Erdoğan: Kimse milletin havasını kirletemez

Erdoğan: Kimse milletin havasını kirletemez
20.11.2019
A+
A-

AK Parti MYK toplantısında termik santralların baca gazı filtresi konusu da gündeme geldi. Başkan Erdoğan, “Kimse milletin havasını kirletemez. Mutlaka filtreleme sistemi yapılmalı” dedi.

Termik santralların baca filtreleri takmalarını da düzenleyen ve TBMM’de görüşülen Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin bir an önce yasalaşması ve santralların filtre takması için Başkan Recep Tayyip Erdoğan kesin talimat verdi. Geçtiğimiz gün Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde toplanan AK Parti MYK toplantısında, baca filtresi takmayan termik santrallar gündeme geldi.

BİZZAT TAKİP EDECEK
Başkan Erdoğan’ın bu teklifin bir an önce yasalaşması ve santralların bacalarına filtrelerini takmasını istedi. Erdoğan’ın ‘bu konuyu kendisinin de bizzat takip edeceğini’ söylediği öğrenildi.

UYMAYANA AĞIR YAPTIRIMLAR VAR
Meclis’te görüşülen ve yasalaşması beklenen düzenlemeye göre baca filtresi olmayan termik santrallar, baca filtresi takmak için çalışma başlatacak. Santraller ilk 6 ayda projelerini hazırlayacak. Projeler geri kalan 2 yıl içinde uygulanacak. 2.5 yılın sonunda bacasında filtre bulunmayan termik santrallara ağır yaptırımlar uygulanacak.

KİRLİLİĞE MÜSAADE ETMEYİZ
MYK toplantısında Başkan Erdoğan’ın “Kirliliğe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kimse milletin havasını kirletemez. Mutlaka filtreleme sistemi yapılmalı” dediği belirtildi. Erdoğan’ın gösterilen bir fotoğraf üzerine, santral yöneticilerini aradığı da öğrenildi.

(Akşam)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.