Erdal Avcı: Tarım danışmanları 2707 TL’ye mahkum edildi

Erdal Avcı: Tarım danışmanları 2707 TL’ye mahkum edildi
15.03.2022
A+
A-

Tarım danışmanlarının 2700 TL’ye mahkum edildiğini belirten Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Tarım danışmanlarının 4253 TL olan asgari ücrete bile layık görülmediğini dile getiren Avcı, “Yıllardır çiftçisinin her koşulda yanında olarak, üretimde bilgi ve tecrübesini arttırmak için çalışarak her şeyi ile ülkesine çiftçisine hizmet eden Tarım Danışmanlarıyız.

Her geçen gün ülke üretimine daha fazla nasıl katkı sağlayacağını düşünen biz tarım danışmanları çiftçimize verdiğimiz hizmetle bize ve bakanlığımıza olan güvenini arttırmaktayız. Kısaca yıllardır bakanlığımız ile çiftçimiz arasında en önemli köprü görevini üstlenmekteyiz.

Ancak Tarım Bakanlığımızın 2022 yılı için tarım danışmanına vermiş olduğu destek miktarı 52 bin tl olarak açıklanmıştır. Açıklanan bu rakamı 12 aya böldüğümüzde sigorta ve vergilerde düşüldüğünde aylık 2.707 tl ye tekabül etmektedir. 2021 yılı içinde bu destek 46 bin tl olup aylık 2.522 tl maaş almışlardır.

Bu mağduriyetimizi 5 Tarım Bakanımıza ve Siyasi Partilerimizin Genel Başkanlarına ,Milletvekillerine dile getirmemize rağmen açıklanan rakam önce askari ücret diye müjde verildi ve sonra 2.707 tl den açıklandı.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber