Emekli maaşı 1800 TL’ye yükselebilir

Emekli maaşı 1800 TL’ye yükselebilir
12.10.2019
A+
A-

Türkiye Emekliler Derneği yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70’e yükseltilmesini talep etti. Eğer sunulan talep kabul edilirse en düşük emekliği maaşı 1800 TL’ye yükselecek. İşte konu ile ilgili detaylar…

31 Mart yerel seçiminin ardından zam tufanına tutulan vatandaşlar maaşlara yapılacak zamları merakla bekliyor. Asgari ücretin 2020 TL olduğu günümüzde en düşük emekli maaşı ise 1181 TL. Emeklilerin refah seviyesine ulaşması adına TÜED talepte bulundu. Talebin onaylanması durumunda en düşük emekli maaş 1181 TL’den 1800 TL’ye çıkacak.

GÜNDEME GETİRDİLER
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, derneğin başkanlar kurulu toplantısında şube başkanlarının emekli aylıklarındaki değer kaybını gündeme getirdiğini söyledi. Ergün, çözüm için şunları sıraladı:
– TÜFE oranındaki yüzdelik zamlar yetersiz kaldığı için emekli aylıklarına seyyanen zam yapılmalı. Refahtan da pay verilmelidir.
– Emekli aylıklarında norm ve standart birliğinin sağlanması için gösterge sistemine geçilmesi gerekiyor.
– Mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranı 2 kat artırılarak yüzde 70 olarak belirlenmeli. Bu yapılırsa en düşük emekli aylığı bin 800 liraya kadar yükselir.

EŞİTSİZLİKLERİN GİDERİLMESİ GEREKİYOR
Kazım Ergün, emekli aylığı hesaplanırken karma sistem yerine tek bir sistem uygulanması gerektiğini vurgulayarak, “Karma sisteme göre bağlanan emekli aylıkları arasındaki eşitsizliklerin giderilmesi için prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık ödenmesini sağlayacak intibak yapılsın” dedi.

(Haberler)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber