DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 9
1) MERSİN'DE TEMİZLİK YAPARKEN ÇATIDAN DÜŞEN 2 İŞÇİ ÖLDÜ
MERSİN'in Tarsus ilçesinde bir fabrikanın çatısında temizlik yaparken dengelerini kaybederek düşen işçiler Ali Bolat (40) ile Ahmet D. hayatını kaybetti.
Olay, 6 Kasım'da ilçedeki Yenice Mahallesi'nde meydana geldi. Alçı fabrikasının çatısında temizlik yapan işçilerden Ali Bolat ile Ahmet D., dengelerini kaybederek 20 metre yükseklikten düştü. İhbar üzerine adrese sevk edilen sağlık ekipleri, ağır yaralanan işçileri ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ali Bolat, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bolat'ın cansız bedeni otopsinin ardından toprağa verildi.
Durumu ağırlaşan Ahmet D., Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ahmet D. de bugün hayatını kaybetti. Olaya ilişkin soruşturma devam ederken, bazı fabrika yetkililerinin gözaltına alındığı öğrenildi. (DHA)
Görüntü Dökümü
------------------------
- 2 işçinin temizlik yaptığı fabrikanın görüntüsü
Haber: Okan ÇALIŞKAN-Kamera:MERSİN,(DHA)
============================================
2) ADIYAMAN'DA OTOMOBİLLER ÇARPIŞTI; 2 YARALI
ADIYAMAN'ın Besni ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada sürücüler yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Erdemoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa Y., idaresindeki 13 AD 615 plakalı otomobil ile Nihat Y.'nin kullandığı otomobil ile çarpıştı. Kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla gelen sağlık görevlileri yaralı sürücüleri Besni Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------------------------------
-Olay yeri
-Kaza yapan araçlar
-Çevredeki vatandaşlar
-Polislerin incelemesi
-Genel detaylar
Haber: Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)
=======================================
3) SİVAS'TA MÜSTAKİL EV YANGINDA KULLANILAMAZ HALE GELDİ
SİVAS’ta müstakil bir evde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonrası ev kullanılamaz hale geldi.
Yangın, saat 17.30 sıralarında Fatih Mahallesi’nde müstakil bir evde çıktı. Kimsenin yaşamadığı öğrenilen müstakil evden alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Sivas Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında ev kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------------------------
-Yangından görüntü
-Söndürme çalışmaları
-Genel detaylar
Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS, (DHA)
=============================================
4) TEMİZLEMEK İÇİN ÇIKTIĞI GARAJININ ÇATISI ÇÖKÜNCE AĞIR YARALANDI
BURSA’nın İnegöl ilçesinde, temizlik yapmak üzere çıktığı garajın çatısında meydana gelen çökme sonucu yaklaşık 3 metre yükseklikten düşen Telat B. (76), ağır yaralandı.
Olay, saat 17.00 sıralarında Süleymaniye Mahallesi Terzi Sokak'taki bir apartmanın bahçesinde meydana geldi. Garajın çatısında temizlik yapan Telat B., çatının çökmesiyle dengesini kaybederek yaklaşık 3 metre yükseklikten zemine düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralandığı anlaşılan ve ilk müdahalesi sağlık ekiplerince yapılan Telat B., ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması şüphesi bulunan Telat B., ambulansla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Tedaviye alınan yaralının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Polis ekipleri, olaya ilişkin inceleme başlattı. (DHA)
Görüntü Dökümü
-------------------------
-Çatısı çöken garajdan detaylar
-Yaralının görüntüsü
-Acil servis önü detay
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),(DHA)
===================================
5) OSMANİYE'DE ŞİDDETLİ RÜZGARDA AĞAÇ EVİN ÜZERİNE DEVRİLDİ
OSMANİYE’nin Toprakkale ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle kökünden sökülen ağaç, bir evin üzerine devrildi.
Olay, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Tepe Mahallesi’nde meydana geldi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kökünden sökülen ağaç, yakındaki bir evin üzerine devrildi. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, evde küçük çapta bir hasar meydana geldi. Devrilen ağacın kaldırılması için çalışma başlatıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
------------------------
-Devrilen ağaç
-Evin üzerine düşen ağaç
Haber: Aykut DABAN - Kamera: Osmaniye, (DHA)
=========================================
6) TUNCELİ- ERZİNCAN KARA YOLUNDA KAR ESARETİ; ZİNCİRSİZ VE KIŞ LASTİĞİ OLMAYAN ARAÇLARA GEÇİŞ YASAĞI
TUNCELİ’de sağanak, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Tunceli-Erzincan kara yolunun 1800 rakımlı Cankurtaran mevkisi beyaza bürünürken, valilik güzergahta zincirsiz ve kış lastiği bulunmayan araçların geçişinin yasaklandığını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından kentte sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Hava sıcaklığının düşmesiyle yağış, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Keskin virajları ve dik rampalarıyla bilinen Tunceli-Erzincan kara yolunun 1800 rakımlı Cankurtaran mevkisi, kar yağışıyla beyaza büründü. Bölgede hazır bekletilen Karayolları ekipleri, yağışın başlamasıyla kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Ekiplerin, ulaşımın aksamaması ve buzlanma nedeniyle meydana gelebilecek kazaların önlenmesi için çalışmalarını gece gündüz sürdürdüğü belirtildi.
Tunceli Valiliği, kar yağışının etkili olduğu güzergahta zincirsiz ve kış lastiği bulunmayan araçların geçişine izin verilmeyeceğini duyurdu. Sürücülerden kar yağışı, buzlanma ve görüş mesafesindeki olası düşüşlere karşı dikkatli olmaları, araçlarında gerekli kış ekipmanlarını bulundurmaları ve trafik kurallarına uymaları istendi. (DHA)
Görüntü Dökümü
---------------------------
-Kepçenin kar temizliği yapması
Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ, (DHA)
============================================
7) AV KÖPEKLERİNDEN KAÇAN YABAN DOMUZU AĞILA GİRDİ, KOYUNLAR PANİKLE KAÇIŞTI
YALOVA’nın Kirazlı köyünde, av köpeklerinden kaçan yaban domuzu, tel örgüleri parçalayarak girdiği ağılda koyunların arasına daldı. Koyunların panikle kaçıştığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, öğle saatlerinde Kirazlı köyünde meydana geldi. İddiaya göre, izinli ve ruhsatlı avcıların av köpekleriyle takip ettiği yaban domuzu, kaçarken köy yerleşim alanına yöneldi. Bir süre sonra küçükbaş hayvanların bulunduğu ağıla giren domuz, metal tel örgüleri parçalayarak koyunların arasına daldı. Ağılda koşan yaban domuzu nedeniyle koyunlar panikle sağa sola kaçıştı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, domuzun tel örgüleri aşarak ağıla girdiği ve koyunların arasında ilerlediği görüldü.
Kısa süre ağılda kalan yaban domuzu, daha sonra buradan çıkarak ormanlık alana kaçtı. Olayda ağılda bulunan hayvanların zarar görmediği öğrenildi. (DHA)
Görüntü Dökümü
--------------------------
(Güvenlik kamerası)
-Domuzun ağıla girmesi ve hayvanların kaçışması
-Domuzun farklı açıdan ağıla girdiği görüntüler
-Haber: Zehra Baykal YILDIZ-Kamera: Yalova,(DHA)
=======================================
8) MACERACILAR, 'OFF-ROAD FESTİVALİ'NDE PİSTE ÇIKTI
ERZURUM'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Off-Road Festivali, Türkiye'nin farklı illerinden gelen sporcuların katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 60 kulüp, 50 yarış aracı ve 100'ün üzerinde sporcunun katıldığı festivalde, ilk kez kadınlar klasmanında da yarışlar düzenlendi.
Dadaş Off-Road Spor Kulübü tarafından düzenlenen Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün desteği ile gerçekleştirilen festivalde; sporcular zorlu parkurda en iyi dereceyi elde etmek için mücadele etti. Güçlü motorlara sahip arazi araçlarının ekstrem parkurda verdiği mücadele, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Farklı klasmanlarda gerçekleştirilen yarışlarda, bu yıl kadınlar klasmanına da yer verildi. 7 kadın sporcunun araçlarıyla mücadele ettiği yarışlar, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Soğuk havaya rağmen çok sayıda Erzurumlu, festivale katılarak yarışların heyecanına ortak oldu.
'FESTİVALİN 10'UNCUSUNU DÜZENLEDİK'
Dadaş Off-Road Spor Kulübü Başkanı Muhammed Kan, "Türkiye'nin birçok ilinden katılımcımız var. Yaklaşık 60 kulüp ve 50 yarış aracımız bulunuyor. Güvenlik tedbirlerimizi aldık, tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Davetlilerimiz güçlü motorlu araçların mücadelesini izleyecek. Ekstrem bir parkur hazırladık. Sporcularımız parkuru en kısa sürede tamamlamak için mücadele ediyor. Yarışlarımızı farklı klasmanlarda gerçekleştiriyoruz. Bu yıl kadınlar klasmanını da ekledik. 7 araç, kendi arasında süreye karşı yarışıyor. Festivalin 10'uncusunu düzenliyoruz. Önceki organizasyonlar farklı kulüpler tarafından yapılmıştı" dedi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Yer ise festivalin Erzurum'un tanıtımına önemli katkı sağlayacağını söyledi.
KADINLAR YARIŞTI
Diğer yandan festivale kadın pilotlar da katıldı. Zorlu parkurda mücadele eden okul öncesi öğretmeni olmasının yanı sıra Off-Road tutkunu olan Gözde Kan, kadınlar klasmanında yarışmanın kendileri için ayrı bir heyecan olduğunu ifade etti. Kan, "Erzurum'da 10'uncusu düzenlenen Off-Road Festivali'nde kadınlar klasmanı açıldı. 7 kadınımız yarıştı. Çok güzel bir yarış oldu. Soğuk havaya rağmen Erzurum halkı buradaydı. Çok güzel eğlendik" diye konuştu. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------------------------
-İzleyici tribününden görüntü
-Kültür Turizm İl Müdürü ile röp
-Yarışlardan detay
-Kadın yarışçı Gözde Kan ile röp
-Araçların engelleri aşmasından görüntü
-Kulüp başkanı Muhammet Kan ile röp
Haber: Salih TEKİN - Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM, (DHA)



