Erdoğan: Bildiri Buram Buram Darbe İması Kokuyor

Erdoğan: Bildiri Buram Buram Darbe İması Kokuyor
07.04.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Makroekonomik göstergelerde geldiğimiz nokta elbette önemli bir başarıya işaret ediyor, ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Türkiye ekonomisi, taşıdığı potansiyelle daha nice büyük başarı hikâyelerine imza atacaktır” dedi.

“Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak ülkeye ve millete Meclis çatısı altında verdiğimiz hizmetleri, inşallah bu yeni ekibimizle çok daha güçlü bir şekilde devam ettireceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Anayasa hazırlıkları sürecinde Meclise ve AK Parti Grubu’na önemli görevler düşeceğinin altını çizdi.

“GEÇTİĞİMİZ 19 YILDAKİ ESERLERİMİZİ VE HİZMETLERİMİZİ YENİ DÖNEMİN BAŞLANGICI OLARAK GÖRÜYORUZ”
Her dönemde olduğu gibi bugün de Meclis’in ve ülkenin lokomotifinin AK Parti olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz 19 yıldaki eserlerimizi ve hizmetlerimizi yeni dönemin başlangıcı olarak görüyoruz. Türkiye’nin 19 yıl önceki hâlini, yaşı 35-40’ın altındaki vatandaşlarımız pek hatırlamaz. Hükûmete geldiğimizde, demokrasiden kalkınmaya kadar her alanda yokluk, yoksulluk, yasaklar ve zulüm arenası hâline getirilmiş bir ülke devraldık. ‘Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür’ derler. Bunun için eski Türkiye ile bugünkü Türkiye’nin mukayesesini her fırsatta milletimizle paylaşmamız gerekiyor.

AK Parti iktidara geldiğinde, CHP Genel Başkanı herhalde 50’lilerinin başındaydı. Kendisinden 20 yıl öncesinin Türkiye’siyle bugünün Türkiye’sini, şöyle elini vicdanına koyarak karşılaştırmasını istiyoruz. Gittiği yollar aynı yollar mı, gördüğü binalar aynı binalar mı, aldığı hizmetler aynı hizmetler mi, ülkenin vizyonu aynı mı? Bir günden bir güne bu zatın ağzından, ‘tamam pek çok eksik ve hatta yanlış var ama memlekette şöyle iyi bir şey de yapıldı’ sözünü duymadık. Tam tersine CHP Genel Başkanı ve şürekâsı, tüm konuşmalarında, hafıza-i beşerin nisyanına güvenerek yarısı yalan, yarısı yanlış bir sürü iddia ortaya atıyorlar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP yöneticilerinin, bir grup emekli amiralin, “buram buram darbe iması kokan” açıklamalarını, ekonomiyle ilişkilendirerek “gündem saptırma” olarak aklamaya çalışacak kadar şirazesinden koptuğunu belirterek, “Darbecinin emeklisi, muvazzafı olmayacağını bilmeyecek kadar bunlar cahil. Yoksa sinsilik mi, orasının takdirini milletimize bırakıyoruz” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİ GÜVEN VE İSTİKRAR YERİNE KAOS İKLİMİNE YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi, herkesi terörist, herkesi darbeci ilan etmekle suçluyorlar. Tabii kendileri teröristlerle al takke ver külah ilişkisi içinde oldukları için, teröriste terörist dememizden rahatsız oluyorlar. Yine kendileri tüm hayatları boyunca iktidarı darbe ve vesayet gölgesinde aradıkları için, darbeciye darbeci dememizden huzursuzluk duyuyorlar. Teröristlerle ve darbecilerle mücadelemizi ekonomiyle ilişkilendirerek güya kendi akıllarınca, bir taşla iki kuş vurmanın hesabını yapıyorlar. Hem teröristleri ve darbecileri aklıyorlar hem de ekonomi üzerinden milletimizin, özellikle de gençlerimizin umudunu kırarak, ülkemizi güven ve istikrar yerine kaos iklimine yönlendirmeye çalışıyorlar” açıklamasında bulundu.

“Bir grup emekli askerin aslı astarı olmayan meseleler üzerinden millî iradeyi, ülkenin seçilmiş yönetimini tehdit etmelerini küçümseyen, darbecinin ta kendisidir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda bu emekli generallerin merkezinde kendisi vardır. Bu 104’ün içerisinde şu anda CHP üyesi olanlar vardır, incelemeler devam ediyor. Kim bilir daha ne kadar çıkacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi iktidarını ülkenin ve milletin felaketinde gören bu habis zihniyeti, en az teröristler ve darbeciler kadar tehlikeli görüyoruz. Rabbim ülkemizi bu habis zihniyetin tasallutundan, bu zihniyetin yol açacağı tahribattan, bu zihniyetin sebebiyet vereceği yıkımdan muhafaza eylesin diyorum” diyerek, CHP’nin Türkiye’nin yaşadığı darbelere ve darbecilere verdiği desteği anlatan videoyu izletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’na saldırdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilim Kurulu üyelerimize bugüne kadar verdikleri hizmetler için ben şahsım, ailem, grubum, milletim adına kendilerine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en tehlikeli yalanın içine doğruların karıştırıldığı yalan olduğuna dikkati çekerek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da doğruluğunu yanlışlığını bilmedikleri, çoğu kurgu olduğu açıkça belli küçük ve istisnai örnekler üzerinden; yanlış, yıkılmış, batmış, bitmiş bir Türkiye fotoğrafı çizmeye çalıştığını kaydetti.

“BU ÜLKEDE TENCERESİNİ KAYNATMAKTA ZORLANAN HER VATANDAŞIMIZIN DERDİNE DERMAN OLACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin siyaset anlayışını eleştirerek, “Türkiye, böyle bir siyaset anlayışını, böyle bir muhalefet tarzını, böyle bir rekabet yöntemini hak etmiyor. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum: Bu ülkede tenceresini kaynatmakta zorlanan her vatandaşımızın derdine, 19 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da yine biz derman olacağız. Bu ülkede iş bulmakta zorluk çektiği için geleceğine tereddütle bakan her gencimizin, her vatandaşımızın sıkıntısına, 19 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da biz çözüm bulacağız. Bu ülkede salgın şartları sebebiyle ekmek teknesini çevirmekte zorlanan her esnafımızın, sanatkârımızın, KOBİ’mizin önünü, 19 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da biz açacağız. Bu ülkede tek bir insanımızın bile kendini sahipsiz hissetmemesi için tarihimizin en kapsamlı ve en etkin sosyal destek mekanizmalarını 19 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da biz işleteceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi bugüne kadar demokraside ve kalkınmada, Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların 5 katı, 10 katı hizmetlere nasıl kavuşturdularsa, bundan sonra da çok daha fazlasını gerçekleştirecek azme ve hazırlığa sahip tek partinin AK Parti olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber