DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 5
1) ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, KAHRAMANMARAŞ'TA TOPRAĞA VERİLDİ
ANKARA'da görev sırasında rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yusuf Güneş (34), memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.
Ankara'da görev sırasında rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yusuf Güneş'in cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Hastane morgundan alınan cenaze, önce baba ocağına ardından Abdülhamid Han Camisi'ne götürüldü. Burada düzenlenen askeri törene şehidin ailesi, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.
TÖRENE EŞİNİN PARKASIYLA KATILDI
Törende anne Emine ve baba Salih Güneş, güçlükle ayakta durdu. İmamın helallik almasının ardından cenaze namazı kılındı, daha sonra Yusuf Güneş'in Türk bayrağına bağlı tabutu top arabasına konuldu. Törene eşinin parkasıyla katılan Hüsne Güneş, tabutu okşayarak gözyaşı döktü. Elinde eşinin fotoğrafını taşıyan Güneş, bir süre tabutu tutarak cenaze aracına eşlik etti. 2 çocuk babası Yusuf Güneş’in cenazesi, götürüldüğü Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------------
-Şehidin kızı tabutun başındaki görüntüsü
-Cenaze namazının kılınması
-Tabutun top arabasına konulması
-Hüsne Güneş’in tabutun başında gözyaşı dökmesi
-Törenden detay
Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)
==================================================
2) ANNESİNİ DÖVEN BABASINA TEPKİ GÖSTERDİ
ADANA’da bir erkek, boşanma aşamasında olduğu öne sürülen eşini darbetti. Çocuklarının olaya tepki gösterdiği o anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Olay, öğle saatlerinde Çukurova ilçesi Toros Mahallesi Şair Hasibe Hatun Caddesi’nde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen erkek ile iddiaya göre, çocuklarını görmek isteyen boşanma aşamasındaki eşi arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü, erkek eşini çocuklarının gözü önünde darbetti. Annesinin yere düştüğünü gören çocuklardan biri, babasını iterek tepki gösterdi. Şüpheli, çocuklarını otomobile binmeleri için itti. Yaşananlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------------------------
- Sokakta karısını dövmesi
Haber:Serhat GÜLER- Kamera:ADANA,(DHA)
==================================================
3) MERSİN'DE SAĞANAK NEDENİYLE YOLLARI SU BASTI
MERSİN'in Silifke ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı yolları su bastı.
İlçede sabah saatlerinde kısa süreli sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle ilçe merkezinin yanı sıra kırsaldaki mahallelerde de su taşkınları yaşandı. İşlek cadde ve sokaklar göle döndü. Trafikteki sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, alternatif güzergahlarda yoğunluk oluştu. Arızalanan bazı araçlarda mahsur kalanları, çevredekiler kurtardı. Yağışın etkisini yitirmesiyle belediye ekipleri suların tahliyesi için çalışma başlattı. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------------------
-Sağanak yağıştan genel ve detaylar
-Aracın mahsur kalması
-Yoldan detaylar
Haber - Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)
====================================
4) B MERSİN'DE TÜTÜN İŞLEME TESİSİNDE YANGIN KONTROL ALTINDA
Mersin'de tütün işleme tesisinde yangın (2)
KONTROL ALTINDA
Mersin'de bir tütün işleme tesisinde saat 10.30'da çıkan yangın, ekiplerin 2 saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışması devam ederken, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı. (DHA)
-----BİLGİ İÇİN-----
======================================
5) BİRLİKTE YAŞADIĞI KADINI BOĞMADAN ÖNCE ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKMÜŞ
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde birlikte yaşadığı Canan Yıldırım'ı (49) boğduktan sonra kaçtığı Konya'da polise teslim olan Talha Torbalı (27), Antalya'ya getirildi. İfadesinde; kıskançlık nedeniyle tartıştığı kadının üzerine kaynar su döktükten sonra boğduğunu söyleyen Torbalı, adliyeye sevk edildi.
Olay, dün sabah saatlerinde Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 6221 Sokak'ta bulunan müstakil evde meydana geldi. Birlikte yaşadığı Canan Yıldırım ile Talha Torbalı arasında 'kıskançlık' nedeniyle tartışma çıktı. Talha Torbalı, kendisini aldattığı gerekçesiyle Canan Yıldırım'ı yatakta boğdu. Cinayetin ardından otobüsle Konya’ya giden Talha Torbalı, burada güvenlik güçlerine giderek teslim oldu. Gözaltına alınan Talha Torbalı’nın, Canan Yıldırım’ı darbettiğini ve öldürdüğünü itiraf ettiği bildirildi.
POLİSLER ÖLÜ BULDU
Durumun Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi 6221 Sokak’taki eve gitti. Ekipler, Canan Yıldırım'ı ölü buldu. Olay yeri inceleme ekipleri ve savcının çalışmasının ardından Canan Yıldırım’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
ANTALYA'YA GETİRİLDİ
Konya Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Antalya'ya getirilen şüpheli, emniyetteki ifadesinde, Canan Yıldırım'la aralarında tartışma yaşandığını, tartışma sonrası kadının üzerine kaynar su döktüğünü ve boğduğunu söylediği belirtildi. İşlemlerinin ardından Uncalı Semt Polikliniği'nde sağlık kontrolünden geçirilen Talha Torbalı, ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)
Görüntü Dökümü
---------------
-Talha Torbalı'nın görüntüsü
-Sağlık kontrolü için Talha Torbalı polikliniğe getirilmesi
-Torbalı adliyeye sevk edilirken görüntü
Haber: Arda KIR- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)
===================================
6) MARDİN'DE TOZ TAŞINIMI ETKİLİ OLDU
MARDİN'de etkili olan toz taşınımı nedeniyle tarihi yapılar, araçlar ve evlerin balkonları tozla kaplandı. Gökyüzünün turuncuya büründüğü kentte hava kalitesi düşerken, bazıları dışarı maskeyle çıktı.
Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Mardin'de, toz taşınımı etkili oldu. Toz taşınımı rüzgarla birlikte kent merkezinde etkisini artırırken, bazı noktalarda görüş mesafesi düştü. Tarihi yapılar, araçlar ve evlerin balkonları tozla kaplandı. Toz bulutu nedeniyle gökyüzü turuncu renge büründü.
'MASKESİZ DIŞARI ÇIKMAYIN'
Toz taşınımı nedeniyle dışarıya maskeyle çıkan Halil Bakay, "Tozdan dolayı mecbur kalmadıkça dışarı çıkamıyoruz. Rahatsızlığım olduğu için maske ile çıktım. Tavsiyem kimse maskesiz dışarı çıkmasın. Bu toz çok kötüdür, normal bir toz değildir. Bu toz meyve ağaçlarına düşünce, ağaç bile artık meyve vermiyor" dedi. (DHA
Görüntü Dökümü
---------
-Mardin’den genel toz taşınımından görüntüler
-Mardin Kalesi
-Tarihi yapılar
-Konuşma
Haber-Kamera: Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)


