Esnafa vergi muafiyeti geliyor

Esnafa vergi muafiyeti geliyor
14.03.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik Reform Paketi’nden çıkan vergi muafiyeti müjdesi, ülke genelindeki 850 bin esnafa rahat bir nefes aldırdı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘esnafa vergi muafiyeti’nin detayları belli oldu. 850 bin esnafı ilgilendiren düzenleme geçici değil, kalıcı olacak. 2021’den itibaren artık kuaför, berber, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, çay ocağı işleticisi, terzi, tamirci gibi kesimler gelir vergisi ödemeyecek. Beyanname hazırlamayacak ve bu işler için muhasebeci tutmak zorunda kalmayacak. 2019’da basit usülden vergilendirmeden devletin kasasına 220 milyon TL girmişti. Bu hesaba göre, küçük esnaf yaklaşık 200-250 milyon liralık bir vergi yükünden kurtulmuş oluyor.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Kendi işinde bilfiil çalışanlar, işyeri mülkiyetinin iş sahibine ait olması halinde emsal kira bedeli, kiralanmış olması halinde yıllık kira bedeli toplamı; büyükşehir belediye sınırları içinde 2021 takvim yılı için 12 bin TL’yi, diğer yerlerde 7 bin TL’yi aşmamak ve ticari, zirai veya mesleki faaliyetler dolayısıyla gerçek usulde gelir vergisine tabi olmamak koşuluyla basit usulden yararlanıyor.
(Sabah)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.