Erhan Usta seçim değerlendirmelerinde bulundu

Erhan Usta seçim değerlendirmelerinde bulundu
29.06.2018
A+
A-

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim sonuçları üzerinde değerlendirmede bulundu.

AMAÇ HASIL OLDU: “Güçlü Yürütme, Dengeli Meclis”

Yaptığı değerlendirmedi USTA, “İki amacımız vardı; biri Cumhur İttifakının ortak adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmak, diğer ise MHP’yi mecliste denge fonksiyonu üstlenecek kilit parti yapmak, bu anlamda seçim sonuçlarından memnunuz.” dedi. “Yeni sistemde artık iktidar partisi ve muhalefet partisi diye kavramlar kalmamıştır. Bütün partiler eşit statüdedir. Türk Milleti, Mecliste sandalyeleri dengeli bir şekilde dağıtmayı başarmıştır. Ülke sorunlarının çözümünde en az 2 parti yan yana gelerek kanun çıkarılacaktır. Bu durum Türkiye için bir kazançtır.” diye ekledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da MHP’nin oylarını ciddi oranda arttırdığına ve 9 ilde oylarını en az 2 katına çıkardığına vurgu yapan USTA, “Kürt seçmen MHP’ye oy vermez diye tezahüratta bulunanlar utanmalıdır. Çok değerli bir sonuç, artık Meclis başta olmak üzere toplumun her yerinde uzlaşı kültürünü hakim kılmalıyız.” dedi.

SAMSUN “MHP” DEDİ, KAYBEDEN “CHP”

MHP oy oranının geçtiğimiz seçimlere göre Samsun’da 4 puan arttığını vurgulayan USTA, “MHP, Samsun’da 2. Parti olan CHP ile arasındaki oy farkını 8 puandan 1 puana düşürmüştür. MHP, Samsun’da Türkiye ortalamasının 5,2 puan üzerinde oy almıştır. Çok çalışıp, önümüzdeki seçimlerde MHP’yi Samsun’da 2. parti yapacağız.” diye ekledi.

CUMHUR İTTİFAKI DEVAM EDECEK

Cumhur İttifakının seçimler için kurulan bir ittifak olmadığını dile getiren USTA, “ Seçimler sonrasında da sona erecek bir ittifak da değildir. İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiye’nin sorunlarının daha hızlı çözülmesi için Cumhur İttifakı aynı ruh ile devam edecektir. Özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bütün kurum ve kurallarıyla yürürlüğe girmesi, devriye edilmesi, uygun uygulama alanı bulması açısından MHP üzerine düşen her türlü vazifeyi yapacaktır. Gerek uyum kanunlarının mecliste çıkartılmasında gerekse uygulamaya ilişkin hususlarda her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

USTA, TEŞEKKÜR TURUNDA

Toplantıda Samsun halkına teşekkürlerini sunan USTA, daha sonra Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti. Gün boyu, 19 Mayıs, Atakum, İlkadım, Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde temaslarda bulunan, teşkilat mensuplarıyla ve vatandaşla buluşan USTA, destekleri için teşekkür etti. Ayrıca Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Ürünleri ve El Sanatları Fuarına katılan ve bu tarz faaliyetlerin önemini vurgulayan USTA, “Hükümlülerin rehabilitasyonu ve topluma geri kazandırılmaları çok önemli, beceri ve meslek edinmiş oluyorlar, üretim ve gelir elde ederek ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar” dedi. Akşam saatlerinde Samsun Ülkü Ocakları Başkanlığını da ziyaret eden USTA’nın Samsun’daki temasları ve ilçe ziyaretleri devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber