DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 1
29 Eylül 2024 09:02
A+
A-

1- KÜÇÜKÇEKMECE’DE İNTERNET KAFE ÖNÜNE PATLAYICI MADDE ATIP KAÇTILAR

Emre KURT/İSTANBUL,(DHA)- KÜÇÜKÇEKMECE’de motosikletli 2 kişi, internet kafenin önüne patlayıcı madde atıp kaçtı. Yaşanan patlama sonrası sokaktan dumanlar yükselirken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Olay, saat 01.00 sıralarında Yeni Mahalle Salih Tamcı Sokak’ta bulunan 5 katlı binanın giriş katında meydana geldi. İddiaya göre, binanın giriş katında internet kafe olarak kullanılan iş yerinin girişine motosikletli 2 kişi tarafından patlayıcı madde atıldı. Motosikletli 2 şüpheli olay yerinden kaçarken, iş yerinin önünde patlama meydana geldi. Patlama esnasında iş yerinin kapalı olması ve sokakta kimsenin bulunmaması olası bir yaralanma ve can kaybını önledi. Dumanların yükseldiği patlama sonrası yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alarak sokağı yaya ve araç trafiğine kapatırken, olay yeri inceleme ekibi çalışma yaptı. İncelemeler sonrası sokak araç ve yaya trafiğine açıldı.

‘PATLAMA SESİ GELDİ’

Patlamanın yaşandığı yerin yanında iş yeri bulunan Turhan Tüfekçi, “Dükkanı toparlıyordum. Müthiş bir patlama sesi geldi. Herhalde bomba falan ya da doğal gaz sandım, dışarı çıktığımda bir toz bulutu çıkmıştı. Sonra polisi aradı arkadaşlar. Genelde bire ikiye kadar kalan oluyordu ama bu akşam kapatmışlar. Toz bulutu vardı, dükkana da doldu ama içeride kimse yokmuş, sahibi sonradan geldi. Başka bir şey bilmiyoruz, polis incelemeye devam ediyor” dedi.Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemeleri devam ederken, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

————

(Cep telefonu)

-Patlama sonrası sokakta oluşan duman

(Aktüel)

-İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları

-Patlamanın yaşandığı yerin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

===========

2- ESKİ MİLLİ FUTBOLCU SERHAT AKIN’A SİLAHLI SALDIRIYA İLİŞKİN TÜM ŞÜPHELİLER YAKALANDI

İSTANBUL,(DHA)- İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eski milli futbolcu Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıya karışan tüm şüphelilerin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın’ı yaralanması olayına karışan bütün şüpheliler yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı koordineli çalışmalar sonucunda olaya karışan; O. D.( Silah kullanan ), O.M. (Motosikleti kullanan), E. Ü.(Şüphelilerle hareket eden ve otomobili kullanan), M.A.(Şüphelilerle hareket eden), İ.T.(Olaydan sonra şüphelilerle birlikte hareket eden) yakalandı.

Şüpheli şahsın olayda kullanmış olduğu 1 adet ruhsatsız tabanca elde ele geçirildi. Olayda yaralanan eski futbolcu ve yorumcu Serhat Akın’a geçmiş olsun.Şehir eşkiyalığına soyunanları, masum insanların canlarına kast edenleri, halkımızın huzurunu kaçıranları affetmeyeceğiz! Bunları tek tek yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız. Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerine yer verdi.

Görüntü Dökümü:

———

ARŞİV

-Aranan şüphelilerin fotoğrafı

-Şüphelilerin emniyete girişi

=========

3- BÜYÜKÇEKMECE’DE POLİSE YAKALANACAĞINI ANLAYAN ŞÜPHELİ SİLAHLA YAŞAMINA SON VERDİ

Vehbi DEMİR – Özcan KILIÇ – Derya EVREN KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)- BÜYÜKÇEKMECE’de, polis ekipleri tarafından uzun zamandır aranan şüphelilerin kaldığı eve operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında polis ekiplerine ateş açan şüpheli yakalanacağını anlayınca silahla yaşamına son verdi. Evdeki diğer şüpheli ise gözaltına alındı.

Olay, akşam saatlerinde Kamiloba Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, polis ekipleri uzun zamandır aranan 2 şüphelinin kaldığı adresi tespit etti. Harekete geçen ekipler, şüphelilerin kaldığı eve operasyon düzenledi. Operasyon sırasında polise ateş açan C.G.’nin silahından çıkan kurşunlardan biri, polis ekiplerinin kalkanına isabet etti. Ardından yakalanacağını anlayan C.G., silahla yaşamına son verdi. Evde bulunan diğer şüpheli E.T. ise gözaltına alındı.Bunun üzerine olay yerine çok sayıda ekip destek amaçlı sevk edilirken, adrese sağlık ekipleri de yönlendirildi. Ekipler çevrede güvenlik önlemi alarak olayla ilgili inceleme yaptı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde hayatını kaybettiği belirlenen C.G.’nin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ŞÜPHELİNİN BİRİ YAKALANDI, DİĞERİ YAŞAMINA SON VERDİ

Büyükçekmece’de yaşanan olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Açıklamada, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 12.11.2023 tarihi saat 04.15 Bağcılar ilçesi 15 Temmuz Mahallesinde bulunan bir işyerinde silahla ateş edilmesi sonrası yaralanan 2 şahıstan 1’inin hayatını kaybetmesi sonucu meydana gelen olayla ilgili olarak; olayla ilgili 5 şüpheli şahıs yakalanmış, aramalarda 3 adet silah ele geçirilmiş, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken 3’ü tutuklanmıştır.

Firari durumda olan şahısların yakalanmasına yönelik 28.09.2024 tarihinde Büyükçekmece ilçesinde, şüpheli şahısların bulunduğu ikamete operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon esnasında, ‘Hırsızlık, Yağma, Silahla Tehdit, Mala Zarar Verme, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama, Görevi Yaptırmamak için Direnme, Güveni Kötüye Kullanma’ suçlarından 18 aranması olan C.G. ve 33 adet suç kaydı ile ‘Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması, Hırsızlık, Uyuşturucu Ticareti’ suçlarından 5 aranması olan E.T. isimli şahıslar tarafından Özel Hareket Ekiplerine karşı ateş açılmış, E.T. isimli şahıs yakalanırken, C.G. isimli şahıs Özel hareket kalkanlarına ateş ettikten sonra kafasına ateş ederek hayatına son vermiş, olay yerinde 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili yürütülen tahkikat işlemleri devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Görüntü Dökümü

————————-

(Cep telefonu)

– Sokaktaki polisler

(Aktüel)

– Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

– Şüphelinin kaldığı evde yapılan inceleme

– Kurşun isabet eden kalkanın görüntüsü

– Cenazenin götürülmesi

– Genel ve detay görüntüler

=========

4- BAŞAKŞEHİR’DE KURU TEMİZLEME DÜKKANINA SİLAHLI SALDIRI: 1 YARALI

Vehbi DEMİR – Özcan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA)- BAŞAKŞEHİR’de kar maskeli şüpheli, kuru temizleme işletmecisi Serhat Özkurt’a kurşun yağdırdı. Saldırıda vücuduna 5 kurşun isabet eden Özkurt, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Özkurt’un sağlık durumunun ciddiyetini korduğu öğrenildi.

Olay, saat 21.00 sıralarında Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi 5. Caddede meydana geldi. İddiaya göre, kuru temizleme dükkanı işleten Serhat Özkurt arkadaşlarıyla iş yerinin önünde oturduğu sırada, yaya olarak olay yerine gelen kar maskeli şüpheli tarafından silahlı saldırıya uğradı. Şüphelinin silahından çıkan kurşunlar, Özkurt’a isabet etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak iş yerinde inceleme yaptı. Yaralı Özkurt ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Özkurt’un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

—————————

(Cep telefonu)

– Yaralının ambulansa taşınması

– Adreste toplanan vatandaşlar

(Aktüel)

– Olay yerinden görüntüler

– Genel ve detay görüntüler

======

5- ESENYURT’TA ASAYİŞ DENETİMİ: ARANAN 9 KİŞİ YAKALANDI

Emre KURT / İSTANBUL, (DHA)- ESENYURT’ta yapılan genel asayiş denetiminde farklı suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Ayrıca trafikte kural ihlali yapan 23 araca 201 bin 265 lira idari para cezası kesildi.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde asayiş uygulaması yapıldı. Saat 21.00’de başlayan 81 ekip ve 180 personelin katıldığı denetimde 2 bin 353 kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılırken toplamda 586 araç ve motosiklet arandı. Denetim sırasında kimlik kontrolü yapılan kişiler arasında ‘Tehdit’, ‘Dolandırıcılık’, ‘Hakaret’, ‘Hırsızlık’, ‘Yaralama’, ‘Ruhsatsız silah bulundurma’ gibi suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Trafikte yapılan denetimlerde ise 10 araç trafikten men edilirken 23 araca 201 bin 265 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca gün içinde yapılan asayiş denetimlerinde kasten öldürme suçundan 20 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Görüntü Dökümü:

——————-

-Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı klip

-Polis ekiplerinin denetim noktalarında araçları durdurması

-Durdurulan araçların ve kişilerin aranması

-İşlem yapılan araçların çekilmesi

-İşlem yapılan kişilerin emniyete sevk görüntüleri

-Genel ve detay görüntüler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.