Erdoğan’ın Samsun AK Parti teşkilatına ceza keseceği öne sürüldü

Erdoğan’ın Samsun AK Parti teşkilatına ceza keseceği öne sürüldü

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Pazartesi günü seçilecek yeni kabinede Samsun’a bakanlık vermeyeceği ve Samsun AK Parti teşkilatına ceza keseceği öne sürüldü.

24 Haziran seçimlerinden sonra yeni kabineye kimlerin gireceği merak konusu olurken Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Samsun Teşkilatı’nı cezalandıracağı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan konuşması sırasında en çok merak edilen konulardan biri olan kimlerin bakan olacağı meselesine değindi.

22 BAKAN MİLLETVEKİLİ OLDU
Bakanın milletvekili olmasıyla bu isimlerin vekillikten istifa ederek eski görevlerine dönüp dönmeyecekleri merak ediliyordu.

MİLLETVEKİLİNDEN BAKAN YAPILMAYACAK
Pazartesi günü belli olacak kabineyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Bakanlarımız artık eskisi gibi olmayacak. Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz. Ve bu arkadaşlarımız bundan önce olduğu gibi de köşeye sıkıştırılmak suretiyle, şuraya şu olsun buraya bu olsun mantığıyla hareket etmeyecek.

OY KAYBI CEZASI MI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazartesi günü açıklayacağı yeni kabinede yer alacak isimler Samsun’da merak konusu oldu.

AK Parti 24 Haziran seçimlerinde Samsun’dan yüzde 51,98 oy alarak 5 milletvekili çıkarmıştı. 1 Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 63,69 ile 6 vekil çıkaran Samsun, 24 Haziran seçimlerinde yüzde 12 oy kaybederek yüzde 51,98 oran ile 5 vekil çıkarması üzerine Erdoğan’ın Samsun’a bakanlık vermeyeceği öne sürüldü.

Kulislerde konuşulan bilginin bu yönde olmasına rağmen, Başkan Erdoğan’ın Pazartesi günü açıklayacağı yeni kabinede Samsunlu bir isme yer vermesi ümitle bekleniyor.

(Gerçektaraf.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.