DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

📅 28.10.2026 15:06 🕐 45 dakika önce 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
1- 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÖNCESİ TAKSİM'DE TÖREN DÜZENLENDİHasan YILDIRIM/İSTANBUL, (DHA)- 29 EKİM Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda çelenk bırakma töreni düzenlendi.Cumhuriyetin 103'üncü yılının kutlanacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Taksim Cumhuri

1- 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÖNCESİ TAKSİM'DE TÖREN DÜZENLENDİ

Hasan YILDIRIM/İSTANBUL, (DHA)- 29 EKİM Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda çelenk bırakma töreni düzenlendi.

Cumhuriyetin 103'üncü yılının kutlanacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Bahtiyar Ersay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Aslan ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Anıta çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Törenin sona ermesinin ardından siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de anıta çelenk bıraktı. (DHA)

Görüntü Dökümü:

--------

-Çelenklerin anıta sunulması

-Saygı duruşu

-İstiklal Marşı’nın okunması

-Siyasi parti temsilcilerinin anıta çelenk bırakması

-Genel ve detay görüntüler

==========

2- İSTANBUL'DA 29 EKİM'DE BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Valiliğinden yapılan açıklamada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103. Yıl Dönümü Kutlamaları' nedeniyle İstanbul'da bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu.

Açıklamada, 29 Ekim 2026 Perşembe günü, saat 05.45 itibariyle program bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Alınacak trafik tedbirlerinde 58 noktada; 22 ekip, 28 MTS unsuru, 36 yaya personel ve 3 çekici ile toplam 111 personel görevlendirilecektir." ifadelerine yer verildi.

Kapanacak yollar (Saat 05.45-program bitimi):

- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) gidiş ve gelişler,

- D100 Kuzey ve Güney istikametinden Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) girişleri,

- 10. Yıl Caddesi'nden Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) girişleri,

- Edirnekapı - Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) girişleri,

- Oğuzhan Caddesi- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) girişleri,

- Sofular Caddesi- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) girişleri,

- Halıcılar Caddesi- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) girişleri,

- Akdeniz Caddesi- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) girişleri,

- Akşemsettin Caddesi- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) girişleri,

- Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) girişleri,

- Keçeci Meydan Sokak- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) girişleri,

- Hal Yolu Güney İstikameti Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) girişleri,

- Adnan Menderes Bulvarı'na (Vatan Caddesi) çıkan tüm cadde ve sokaklar,

- Tatlı Pınar Caddesi- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) katılımı,

- Kaleboyu Caddesi- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) katılımı,

- Sulukule Caddesi- Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) katılımı

Alternatif güzergahlar:

- Turgut Özal Millet Caddesi,

- Fevzipaşa Caddesi,

- Atatürk Bulvarı,

- D100 Karayolu,

- O-3 Hal Yolu

===========

3- PENDİK'TE HARAÇ İSTEDİKLERİ İŞ İNSANI SANIP YEMEK GETİREN KURYEYİ SİLAHLA VURDULAR

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)-PENDİK’te sağanak nedeniyle motosikletlerin kullanımı yasaklanınca yemek siparişini otomobille götürmeye çalışan kurye Yusuf Dal uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı. Saldırganların kuryenin otomobilini, haraç istedikleri iş insanı E.Ş.'nin otomobili zannetdip yaylım ateşine tuttukları öğrenildi. Soruşturma kapsamında 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte uzun namlulu silahlar ve çok sayıda mermi de ele geçirildi. Sapanca’da bir villaya düzenlenen operasyonda ise 1 şüphelinin bahçe duvarından kaçmayı çalıştığı anlar kameraya yansıdı.

Pendik’te 15 Ekim Perşembe günü meydana gelen olayda otomobilde bekleyen Yusuf Dal (20), aracın arkasından ateş açılması üzerine ağır yaralandı. Motokurye olduğu öğrenilen Yusuf Dal’ın İstanbul’da etkili olan sağanak sırasında motosiklet kullanımının yasaklanması nedeniyle otomobille yemek siparişi götürdüğü evin önünde saldırıya uğradığı belirlendi. Dal'ın kendisi gibi motokurye olan arkadaşı A.B. tarafından ağır yaralı olarak bulunduğu ve hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Dal'ın hayati tehlikesinin sürdüğü de bilgisi de edinildi.

20 YAŞINDAKİ KURYENİN YANLIŞLIKLA VURULDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis Yusuf Dal’ın herhangi bir tehdit almadığını ve düşmanı olmadığını belirledi. Dal’ın arkadaşıyla yemek getirdiği dairede yaşayan iş insanı E.Ş. sorgulandı. E.Ş. bazı kişilerin telefonla arayarak kendisinden para istediğini ve tehdit edildiğini söyledi. Bunun üzerine asıl hedefin E.Ş. olduğu, şüphelilerin kuryelerin kullandığı otomobilli E.Ş.’nin kullandığı araç zannedip yaylım ateşi açtıkları tespit edildi.

İKİNCİ SALDIRIYI DA GERÇEKLEŞTİRDİ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin olaydan sonra kaçtıkları otomobili takibe aldı. Güvenlik kamera görüntüleri yardımıyla takip edilen otomobilin bir süre sonra izine ulaşılamadı. Polis soruşturmayı derinleştirirken 24 Ekim Cumartesi günü Ümraniye’de B.D. adlı kişi saldırıya uğradı. Bu saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler, Pendik’te daha önceki saldırıda kullanılan otomobille olay yerinden kaçtı.

SALDIRIDAN SONRA OTOMOBİLİ YAKMIŞLAR

Şüphelilerin kaçtığı otomobil Pendik Sahili'nde olaydan saatler sonra yanmış olarak bulundu. Polis araçtan inen şüphelilere yönelik başlattığı takipte önce Kocaeli’ye daha sonra Sakarya’nın Sapanca ilçesine gitti. Kiralık villalarda kaldıkları belirlenen şüphelilere yönelik önceki gün operasyon düzenlendi.

ŞÜPHELİNİN KAÇMAYA ÇALIŞTIĞI ANLAR POLİSİN DRON KAMERASINDA

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler dron destekli operasyonda şüphelilerin son kaldığı villayı belirledi. Özel Harekat Polislerinin de katıldığı operasyonda şüphelilerin saklandığı villaya baskın yapıldı. Baskın sırasında şüphelilerden biri polislerin arasından kaçarak, kendisini bahçe duvarından aşağı bıraktı.Çevrede bulunan polis ekipleri şüpheliyi yere düştüğü yerde yakaladı. Polisin operasyonu dron kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

15 ŞÜPHELİ GÖZLATINA ALINDI

Polisin şüphelilerle irtibatlı oldukları kişileri tespit etmesinin ardından olayla ilgili Sancaktepe ve Avcılar'da sürdürülen operasyonlarda toplam 15 kişi gözaltına alındı.

İKİNCİ SALDIRININ NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada Ümraniye’de saldırıya uğrayan B.D.’nin şebeke üyelerinden birinin annesiyle ilişki yaşadığı ve bu nedenle intikam amacıyla silahlı saldırıya uğradığı tespit edildi.Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. (DHA)

Görüntü Dökümü

------

(Cep telefonu)

-Şüphelinin yolda yürüdüğü anlar

-Şüphelinin araca binmesi

(Dron)

-Villaya baskın anı

-Şüphelinin bahçe demirlerinden atlayıp kaçması

-Polisin müdahalesi

-Bulunan silahlar

(Aktüel)

-Şüphelilerin adliyeye sevki

===========

4- ULUSLARARASI SEVİYEDE UYUŞTURUCU VE ÖRGÜT KURMA SUÇLARINDAN ARANAN ŞÜPHELİ İSTANBUL'DA YAKALANDI

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- BELÇİKA adli makamlarınca 'Uyuşturucu ticareti' ve 'suç örgütü kurma' suçlarından uluslararası seviyede aranan Surzan Gunes, İstanbul'da yakalandı. Kolombiya’dan Belçika’ya 6 ton bakır tozu içerisine gizlenmiş 2 ton kokain sevkiyatı yaptığı belirlenen şüphelinin, organizasyonun Kolombiya bağlantılarını sağladığı tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak uluslararası seviyede aranan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü. Çalışmalar kapsamında, Belçika adli makamlarınca 'Uyuşturucu ticareti' ve 'suç örgütü kurma' suçlarından difüzyon mesajıyla aranan Surzan Gunes'in Zeytinburnu’nda bulunduğu belirlendi. Türk asıllı Hollanda vatandaşı olan ve daha önce Türk vatandaşlığından çıktığı öğrenilen şüphelinin, Belçika’da faaliyet gösteren büyük ölçekli kokain kaçakçılığı organizasyonlarından birinde yönetici konumunda aktif rol üstlendiği tespit edildi.

ZEYTİNBURNU'NDA YAKALANDI

Şüphelinin, organizasyonun Kolombiya bağlantılarını sağladığı, Kolombiya’dan 6 ton bakır tozuna gizlenmiş 2 ton kokainin Belçika’ya, buradan da Avrupa ülkelerine sevkiyatını organize ettiği belirlendi. Surzan Gunes'in ayrıca farklı maddelere emdirilerek taşınan kokainin bu maddelerden ayrıştırılmasında kullanılan kimyasalların temininden sorumlu olduğu tespit edildi. Bu sabah Zeytinburnu’nda belirlenen adrese düzenlenen operasyonda yakalanan S.G. gözaltına alındı. Şüphelinin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili makamlara teslim edileceği öğrenildi. (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------

-Adrese girilmesi

-Şüphelinin yakalanması

-Yapılan arama

=============

5- SANCAKTEPE’DE PAZARDA ÇIKAN BIÇAKLI KAVGADA BİRİ ÇOCUK 6 KİŞİ YARALANDI

Mert ORDU / İSTANBUL, (DHA)- SANCAKTEPE’de pazarcılar arasında çıkan bıçaklı yer kavgasında biri çocuk 6 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenilirken şüpheli Mustafa H.’nin (47) yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olay, saat 08.04 sıralarında Yenidoğan Mahallesi Akın Caddesi’nde kurulan halk pazarında meydana geldi. İddiaya göre, esnaf iki grup arasında çıkan yer tartışması kısa sürede büyüyerek bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada Ferhat Ö. (31), Gökmen Ö. (36), Yener Ö. (47), Bekir G. (41), Burak Ö. (19) ve B.Ö. (15) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Ferhat Ö.’nün hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer 5 yaralının ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Olayın ardından kaçtığı belirtilen şüpheli Mustafa H.’nin yakalanması için Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Caddede yaşananları ise binada bulunan bir kişi cep telefonu kamerasıyla kaydetti. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-------

(Cep telefonu)

-Yaralının görüntüsü

-Çevredekilerin müdahalesi

-Yarayı götürmek için aracın caddeye girmesi

==============

6- KAĞITHANE’DE BULGARİSTAN PLAKALI ARAÇTAN İNEN 2 KİŞİDEN MOTOSİKLETLİYE TEHDİT: SENİ BURAYA GÖMERİM

Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA) – KAĞITHANE’de eşiyle birlikte motosikletle evine giden Bayram K. (24), önünde ani fren yaptığını öne sürdüğü Bulgaristan plakalı otomobil sürücüsüne tepki gösterince taraflar arasında tartışma çıktı. Araçtan inen 2 kişi motosikletliye saldırırken içlerinden biri, "Seni buraya gömerim" ve "Oğlum bak seni öldürürüm" diyerek tehditte bulundu. Yaşananlar motosikletlinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Polis ekiplerince yakalanan 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Şüphelilere toplam 362 bin 719 lira trafik cezası uygulandı.

Olay, 19 Eylül Cumartesi günü saat 22.35 sıralarında Sultan Selim Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, işten çıktıktan sonra eşiyle birlikte 34 PJE 343 plakalı motosikletiyle evine giden Bayram K.’nin önünde, iddiaya göre hızla ilerleyen K 6490 BP Bulgaristan plakalı otomobil sürücüsü aniden fren yaptı. Bayram K.’nin, "Burada bu kadar hızlı kullanılır mı" diyerek tepki göstermesi üzerine otomobilde bulunan Bülent Y. (47) ve Eray Ö. (45) araçtan indi. Taraflar arasında tartışma çıktı. Bayram K., 2 kişinin üzerine yürüyerek kendisine saldırdığını, bu nedenle telefonuyla görüntü çekmeye başladığını belirtti.

'SENİ BURAYA GÖMERİM'

Tartışma sırasında siyah gömlekli kişi, kendisini görüntüleyen motosikletliye, "Ne çekiyorsun. Benim canım yanmış bak acile gidiyorum. Seni buraya gömerim. Kapat onu" diye bağırdı. Motosikletlinin, "Kusura bakma diyoruz" cümleleri üzerine tartışma devam etti. Siyah gömlekli kişi, "Ben ölseydim ne olacaktı. Eşim var yanımda" diye konuştu.

'BAK SENİ ÖLDÜRÜRÜM'

Motosikletlinin, "Geldin, üstüme geldin abi" sözleri üzerine diğer kişi, "Kim üstüne geldi senin" diyerek tepki gösterdi. Siyah gömlekli kişi ise motosikletliye iki kez, "Oğlum bak seni öldürürüm" diyerek tehditte bulundu. Bayram K.’nin eşi ise, "16 saat çalıştık, yorgunuz, eve gidip yemek yiyeceğiz" diyerek yaşananlar tepki gmsterdi.

1 ŞÜPHELİNİN EMNİYETE 6 GELİŞ KAYDI ÇIKTI

Olayın ardından Çeliktepe Şehit Bestami Şeker Polis Merkezi Amirliği’ne giden Bayram K., şüphelilerin kendisine saldırdığını, eşiyle beraber tehdit edildiklerini belirterek şikayetçi oldu. Polis ekipleri, Bülent Y. ve Eray Ö.’yü evlerinde yakalayarak polis merkezine götürdü. Eray Ö.’nün emniyete 6 geliş kaydı olduğu öğrenildi. Emniyette ifadeleri alınan 2 şüpheli hakkında 'Tehdit' ve 'Kasten yaralama' suıçlarından adli işlem başlatıldı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler serbest bırakıldı.

2 KİŞİYE TOPLAM 362 BİN 719 LİRA CEZA KESİLDİ

Kağıthane Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince, Bülent Y. ve Eray Ö.’ye 'Saldırı amacıyla araçtan inmek' nedeniyle ayrı ayrı 180 bin lira idari para cezası kesildi. Otomobil sürücüsüne ayrıca 'Sürücü belgesini yanında bulundurmamak' nedeniyle 2 bin 719 lira ceza kesildi. Böylece 2 şüpheliye toplam 362 bin 719 lira trafik cezası uygulandı. Sürücünün ehliyetine 60 gün el konulurken, otomobil ise 60 gün boyunca trafikten men edildi. (DHA)

Görüntü Dökümü:

--------

(Cep telefonu)

-Tarafların tartışması

-Siyah gömlekli kişinin motosikletliye tepki göstermesi

-Motosikletlinin konuşması

-Siyah gömlekli kişinin tehditte bulunması

============

7- EYÜPSULTAN’DA POLİS MÜŞTERİ KILIĞINA GİRDİ; 3 GÜN İZLEDİĞİ SİLAH KAÇAKÇISINI YAKALADI

Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA) – EYÜPSULTAN’da silah kaçakçılığı yaptığı bilgisi edinilen Taner E. (31), Eyüpsultan Asayiş Büro Amirliği ekiplerince takibe alındı. Şüphelinin aracında 2 ruhsatsız tabanca bulan ekipler, telefonuna gelen aramalar üzerine müşteri kılığına girerek Bedran A.’yı da (29) yakaladı. Araçta şüphelinin üstünde ve evinde toplam 5 ruhsatsız tabanca, 1 tüfek, mermi, kartuş, şarjör, pala ve bıçaklar ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Eyüpsultan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Taner E.’nin silah kaçakçılığı yaptığı yönünde edinilen bilgi üzerine çalışma başlattı. Şüpheli, 3 sivil ekip tarafından 3 gün boyunca takip edildi. Ekipler, 19 Ekim Pazartesi günü saat 21.30 sıralarında Taner E.’nin park halindeki bir araca yaklaştığını gördü. Aracı takip eden polis ekipleri, Taner E.’yi yakaladı. Şüphelinin kullandığı 34 EGP 236 plakalı araçta yapılan aramada ise 2 ruhsatsız tabanca ve 1 cep telefonu ele geçirildi.

POLİS ISRARLA ARAYAN KİŞİYE ULAŞTI

Gözaltına alınan Taner E.’nin ilk ifadesinde suçlamayı kabul etmediği öğrenildi. Bu sırada şüphelinin telefonunun ısrarla çalması üzerine polis ekipleri, arayan kişinin kim olduğunu sordu. Taner E., sorulara cevap vermedi. Bunun üzerine çalışmalarını sürdüren ekipler, arayan kişinin Bedran A. olduğunu belirledi. Konum bilgileri üzerinden yapılan çalışmada şüphelinin Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki bir parkta bulunduğu tespit edildi.

2 SİVİL POLİS MÜŞTERİ KILIĞINA GİRDİ

Bedran A.’yı yakalamak için 2 sivil polis müşteri kılığına girerken, diğer ekipler parkın çevresinde beklemeye başladı. Silah teslim etmek için parka gelen Bedran A.’nın karşısına müşteri kılığındaki polisler çıktı. Yakalanan şüphelinin üst aramasında 1 ruhsatsız tabanca, 50 adet 7.65 çapında mermi, 2 bin 900 dolar ve 1 cep telefonu ele geçirildi.

EVİNDE DE SİLAHLAR BULUNDU

Bedran A.’nın evinin parka yürüme mesafesinde olduğunu belirleyen ekipler, Beştelsiz Mahallesi’ndeki adrese de operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, 1 otomatik tüfek, pompalı tüfeğe ait 3 şarjör, 2 şarjöre ayrı ayrı yerleştirilmiş 11’er adet olmak üzere toplam 22 dolu kartuş, 1 pala, 4 bıçak ve gümüş renkli 48 mermi ele geçirildi. Silahlar ve diğer malzemeler muhafaza altına alındı.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Taner E.’nin 'Nitelikli dolandırıcılık' Bedran A.’nın ise 'Kasten yaralama' ve 'Mala zarar verme' suçlarından emniyete geliş kaydı olduğu öğrenildi. 'Silah ticareti' kapsamında haklarında işlem başlatılan 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Taner E. ve Bedran A.çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (DHA)

Görüntü Dökümü

------

(Cep telefonu)

-Silahlardan görüntü

-Aramadan görüntü

-Emniyete götürülen şüpheliler

-Şüphelilerin fotoğrafları

=============

8- ATAŞEHİR'DE 17 YIL HAPİS CEZASIYLA ARANAN FİRARİ DUBLEKS EVİN ÇATISINDA YAKALANDI

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)-İSTANBUL’da alışveriş merkezlerinden çok sayıda hırsızlık olayının faili olan ve 17 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası kesinleşen Selda Ş.(30), Ataşehir’de oturduğu dubleks evin çatısında yakalandı. Çok sayıda aranması olduğu öğrenilen Selda Ş.’nin kendisini çevreye öğretmen olarak tanıttığı belirlendi. Firari hükümlü işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından cezaları kesinleşen firari hükümlüleri yakalamak için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, 17 Şubat 2025'ten bu yana aranan Selda Ş.’in Ataşehir’de yaşadığı belirlendi. Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmada Selda Ş.’nin oturduğu evi tespit ederken, çevresinde kendisini öğretmen olarak tanıttığını da belirledi.

DUBLEKS EVİN ÇATISINDA YAKALANDI

Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle Selda Ş.’nin evine operasyon düzenlendi. Kapıyı açanlar tarafından evde olmadığı söylenen Selda Ş.’ye aramalar sırasında ulaşılamadı. Çalışmalarına devam eden polis ekipleri Selda Ş.'nin dubleks evin çatısında saklandığını belirledi. Polis ekiplerince saklandığı yerden çıkarılan Selda Ş. gözaltına alındı.Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Selda Ş.’nin hakkında 17 yıl 4 ay 15 hapis cezası bulunduğu, 11 ayrı dosyadan da arandığı ortaya çıktı. (DHA)

Görüntü Dökümü

------

-Şüphelinin çatıda yakalandığı anlar

-Şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğünden çıkarılışı

============

9- AVCILAR'DA 'DUR' İHTARINA UYMAYAN MOTOSİKLETLİ 2 ŞÜPHELİYE 390 BİN LİRA CEZA

Vehbi DEMİR / İSTANBUL, (DHA) - AVCILAR'da polisin 'Dur' ihtarına uymayan motosikletli 2 şüpheli kaçmaya başladı. Bir süre sonra yaya olarak kaçmayı sürdüren şüphelileri durdurmak isteyen ekipler havaya uyarı ateşi açtı. Ekiplerin takibi sonucu yakalanan şüphelilere 390 bin lira ceza kesilirken, olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Olay, 25 Ekim Pazar günü saat 14.00 sıralarında Tahtakale Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, motosikletli 2 kişi, uygulama noktasında polisin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Bir süre sonra motosikleti bırakan şüpheliler yaya olarak kaçmaya devam etti.

POLİS HAVAYA UYARI ATEŞİ AÇTI

Ekipler ısrarla kaçmayı sürdüren şüphelileri durdurmak için havaya uyarı ateşi açtı. İki şüpheli ekiplerin takibi sonucu yakalandı.

390 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Ekipler tarafından yakalanan 2 şüpheli işlemler için polis merkezine götürüldü. Motosiklet sürücüsüyle, yolcu olarak bulunan kişiye Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerince toplam 390 bin lira para cezası kesildi.

OLAY ANI KAMERADA

Yaşananlar çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, şüphelilerin kaçtığı, polis ekiplerinin takip yaptığı ve ekiplerin şüphelileri durdurmak için havaya ateş açtığı anlar yer alıyor. Ayrıca 2 şüphelinin yakalandıktan sonra yaşananlar da görüntülerde yer alıyor. (DHA)

Görüntü Dökümü:

--------------------------

(Cep telefonu)

- Şüphelilerin kaçması

- Polisin ateş açması

- Yakalanan şüpheliler

============

10- KADIKÖY'DE YIKIM KARARI ALINAN 3 BİNADA TAHLİYE GERGİNLİĞİ

Mert ORDU / İSTANBUL, (DHA)- KADIKÖY’de 3 binanın kolonlarında ve iç kısımlarında oluşan çatlaklar nedeniyle kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alındı. Tahliye için gelen belediye ekiplerinden ek süre isteyen binalarda yaşayan kişiler ile ekipler arasında gerginlik yaşandı. Bina sakinleri, tahliye için kendilerine resmi tebligat yapılmadığını öne sürdü.

Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi Şefikbey Sokak’ta bulunan 3 binanın kolonlarında ve iç kısımlarında oluşan çatlaklar nedeniyle kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alındı. Tahliye için gelen belediye ekiplerine ek süre talebinde bulunan binada yaşayan kişiler ile ekipler arasında gerginlik yaşandı. Binadaki kişiler kendilerine resmi tebligat yapılmadığını iddia etti.

'SİZ ÇIKTIKTAN SONRA TEBLİGAT GÖNDERECEĞİZ' DİYORLAR'

Binada yaşayan Recai Adilbey, "Resmi tebligatınız var mı Yok. Elimize tebligat verin diyoruz, 'siz çıktıktan sonra tebligat göndereceğiz' diyorlar. Bu insanlar İstanbul’un çeşitli semtlerine dağılırlarsa tebligatları ellerine nasıl geçireceksiniz? Şimdi bu yaptığınız hukuksal bir şey değil. Hukuka aykırı bir işlem bu. Hiç kimse gelmedi. Şimdi 15 gündür bu tebligat gelmiyorsa hangi ivedilikle yazıyı 24 saatte elinize getirip de bize 'akşam 6’dan sabah 10’a kadar boşaltın' diyorsunuz? ‘Evrak verin’ diyoruz, evrak da vermiyorsunuz. Hangi yetkiyle bunu yapacaksınız?" dedi.

'KANSER HASTAMIZ VAR, SİZ BU İNSANI NEREYE GÖTÜRECEKSİNİZ'

Bölgede 3 binada toplam 62 daire ve 15 dükkan bulunduğunu belirten Adilbey, "Arkadaşın bir tanesi beyin ameliyatını yeni geçirmiş ve evinde özel donanımlı makine kullanıyor. Kanser hastamız var, şeker hastası var, böbrek hastası var. Şimdi siz bu insanı nereye götüreceksiniz? Hangi kanunun hangi maddesinde var böyle bir şey? Bize bunu izah etsinler" ifadelerini kullandı.

KADIKÖY BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Kadıköy Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada " Kadıköy ilçemizde Zühtüpaşa, Eğitim ve Rasimpaşa mahallelerinde bulunan toplam 6 yapının, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesi kapsamında düzenlenen teknik raporlar doğrultusunda, can ve mal güvenliği açısından risk oluşturması nedeniyle yıkılma tehlikesi oluşturduğundan tebligat kararı beklenmeksizin ivedilikle binadan vatandaşların tahliyesi başlatılmıştır. Tahliye edilen ihtiyaç sahiplerine kurumumuzca geçici konaklama desteği sağlanacaktır. Zühtüpaşa Mahallesi’nde dere yatağında bulunan 33, 41 ve 53 yıllık üç yapı, sel ve su baskını riski nedeniyle incelenmiştir. Yapılan ön incelemelerde, yapıların taşıyıcı sistemlerinde korozyon, beton ve donatı kesitlerinde azalma ve derin çatlaklar tespit edilmiştir. Bu bulgular, yapıların statik güvenliği açısından ciddi riskler taşıdığını ortaya koymuştur. Söz konusu yapıların, aynı kanunun 39. maddesi kapsamında yıkılma tehlikesi arz eden yapılar (mail-i inhidam) niteliğinde olduğu değerlendirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

'ÖNCELİĞİMİZ RİSKLERİ ÖNCEDEN TESPİT ETMEK'

Açıklamanın devamında "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün 27 Ekim 2026 tarihli, sel ve su baskını riski altındaki yapılara yönelik tedbir ve işlemleri konu alan yazısı doğrultusunda, tahliye ve yıkım süreçlerinin tamamlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.Temel önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaktır. Aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan sel ve su baskınları, özellikle dere yatağında bulunan yapılar açısından ciddi risk oluşturmaktadır. Olası bir deprem veya başka bir afet yaşanmadan önce, yıkılma tehlikesi arz eden yapıların tahliye ve yıkım süreçlerinin mevzuat çerçevesinde tamamlanması büyük önem taşımaktadır. Kadıköy Belediyesi olarak önceliğimiz, afetler meydana geldikten sonra müdahale etmek yerine riskleri önceden tespit etmek ve gerekli tedbirleri zamanında almaktır. Vatandaşlarımızın can güvenliğini esas alan çalışmalarımızı, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde ve mevzuat çerçevesinde sürdürüyoruz" denildi. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-------

(Cep telefonu)

-Ekipler ile binadaki kişilerin tahliye anlaşmazlığı

(Aktüel)

-Binadan görüntüler

-Ekipler ile bina sakinleri arasındaki gerginlik

-Recai Adilbey ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

============

11- MALTEPE'DE ÇÖKEN KARDEŞLER APARTMANI'NDAKİ HAK SAHİPLERİNE YENİ KONUTLARI TESLİM EDİLMEYE BAŞLADI

Tuğçe SEZER ODABAŞI- Hadican EROL / İSTANBUL, (DHA)- MALTEPE Cevizli Mahallesi'nde çöken Kardeşler Apartmanı ve çevresindeki riskli alan olarak tespit edilen yapılarda yaşayan hak sahipleri için yeni konutların teslimine bugün başlandı. Açıklamalarda bulunan Kentsel Dönüşüm Başkan Yardımcısı Hicran Çakmak, "Bölgede belirlenen uygulama alanındaki hak sahiplerimize yerinde dönüşüm imkanının yanı sıra şu an içinde bulunduğumuz Maltepe İETT bloklarından faydalanma seçeneği de sunduk. 34 tane konutumuzun tamamını 3+1 olarak teklif ettik. 34 vatandaşımızın tamamı gelirse bugün anahtarlarımızı teslim edebilecek durumdayız” dedi. Çakmak ayrıca, "Vatandaşlarımızın bu acıları bir daha yaşamaması adına İstanbul'umuzda 39 ilçemizde devam eden 'Yarısı Bizden' kampanyasından faydalanarak binalarını yenilemeye davet ediyoruz" dedi.

Maltepe Cevizli Mahallesi Doğu Sokak'ta bulunan Kardeşler Apartmanı’nın 8 Ekim saat 05.40 sıralarında çökmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti. Binanın kalan kısmı aynı gün yıkılırken, çevredeki riskli binalar da tahliye edildi. Olayın ardından TOKİ tarafından hak sahiplerine iki ayrı çözüm alternatifi sunuldu. Kardeşler Apartmanı ve önlem amaçlı tahliye edilen riskli binalardaki toplam 34 hak sahibine, 'yerinde dönüşüm' ya da 'Esenkent Mahallesi İETT Bloklarındaki 3+1 daire' seçenekleri duyuruldu. Bu kapsamda yerinde dönüşüm yerine Esenkent'teki konutları tercih eden 8 hak sahibi için anahtar teslimlerine bugün başlandı.

'BÖLGEDE OLUŞABİLECEK RİSKLERİN ÖNÜNE GEÇMEK AMACIYLA İVEDİLİKLE HAREKETE GEÇTİK'

Kentsel Dönüşüm Başkan Yardımcısı Hicran Çakmak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çakmak, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Bakanımız Sayın Murat Kurum'un öncülüğünde, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini esas alan kentsel dönüşüm faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Maltepe ilçemizin Cevizli Mahallesi'nde bulunan Kardeşler Apartmanı'nda 8 Ekim'de meydana gelen çökmenin ardından da vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve bölgede oluşabilecek risklerin önüne geçmek amacıyla ivedilikle harekete geçtik" ifadelerini kullandı.

'ÖNCELİĞİMİZ YAŞANAN BU ELİM OLAYDAN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEK'

Hicran Çakmak, "Bu kapsamda, bölgede belirlenen uygulama alanındaki hak sahiplerimize yerinde dönüşüm imkanının yanı sıra başkanlığımız tarafından hayata geçirilen depreme dayanıklı ve güvenli konutların yer aldığı ve şu an içinde bulunduğumuz Maltepe İETT bloklarından faydalanma seçeneği de sunduk. Önceliğimiz yaşanan bu elim olaydan etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek, hak sahiplerimizin güvenli yaşam alanlarına kavuşmalarını sağlamak ve dönüşüm sürecini en sağlıklı şekilde yürütmektir" dedi.

'VATANDAŞLARIMIZI BİNALARINI YENİLEMEYE DAVET EDİYORUZ'

Çakmak, "Bizler kentsel dönüşüm çalışmalarımızı yalnızca bugünün değil, geleceğin de güvenli şehirlerini inşa ve ihya etme anlayışıyla sürdürüyor, başta İstanbul'umuz olmak üzere ülkemizin dört bir yanında daha dirençli, güvenli ve yaşanabilir şehirler oluşturmak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle Kardeşler Apartmanı'nda yaşanan çökme dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımızı Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diliyor, vatandaşlarımızın bu acıları bir daha yaşamaması adına İstanbul'umuzda 39 ilçemizde devam eden 'Yarısı Bizden' kampanyasından faydalanarak binalarını yenilemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

'8 TANESİ İETT BLOKLARINDAN HAK SAHİBİ OLMA TEKLİFİMİZİ KABUL ETTİ'

Teslimdeki detaylara da değinen Çakmak, "Alanının tamamında 34 tane konut anlamında hak sahibimiz var. Bu hak sahiplerimizden bize şu ana kadar ulaşan 8 tanesi İETT bloklarından hak sahibi olma teklifimizi kabul etti. Bu 8 hak sahibinden de Kardeşler Apartmanı’ndan olan 3 ailemiz var. 180 ay vade seçeneği sunduk hak sahiplerimize. Tüfe bölü iki oranında da güncellenecek. 34 tane konutumuzun tamamını 3+1 olarak teklif ettik. 34 vatandaşımızın tamamı gelirse bugün anahtarlarımızı teslim edebilecek durumdayız. Şu ana kadar 3 vatandaşımızın geldiği bilgisini aldık. Ama 34'ünün de bugün anahtarlarını teslim edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Daireden görüntüler

-Çakmak'ın açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

============

Dalaman'da çay taştı, yollar göle döndü, su baskınları yaşandı (2)
Sıradaki Haber
Dalaman'da çay taştı, yollar göle döndü, su baskınları yaşandı (2)
Etiketler: #İstanbul #Gündem

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler