DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni – 14
BIST 100
14.335,49 -0,28%
DOLAR
44,9257 0,01%
EURO
52,6109 0,05%
GRAM ALTIN
6.798,36 -0,69%
FAİZ
40,28 1,00%
GÜMÜŞ GRAM
109,37 -2,58%
BITCOIN
77.707,00 -0,95%
GBP/TRY
60,7584 0,17%
EUR/USD
1,1697 -0,07%
BRENT
103,75 1,81%
ÇEYREK ALTIN
11.115,32 -0,69%

DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni – 14

1) BAKAN BAYRAKTAR: HEDEFİMİZ 3 NİSAN'I 'TÜRKİYE SANAYİ GÜNÜ' İLAN ETMEK

KARABÜK Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Sürekli Döküm Makinası açılış törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Filyos Limanı'nın bölge lojistiğine katkı sağlayacağını belirterek, "Hedeflerimizden bir tanesi 3 Nisan'ı 'Türkiye Sanayi Günü', 'Milli Sanayi Günü' ilan etmek. Bunun da KARDEMİR'e yakışacağına, Karabük'e yakışacağına inanıyorum" dedi.

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Sürekli Döküm Makinası açılış törenine katılmak için kente gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, önce Valiliği, ardından Karabük Belediyesi'ni ziyaret etti. AK Parti İl Başkanlığı'na geçerek partililere seslenen Bakan Bayraktar, Kardemir'in Türkiye'nin gözbebeği olduğunu ifade ederek, "Bugün içinde yaşadığımız hadiseler aslında Kardemir'in buradaki haddehanelerle beraber tüm sektörün ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Kendi kendine yetebilen, üretebilen bir ülke olmak, sanayisi güçlü bir ülke olmak her zamankinden daha önemli hale geldi. Nasıl sanayide bu hamlelerimizi yaptıysak, nasıl sanayide Türkiye özellikle son 20-25 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, AK Parti liderliğinde Türkiye'yi hakikaten adeta çağ atladıysa, inşallah enerjide de hedefimiz, Türkiye'yi enerjide bağımsız kılmak. Karabük'e dair ve Karadeniz'e dair gündemlerimiz var. Biz istiyoruz ki ve ben bunun bir anlamda elçiliğini yapıyorum, fahri elçiliğini, 3 Nisan'ı inşallah sanayi günü ilan etmek gibi bir hedefimiz var. Bunu inşallah Türkiye çapında kutlanan bir sanayi gününü ilan etmiş olacağız" diye konuştu.

'KARABÜK FİLYOS LİMANI İLE BULUŞACAK'

Karabük'ün yıllardır liman beklentisini karşılamak için Karadeniz gazının karaya ulaştığı Filyos Limanı'nın önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, şunları söyledi:

"Buranın üretimi Türkiye'nin ihracatına, ekonomisine katkı yapan bir yer. Dolayısıyla böyle bir kentin lojistik koridorunun da daha güçlü olması, açık olması ve özellikle limana erişimi en hayati konu. Dolayısıyla bu da bizim en önemli gündem maddemiz, farklı yönüyle gündem maddemiz. Çünkü Filyos Limanı önümüzde önemli bir fırsat olarak duruyor. O limanla alakalı Karadeniz gazını oraya getirdiğimiz için çok yoğun bir çalışmamız var. Ama özellikle güney kısmını ki daha büyük bir kısım orayı başta Karabük ama bu bölgenin ihracat ve ithalat merkezi haline getirip inşallah burada haddehanelerimizde üretilen ürünlerin ihracatı veya taşınmasıyla ilgili bunu kullanacağız. Karabük inşallah Filyos Limanı ile buluşacak. Bütün gündemimiz bunun üzerinedir, bu müjdeyi de size paylaşmış olayım."

YENİ SÜREKLİ DEMİR DÖKÜM TESİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Parti ziyaretinin ardından KARDEMİR tesisine gelen Bakan Bayraktar, 2 Nolu Sürekli Döküm Makinası açılış törenine katıldı. KARDEMİR'in ülke sanayisi için 89 yıldır çok önemli bir görevi yerine getirdiğini anlatan Bakan Bayraktar, "İçerisinde yaşadığımız günler, içerisinde olduğumuz kriz dönemleri bize şunu söylüyor; 'Türkiye çok güçlü olmak zorunda. Türkiye çok güçlü bir sanayiye, imalat sektöründe kendi kendine yeten milli ağır sanayiye sahip olmak zorunda.' KARDEMİR hakikaten büyük bir marka. Dünya çapında olabilecek bir marka. Ama ülkemizin sanayi yolculuğunda müstesna bir yeri var. Onun için biz hep şunu söyledik, Karabük'te bunu söyledik, Türkiye'de bunu söyledik; 'Adeta gözbebeğimiz gibi olan Kardemir'e böyle davranmamız, böyle bakmamız lazım.' Biz de devlet olarak böyle baktık, böyle bakıyoruz. Türkiye Varlık Fonu'nun ortak olduğu ender şirketlerden birisi burası. Dolayısıyla artık devlet olarak her daim gözümüzün olduğu, takip ettiğimiz önemli bir şirketimiz. Kardemir'in geleceği inşallah sizlerle beraber çok daha parlak olacak." şeklinde konuştu.

'ÇAĞRI BEY SONDAJ GEMİMİZ, SOMALİ'DE FAALİYETE BAŞYACAK'

Türkiye'nin enerjide bağımsızlığını hedeflediklerini anlatan Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Onun için çok büyük çalışmalar yapıyoruz. Onun için Türkiye'nin yerli enerji kaynaklarını, yenilenebilir enerji kaynaklarını hayata geçiriyoruz. Türkiye artık denizlerinde, karalarında petrol, doğal gaz arayan, üreten bir ülke haline geldi. Bir hafta sonra Cuma günü inşallah Somali'de olacağız. Çağrı Bey sondaj gemimiz Somali'de sondaj faaliyetine başlayacak. Dolayısıyla şu özellikle 15 yılda geliştirdiğimiz kabiliyetle Türkiye'yi enerji alanında da dışa bağımsız hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye, savunma sanayiinde adeta çağ atladı. Ama savunma sanayiinin, tüm sanayinin esas itici gücü, esas önemli temeli bu içinde olduğumuz demir-çelik endüstrisi, demir-çelik sektörü ve onun da hakikaten amiral gemisi diyebileceğimiz Kardemir fabrikası."

'FİLYOS LİMANI'NI KARDEMİR VE HADDEHANELERİN KULLANIMINA AÇACAĞIZ'

Filyos Limanı'nı KARDEMİR ve haddehanelerin kullanımına açacaklarını söyleyen Bakan Bayraktar, "Elbette ki KARDEMİR'in beklediği, elbette ki Karabük'teki diğer haddehanelerin, diğer sanayi imalathanelerinin beklediği önemli bir konu. Ve o konuda bizim bakanlığımızla alakalı, çünkü malumunuz Karadeniz gazını biz Filyos Limanı'na getiriyoruz ve Filyos Limanı'nda çok önemli bir çalışma yürütüyoruz. Kardemir'in dünyada değişen, gelişen gelişmelere göre kendini hazırlaması lazım. Bu konuda enerji konusundaki yatırımları destekliyoruz, yenilenebilir enerji olsun diğer alanlardaki yatırımlarında inşallah biz onlara destek olmaya devam edeceğiz. İnşallah hedeflerimizden bir tanesi 3 Nisan'ı 'Türkiye Sanayi Günü', 'Milli Sanayi Günü' ilan etmek. Bunun da Kardemir'e yakışacağına, Karabük'e yakışacağına inanıyorum. Bu teklifimizi de bu vesileyle buradan yapmış olalım. Tekrar bu 2 Nolu Sürekli Döküm Merkezimizin ve yaklaşık 74-75 milyon doları bulan bu önemli yatırımların fabrikamıza, Karabük'e ve ülkemize, ülkemizin ekonomisine katkılar getirmesini, hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (DHA)

Görüntü Dökümü

--------------

-Bakan Albayrak'ın ziyareti

-Kardemir'deki açılıştan detay

-Bakanın AK Parti konuşması

-KARDEMİR'deki konuşması

Ali Sencer ARSLAN-Murat ÖZELCİ/KARABÜK, (DHA)

=================================================

2) BAKAN ÇİFTÇİ: TÜRKİYE ŞU ANDA KRİTİK BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

İÇİŞLERİ Bakanı Mustafa Çiftçi, "Türkiye şu anda kritik bir süreçten geçiyor. 33-34 gündür civarımızda bir savaş var. Zaten kuzeyimizde bir savaş vardı. Suriye'de devam eden süreci daha yeni yeni yoluna koyuyoruz. Ama başımızda bir dünya lideri olduğunu da biliyoruz. Böyle bir insanın değerinin bilmemiz lazım. 100 yılda 1 tane geliyor. Onun için Cumhurbaşkanımıza da her zaman dua edelimö dedi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kırşehir'e geldi. İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Çiftçi'yi, Vali Sefa Demiryürek, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, İl Emniyet Müdürü Mesut Görücü, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ahmet Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal ve MHP İl Başkanı Arif Kılıç karşıladı. Valilik şeref defterini imzalayan Çiftçi, hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Çiftçi buradan Ahi Evran Külliyesi'ni ziyaret ederek dua etti. Daha sonra AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'na geçen Bakan Çiftçi, açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin şu anda kritik bir süreçten geçtiğini aktaran Bakan Çiftçi, "33-34 gündür civarımızda bir savaş var. Zaten kuzeyimizde bir savaş vardı. Suriye'de devam eden süreci daha yeni yeni yoluna koyuyoruz. Bunun yanında İran ile ilgili savaş baş gösterdi. Ama başımızda bir dünya lideri olduğunu da biliyoruz. Herkes endişe içindeyken, 'acaba yarınımız ne olur?' tasası içindeyken bizim tasamız yok. Üzüntümüz, kederimiz yok. Bizim başımızda bir dünya lideri var. Onun için Cumhurbaşkanımıza da her zaman dua edelim. Dualarımızı eksik etmeyelim. Onun yükü daha ağır. Onun için her gün kendisine dua etmeyi ihmal etmeyelimö diye konuştu.

'ABDÜLHAMİD HAN NEYSE, BUGÜN DE CUMHURBAŞKANIMIZ AYNI ŞEY'

Mecliste görev yaptığı dönemde yaşadığı bir olayı aktaran Çiftçi, şöyle devam etti:

"Biz yine mecliste çalışırken Avustralya'ya gitmiştik. Avustralya dediğimiz yer uçakla 2 günde gidilen bir yer. Cuma namazı vesilesiyle namaza gittik. Çıkışta bir düğüne davet ettiler. Düğün salonun olduğu yere gittik. Geniş bir salon. Duvarda bir yere 2'nci Abdülhamid Han'ın resmini asmışlar. Geçmişte Abdülhamid Han neyse, bugün de Cumhurbaşkanımız aynı şey. Hiç değişiklik yok. Böyle bir insanın değerini bilmemiz lazım. 100 yılda 1 tane geliyor. O gün Abdülhamid Han'dı İslam ümmetinin başı, bugün de Cumhurbaşkanımız. Bütün insanlar da ümidini ona bağlamış durumdalar. Dolayısıyla başımızdaki insanımızın, büyüğümüzün, küresel liderimizin değerini bilelim. Elimizden geldiği kadar onu daha güçlü bir şekilde tekrar başımızda olması gerekiyor. Economist Dergisi dünyaya yön veren 4 tane lideri saydı. Amerika'nın, Rusya'nın, Çin'inki ve Türkiye Cumhurbaşkanı.ö (DHA)

Görüntü Dökümü

------------

-İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin valilik ziyareti

-İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin Ahi Evran Külliyesi ziyareti

-İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin konuşması

Haber-Kamera: Furkan KAVUKLU-FahrettinTOKER/KIRŞEHİR, (DHA)

=================================================

3) BAKAN GÜRLEK: BU COĞRAFYADA GÜÇLÜ KALMANIN YOLU BİRLİKTEN, KARDEŞLİKTEN GEÇMEKTE (4)

BAKAN GÜRLEK, MHP VE AK PARTİ İL BAŞKANLIKLARINI ZİYARET ETTİ

Diyarbakır'a gelen Adalet Bakanı Akın Gürlek, müzeye dönüştürülmesi kararı alınan eski cezaevinde incelemelerde bulundu. Bakan Gürlek, buradaki temaslarının ardından AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il başkanlıklarını ziyaret etti. Bakan Gürlek'e AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Mehmet Sait Yaz da eşlik etti. Bakan Gürlek'e, MHP ziyaretinde İl Başkanı Miktat Arslan tarafından Türkiye haritasının motif olarak işlendiği Diyarbakır halısı hediye edildi.

Görüntü Dökümü

----------

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in MHP il başkanlığını ziyareti ve karşılama

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Seyfettin EKEN-Hüseyin İÇLİ/DİYARBAKIR, (DHA)

=================================================

4) BAKAN TEKİN: EĞİTİM- ÖĞRETİMİN ALTYAPISINDAKİ YENİLİKLER, ÖVGÜYLE BAHSEDİLEN NOKTAYA ERİŞTİ (4)

'ÖNEMLİ YAPILARDAN BİR TANESİ HEMŞERİ BİRLİKLERİDİR'

Aydın'daki Aliya İzzetbegoviç İlkokulu'ndaki programı sonrası Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu makamında ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son olarak Nazilli Erzurumlular Derneği hizmet binasının açılış törenine katıldı. Halk oyunları gösterisi ile başlayan açılışta konuşan Bakan Tekin, Erzurum'un Anadolu coğrafyası için taşıdığı öneme dikkati çekip, "Devlet kültürü, toplum adabı, gelenekleri, görenekleriyle Erzurum dünyaya, Türkiye'ye yön veren şehirlerimizden bir tanesi. Bu geleneği koruyan, bu geleneğe sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Her toplum kendi toplumsal ve kültürel yapısını devam ettirmek için sivil yapılar organize eder. Bu her ülkede farklıdır. Kimi ülkede dini referanslarla kurulur, kimi ülke de etnik referanslarla kurulur. Kimi ülkeler de meslek ya da iş üzerinden kurulur. Bizim coğrafyamızda da milli birliğimizin, beraberliğimizin, kültürümüzün ve medeniyetimizin devamlılığını sağlayan önemli yapılardan bir tanesi hemşeri birlikleridir" dedi.

'DAYANIŞMAYI ÖNEMSEYEN BİR MİLLETİZ'

Gurbetteki hemşerilerine sahip çıktığı için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na da teşekkürlerini ileten Bakan Tekin, "Değerli hemşerilerim, bu coğrafyayı bizim etrafımızdaki diğer milletlerden, dünyadaki diğer devletlerden ayıran temel bir vasfımız var. Biz milli birliği, bir arada yaşamayı, birbirimizle yardımlaşmayı, vatanseverliği, dayanışmayı önemseyen bir milletiz. Böyle olduğumuz için de dünyada hemen hemen çok az sayıda ülkeye, millete nasip olan binlerce yıllık bir devlet geleneğimiz var. Bizim bağımsızlık bayrağımız tarih boyunca hep dalgalandı ve inşallah bu birlikteliğimizi devam ettiğimiz sürece hep de dalgalanmaya devam edecek. Bu birlikteliği sivil toplum örgütlerini hep beraber destekleyerek sağlayabiliriz. Milli birliğimizi bu şekilde güçlendirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, konuşmasının son kısmında Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki bütün mücadelesinde toplumu bir arada tutan milli ve manevi değerlerin çocuklar tarafından içselleştirmesini hedeflediğini dile getirdi. Bakan Tekin, konuşmaların ardından protokol ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Programın ardından Bakan Tekin, kentten ayrıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Açılıştan genel detay görüntü

-Bakan Yusuf Tekin'in açıklamasından görüntü

Haber: Nevra UÇKAÇ - Melek FIRAT - Kamera: Gökhan KILIÇ / AYDIN, (DHA)-

=================================================

5) ÖZGÜR ÖZEL: BU DÖNEMİN EN BÜYÜK AYIBI PARLAMENTODA ROMANLARIN TEMSİL EDİLMİYOR OLUŞU (2)

ÖZEL, FERDİ ZEYREK KÜLTÜR MERKEZİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programının ikinci gününün son durağında Konak'ta Ferdi Zeyrek Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve Ferdi Zeyrek Vakfı Kurucu Başkanı ve eşi Nurcan Zeyrek, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Açılışta konuşan Özel, "İzmir'deki 29 belediye başkanımıza bütün imkansızlıklara rağmen 2 yıl içinde yüzlerce projeyi hayata geçirdikleri için bu yoksulluk kıskacında, pençesindeki insanlara sosyal belediyecilikle sahip çıktıkları için, çocukları kayırdıkları, kırılgan grupları kayırdıkları için ve halkçı belediyecilik örneklerini gösterdikleri için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Başkanımız, İZBETON Genel Müdürümüz tutuklular. Bugüne kadar İzmir'de bilirkişi olmayı 30'a yakın kişi reddetti. Bilirkişi olsun ve lehimize bir şey yazsın istiyoruz. Nasıl bir ortam yaratılıyorsa bilirkişinin bizim lehimize yazmasına izin vermeyenler yüzünden kimse bilirkişiliği kabul etmiyor. Bir kamu zararının olmadığı, belediyeye bir zararının olmadığı, kötü niyet olmadığı, dolandırma gibi bir şeyin hiç olmadığı bir yerde, bir suç icat etmeye çalışan zorlama bir iş var" dedi.

'GÖZÜM ÜZERİNDE, ELİM ÜZERİNDE, KULAĞIM İZMİR'DEDİR'

"Kooperatif sürecinde üzdüklerimiz, rahatsızlık duyanlar, tepki gösterenler olmuştu" diyen Özel, şunları söyledi:

"İsyan edenlerin teşekküre döndüğü bir süreçteyiz. İki haftada bir bu işin işleyişi ile ilgili bilgi alıyorum. Gözüm üzerinde, elim üzerinde, kulağım İzmir'dedir. Son konutun anahtarı teslim edilene kadar genel başkan bu işin üzerindedir. Bir tünel inşaatı yapılıyor. Üstünde birtakım evlerde mağduriyetler oluşmuştu. Onlara çözüm önerilerinde bulunuldu." i

Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun belediyecilikte hem temel hizmetleri hem de fark yaratan projeleri hayata geçirdiğini belirten Özel, ağız ve diş sağlığı klinikleri, psikososyal destek merkezleri, Roman gençlere yönelik kurslar ve sokak hayvanlarına ilişkin çalışmaların önemli olduğunu söyledi. Açılışın kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını dile getiren Özel, yeni nesil gençlik merkezine Ferdi Zeyrek adının verilmesi çok kıymetli olduğunu ifade etti. Pozitif gündem oluşturan açılışlara devam edeceklerini ve akşam Bursa'da olacaklarını aktaran Özel, "Bursa'da belediye meclis çoğunluğu bizde değil diye bir kişinin özgürlüğü elinden alınmaya çalışılıyor. Aylarca çalışıp hiçbir şey bulamadılar. 5 yıl geriye dayalı bir iş için belediye başkanımızı gözaltına aldılar" diye konuştu

'DAHA ÖZEL BİR YERE KOYUYORUZ'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ise "Halkımızın her kesimine, her yaştaki insanın ihtiyaçlarını doğru saptayarak hizmetler ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunların arasında gençlere dönük hizmetleri daha özel bir yere koyuyoruz. Gençleri mutlu olmayan, gençleri umutlu olmayan bir toplumun iyi olduğunu söylemesi mümkün değil" dedi.

Ferdi Zeyrek Vakfı Kurucu Başkanı Nurcan Zeyrek ise konuşmasında, "Gençlerle Gençlik Merkezi'yle adının bağdaştığı ilk yer olması bugün beni hem çok heyecanlandırdı hem de inanılmaz gurur duydum. Her gencin hayatta fırsat eşitliğine kavuşmasını en büyük hedeflerinden biri olarak görüyordu. Bugün vakıf olarak ben ve yol arkadaşlarım, Ferdi'nin değerlerini yaşatmak ve özellikle gençlerin hayatına dokunmak için çok büyük gayretle çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Özel'in konuşması

-Genel detay ve görüntüler

Haber: Yağmur ÖNGÜN - Kamera: Tekin GÜRBULAK/ İZMİR, (DHA)-

=================================================

6) ÖZGÜR ÖZEL: NORMAL BİR SİYASİ PARTİ KALDIRDIĞIMIZ YÜKÜN 10'DA BİRİNDE EZİLİR

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Normal bir siyasi parti kaldırdığımız yükün 10'da birinde ezilir. Ama bu parti, Seyit Onbaşı'nın partisidir. Yükten yılmayan ve yükü görünce efsaneleşenlerin partisidir. Bu parti teslim olmayanların, kurşun bitince süngü takanların, tek de kalsa süngüye karşı şehadete koşanların ama Çanakkale'yi geçirmeyenlerin, Anadolu'yu teslim etmeyenlerin kurduğu partidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programının ardından geldiği Manisa'da Yunusemre Belediyesi'nin toplu açılış törenine katıldı. Belediye önünde gerçekleşen törende konuşan Özel, belediyenin gerçekleştirdiği projelere değinerek kısa sürede onlarca hizmetin hayata geçirildiğini belirtti. Belediye Başkanı Semih Balaban'ın, belediyenin borç yüküne rağmen önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Özel, halka dokunan hizmetlerin memnuniyet yarattığını ifade etti.

'PARTİ BÜYÜK BİR SALDIRI ALTINDA'

Partisinin karşı karşıya olduğu süreçlere ve siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde buluna Özel, "Parti büyük bir saldırı altında. Ama biz bu kumpasların ne olduğunu biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir algı yönetimine terk edilecek ve bunlardan korkup geri adım atacak, sinecek, konuşmayacak, teslim olacak bir parti değildir. Normal bir siyasi parti kaldırdığımız yükün 10'da birinde ezilir. Ama bu parti Seyit Onbaşı'nın partisidir. Yükten yılmayan ve yükü görünce efsaneleşenlerin partisidir. Bu parti teslim olmayanların, kurşun bitince süngü takanların, tek de kalsa süngüye karşı şehadete koşanların ama Çanakkale'yi geçirmeyenlerin, Anadolu'yu teslim etmeyenlerin kurduğu partidir. Onun için yıllarca seçim kazanınca 'Milli irade' deyip sonra o milli irade kendi aleyhine tecelli edince 'Kirli irade' diyenlerin, milli iradeyi baş tacı ederken milli irade böyle tecelli ettiğinde onu alaşağı edenlerin samimiyetsizliğini bu millet görmüştür" ifadelerini kullandı.

'ÇOK GÜZEL GÜNLERİ HEP BERABER GÖRECEĞİZ'

Özel, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Yüzde 6 oyla çıktığımız yolda yüzde 60 oya bu memleket bizi getiriyorsa, tanıyor; 'Özgür Özel kimdir ve Cumhuriyet Halk Partisi nedir?' Bu partiden ne terör sevici kimsenin, ne de yolsuz, hırsız çıkmayacağını biliyor. Bu partinin evlatları doğduğu günden öldüğü güne kadar tanıdığı Cumhuriyet Halk Partisi'ni bugün de bu yağmurun altında yalnız bırakmıyorsa bu işte bir iş vardır. Seçim akşamı televizyonlarda 'Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıl sonra yeniden iktidar partisi' anonsu yapacağım. İnanın bana çok güzel günleri hep beraber göreceğiz." (DHA)

Görüntü Dökümü

----------------------

-Özel'İn konuşması

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)-

=================================================

7) TEKNEDE ÖLEN BAHAR'IN OTOPSİ RAPORU ÇIKTI; 1 GÖZALTI

MUĞLA'nın Milas ilçesine arkadaşları ile gezmeye gelen ve kiraladıkları teknede yaşamını yitiren Bahar Taş'ın (35) yapılan otopsisinde; karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği belirlendi. Olayın ardından teknenin bakımlarından sorumlu olan ve sahibi olduğu belirtilen Savaş E., jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Aydın'ın Efeler ilçesi Çeştepe Mahallesi'nde yaşayan Bahar Taş, arkadaşlarıyla birlikte 7 Şubat’ta gezmek için Muğla’nın Milas ilçesine gitti. İddiaya göre, arkadaş grubu, geceyi burada kiraladıkları 'Adas' isimli teknede geçirdi. 8 Şubat’ta saat 14.30 sıralarında Taş'ın kamarada hareketsiz şekilde durduğunu fark eden arkadaşları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla bölgeye jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kontrolünde, Bahar Taş'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Taş'ın cansız bedeni, ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu'nun morguna götürüldü. Otopsi işlemlerinin ardından Taş, Aydın'ın Efeler ilçesi Çeştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KARBONMONOKSİTTEN ZEHİRLENMİŞ

Yapılan otopsi sonrası Adli Tıp Raporu'na göre; Taş’ın karbonmonoksit gazı zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından teknenin bakımlarıyla ilgilenen ve tekne sahibi olduğu belirtilen Savaş E., Aydın’da gözaltına alındı. Milas’a getirilen şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Teknede ise bilirkişi incelemesinin devam ettiği belirtildi. (DHA)

TUTUKLANDI

Bahar Taş’ın otopsi raporunun çıkmasının ardından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen teknenin bakımlarından sorumlu ve sahibi olduğu belirtilen Savaş E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)

Görüntü Dökümü

--------------------

-Arşiv görüntüler

Haber-Kamera: Fırat AKAY-Cavit AKGÜN/MİLAS(Muğla),(DHA)-

=================================================

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.