1) KOCAELİ ADLİYESİ’NDEKİ EMANET DEPOSUNDAN 2 KİLO ALTIN İLE 6 BİN 400 DOLAR ÇALINMIŞ
KOCAELİ Adliyesi bünyesindeki adli emanet deposunda görev yapan tutuklu yardımcı personel B.B.’nin, geçen yıl zimmetine geçirdiği altın ve dövizlerin, yaklaşık 2 kilo altın ile 6 bin 400 dolar olduğu ortaya çıktı.
Olay, geçen yıl, İzmit ilçesindeki Kocaeli Adliyesi’nin ana binasında meydana geldi. Suç delillerinin yer aldığı adli emanet bürosunda yardımcı personel olarak çalışan B.B.’nin 11 Kasım’da işe gelmemesi üzerine durumdan şüphelenen adli emanet memuru Ç.E., zabıt katipleri H.H.Y. ve Y.A. ile yazı işleri müdürü F.Ş. tarafından ziynet ve kıymetli eşyaların sayımı yapıldı. Bir miktar ziynet eşyasının ve paranın yerinde olmadığı tespit edildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, B.B. hakkında gözaltı kararı verdi. 12 Kasım’da Sakarya’nın Ferizli ilçesinde B.B. yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.B., çıkarıldığı mahkemede ‘Nitelikli hırsızlık’ suçundan tutuklandı. Adliyedeki emanet deposunda görevli memurlar hakkında soruşturma başlatıldığı, adli emanet memuru Ç.E. hakkında ise görevden uzaklaştırma kararı verildiği açıklandı.
YAKLAŞIK 4 AYDA ÇALMIŞ
Hırsızlıkla ilgili yeni detaylara da ulaşıldı. Soruşturma dosyası kapsamında bulunan delil poşeti içerisindeki emanetlerin 3,5-4 aylık sürede çalındığı, B.B.’nin sayım yapılacağının söylenmesi üzerine işe gelmediği öğrenildi. Sayımda 22 ayar altından 1156 gram bilezik ve çeşitli yüzükler, 14 ayar altından 726 gram, 24 ayar altından 3 gram, 18 ayar altından 80,25 gram, 5’li cumhuriyet altınından 1 adet ve 6 bin 400 dolar nakit çalındığı tespit edildi. B.B.’nin yakalanınca üzerinden sadece döviz çıktığı da öğrenilirken, olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor. (DHA)
Görüntü Dökümü
—————–
-Arşiv görüntülerle
Haber: Nazım Özgün ERBULAN/İZMİT(Kocaeli),(DHA)
===============================================
2) OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ
GAZİANTEP’te otomobilin çarptığı motosikletin sürücüsü Muhammet Mustafa Ş., hayatını kaybetti.
Kaza, sabah saatlerinde Karacaören Mahallesi’nde meydana geldi. Kavşakta bekleyen Muhammet Mustafa Ş.’nin kullandığı motosiklete, plakası ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen otomobil çarptı. Kaza sonrası metrelerce savrulan motosiklet sürücüsü Muhammet Mustafa Ş., ağır yaralandı. İhbarla olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Muhammet Mustafa Ş.’nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Otomobil sürücüsü gözaltına alınırken, kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)
Görüntü dökümü
———————–
-Cenaze aracınının adli tıptan çıkış görüntüleri
-Kaza yerinden görüntü
-Haber- Kamera: Nuray UZATMAZ-GAZİANTEP-DHA
===============================================
3) YOLUN KARŞISINA GEÇEN YAYAYA MOTOSİKLET ÇARPTI; 2 YARALI
HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen yayaya elektrikli motosikletin çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.
Kaza, Reyhanlı ilçesi Emniyet Parkı Kavşağı’nda meydana geldi. Yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya, seyir halindeki elektrikli motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaya ile motosiklet sürücüsü yola savrularak yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ekipler, kazayla ilgili inceleme başlattı. (DHA)
Görüntü Dökümü
—————–
– Yerde yatan yaralı
– Olay yerine gelen sağlık ekipleri
Haber-Kamera:Yunus YAŞATIR/REYHANLI,(Hatay),(DHA)
===============================================
4) MOTOSİKLET HIRSIZLIĞI KAMERADA
ISPARTA’da park halindeki motosiklet çalındı. Hırsızlık şüphelisinin motosikleti ittirerek götürdüğü anlar kameraya yansıdı.
Olay, dün saat 22.00 sıralarında Yedişehitler Mahallesi 2926 Sokakta meydana geldi. Mehmet Ali Köse’ye ait 32 ACR 544 plakalı motosiklet, evinin önünde park halindeyken kimliği belirsiz kişi tarafından çalındı. Bir süre sonra motosikletinin yerinde olmadığını fark eden Köse, çevredeki kameraları izlemesi sonucunda çalındığını tespit etti. Köse’nin şikayetçi olması üzerine polis hırsızlık şüphelisinin yakalanması için çalışma başlattı. Öte yandan motosikletin çalınma anı kameraya yansıdı. Görüntülerde motosikleti ittirerek götüren yüzü maskeli şüphelinin bir süre sonra gözden kaybolduğu anlar yer aldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
————–
-Olay anı güvenlik kamerası görüntüsü
Haber- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)-
===============================================
5) ESKİŞEHİR’DE YAPILACAK 6 BİN 55 KONUTUN KURASI ÇEKİLDİ
ESKİŞEHİR’de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ‘500 Bin Sosyal Konut Projesi’ kapsamında yapılacak 6 bin 55 konutun hak sahipleri, kura töreni ile belirlendi.
Eskişehir’de ‘Ev Sahibi Türkiye’ projesinde inşa edilecek 6 bin 55 sosyal konut için 50 bin 512 kişi başvuruda bulundu. Ev sahibi olmaya hak kazananların belirlendiği kura çekim töreni, Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Necat Akdeniz Akgün Konferans Salonu’nda düzenlendi. Kura çekiminden önce şehit yakınları ve gazilerin çekilişe katılmadan ev sahibi olmaya hak kazandığı açıklandı. Kura çekimine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Vali Yardımcısı Yakup Güney, TBMM Yapay Zeka Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
‘TOKİ DÜNYA MARKASI HALİNE GELDİ’
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hasan Suver, Türkiye’nin yapı stokunun deprem ve iklim değişikliğine karşı koyacak direnişte olmadığını, yaklaşık 5 milyon 500 bin binanın dönüşmesinin gerekli olduğunu söyledi. Bu kapsamda ‘Ev sahibi Türkiye’ projesinin hazırlandığını belirten Suver, “İnşallah bu 500 bin konut bittikten sonra arkası gelecektir. Tabii bir şartla, sizin dua ve destekleriniz olduğu müddetçe. Biz bunları yapabilir miyiz? Yaparız. Bunun ispatını 6 Şubat’tan sonra yaşadık. 6 Şubat sabahı, bizim kenara konmuş 150 milyar dolarımız yoktu. Fakat Sayın Cumhurbaşkanı’nın da ifade ettiği gibi, ‘Aşk ile çalışan yorulmaz’. İbadet aşkıyla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla son depremzede evine girmeden bize rahat yüzü yok. Talimatıyla biz işe giriştik. TOKİ bizden önce sıradan bir devlet kurumuydu. Fakat bugün 1 milyon 800 bine yaklaşan konut üretimiyle artık dünya markası haline geldi” diye konuştu.
Suver, açıklamasında ayrıca, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde inşallah Türkiye’de bir taraftan konutlar inşa edilirken, diğer taraftan savunma sanayi gelişirken, öbür tarafta sağlık, milli eğitim ve diğer bütün alanlarda da yeniden büyük olacağız. Ben bu kurada şans sahibi olanları şimdiden tebrik ediyorum. Kurada çıkmayanlar üzülmesin, bu 500 bin konutların arkası gelmeye devam edecek. İnşallah bundan sonraki bir başka 500 bin konut çekişinde tekrar bir araya geliriz” dedi.
Konuşmaların ardından kura çekimi ile kentteki konutların hak sahipleri belirlendi. (DHA)
Görüntü Dökümü
——————-
-Protokolün salona gelmesi
-Protokolden görüntü
-Kura çekimine katılanlar
-Hak sahiplerinden görüntüler
-Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hasan Suver konuşması
-Kura çekiminden görüntüler
Haber-Kamera: Batuhan KILIÇ/ESKİŞEHİR,(DHA)-
===============================================
6) KİMLİK KARTI İLE HIRSIZLIK GİRİŞİMİNDE 3 TUTUKLAMA
MARDİN’in Artuklu ilçesinde girdikleri binada bir dairenin kapısını kimlik kartı ile açmaya çalışan 4 kadından 3’ü yakalanıp, tutuklandı.
Olay, 10 Şubat’ta Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesi’ndeki bir binada meydana geldi. İddiaya göre; yabancı uyruklu 4 kadın, binaya girerek 3’üncü kattaki bir dairenin zilini çaldı. Kapıyı açan olmayınca kadınlar, yabancı uyruklu vatandaşlara verilen kimlik kartı ile kapıyı açmaya çalıştı. O anlar, binanın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde; kadınların zile bastıktan sonra bir süre bekledikleri, içeriden ses gelmeyince kimlik kartı ile kapıyı zorladıkları görüldü.
‘SON ZAMANLARDA ÇOK OLDU’
Apartman görevlisi Davut Çağan, “Bu hırsızlık olayları son zamanlarda çok oldu. Biz onların kaydını polislere verdik. İnşallah en kısa sürede yakalanırlar. Markete gidip gelinceye kadar binaya giriyorlar. Apartman sakinlerini takip edip, kapı kapanmadan onlar da içeri giriyor. Bu sabah kasaba gittim. Dönünceye kadar yine bir kadın binaya girmişti. Apartman sakini beni aradı. Ben hemen geldim. Kapıda onu gördüm. Dışarı attım. Fotoğrafını da çekip, polislere attım. Dünkü olayda da zaten güvenlik kamerası kaydı var. İnşallah bir daha olmaz” dedi.
BİR ŞÜPHELİ ARANIYOR
Görüntüleri inceleyen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli kadınların aynı binadaki başka dairelerde de hırsızlık yaptıklarını belirledi. Polis, kimliklerini tespit ettiği 3 şüpheliyi Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor. (DHA)
Görüntü Dökümü
———
-Binanın güvenlik kamerası görüntüleri
-Kadınların dairenin ziline basması
-Mardin Adliye binasından görüntüler
-Mardin Cezaevi’nden görüntü
Haber-Kamera: Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)
===============================================
7) AYDIN’DA YILIN İLK LEYLEĞİNİ GÖRDÜ, BİR ÇUVAL UN KAZANDI
AYDIN’da yılın ilk leyleği, Söke ilçesi Pamukçular köyünde görüldü. Leyleği ilk gören Durdu Duran’a, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından 1 çuval un hediye edildi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, ‘ilk leyleği görene, bir çuval un’ kampanyasıyla amaçlarının çevre ve doğaya karşı insanlarda farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.
Aydın’da baharın müjdecisi olarak bilinen ilk leylek, Söke ilçesinin Pamukçular köyüne geldi. Leyleği havada uçarken ilk gören de EKODOSD’un gelenek haline getirdiği ‘İlk leyleği görene, bir çuval un’ kampanyasının da kazanan Durdu Duran oldu. EKODOSD yetkilileri, Pamukçular köyüne giderek Duran’a bir çuval unu teslim etti. Leyleklerin köylerine gelmesinin kendisini çok mutlu ettiğinin belirten Durdu Duran, “Bu yıl Allah ilk leyleği görmeyi bana nasip etti. Leyleğin geceleri yuvasında yavrularıyla birlikte seslerini de duyuyoruz. Uçmalarını seyretmek de çok hoşuma gidiyor. Köyümüze her sene leylekler geliyor. Umarım her sene leylekleri görmeye devam ederim” dedi.
‘AMACIMIZ; KIRSALDA FARKINDALIK YARATMAK’
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ise “İlk leyleği görene, bir çuval un’ kampanyasındaki amacımız; ekosistem içinde önemli işlevi bulunan leyleklerle ilgili kırsalda farkındalık yaratmak, kuşların ve yaşam alanları olan sulak alanların korunmasını sağlamaktır. Sulak alanların korunmasının sağlanması, leylek ve diğer kuşların ve sucul canlıların korunmasını sağlayacaktır. Özellikle tarımın yaygın bir şekilde yapıldığı bölgemizde, leyleklerin tarım zararlılarını azaltması bakımından çok yararları bulunmaktadır. Oldukça yağışlı bir kış dönemi geçiriyoruz. Söke Ovası’nın pek çok noktasında taşkınlar yaşanmakta, geçici ve kalıcı sulak alanlar oluşmaktadır. Uzun göç yolculuğundan yorgun ve bitkin düşen leylekler için bu alanlar adeta doğal birer besin deposu niteliğindedir. Önümüzdeki günlerde bölgeye gelecek diğer leyleklerle birlikte eşleşme ve üreme sürecine girecek, yumurtadan çıkacak yavrularını büyütmeye başlayacaklar” diye konuştu.
‘PLASTİK ATIK’ UYARISI
Çevrenin ve doğanın korunmasının leyleklerin hayatı için çok önemli olduğuna da dikkati çeken Sürücü, “Bu yıl aşırı yağışlarla birlikte yukarı havzalardan gelen plastikler ve çeşitli atıklar, Büyük Menderes Nehri aracılığıyla özellikle sulak alanlarda birikmekte. Leylekler ilk geldiklerinde önce yuvalarını sahiplenmekte, ardından yuva tamiratı yapmakta ve yumurtaların ve yavruların zarar görmesini engellemek için yuvaya malzeme taşımaktadır. Geçmişte yuvaya daha çok bitkisel organik yumuşak malzemeler taşınırken, son yıllarda çevreye ve sulara atılan plastik, ip ve benzeri atıkların taşıma kolaylığı nedeniyle leylekler tarafından yuvalara getirildiği görülmektedir. Bu durum özellikle yavru leylekler için ciddi yaralanma ve ölüm riski oluşturmaktadır. Bu nedenle çevrede bulunan bu tür atıkların mümkün olduğunca toplanması, özellikle saman balyalarında kullanılan siyah plastik iplerin doğaya bırakılmaması gerekiyor” dedi.(DHA)
Görüntü Dökümü
——————
-Un çuvalı Durdu Duran’a teslim edilirken cep telefonu görüntüsü
-Durdu Duran’ın açıklaması
-Leylekten görüntü
-EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ile röp.
Haber-Kamera: Oğuzhan BOYSAN/KUŞADASI (Aydın), (DHA)-
===============================================