
1) CHP LİDERİ ÖZEL'DEN KUŞADASI AÇIKLAMASI
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da katıldığı iftar programı sonrası yaptığı açıklamada, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in gözaltına alınmasının siyasi olduğunu savunarak, "Bu süreç Aydın Büyükşehir'in AKP'ye geçmesinin transfer ücreti" dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu tarafından, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Yemeğini kendisi alarak, vatandaşların arasına oturan Özel, iftar çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bayramı Manisa'da geçireceğini belirten Özel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in gözaltına alınmasına ilişkin soruya, "Kuşadası Belediye Başkanımız gözaltına alındı. Ömer Başkan niye Kuşadası'nda, Aydın'da değil de İstanbul'da gözaltındı? O şehrin seçilmiş, o şehre hizmet eden belediye başkanı bir telefonla çağrılabilecekken ne için sabah operasyonlarıyla gözaltına alınıyor?" diye cevap verdi.
Konuşmasının bir bölümünde Ekrem İmamoğlu'nun yargılanmasına da değinen Özel, yargılanmanın daha önce de söylediği gibi tutuksuz yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olduğu zaman Bülent Arınç'ın kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Özel, "Ben seçildiğimde Bülent Arınç ziyarete geldi. Kötü günlerimizde hem kendisi hem oğlu bizi yalnız bırakmadı. Ramazan'da geçen hafta buradaki iftarına davet etmişti, icabet edemeyince bir iadeyi ziyaret hem de bir Ramazan tebriğine gittim" ifadelerini kullandı. (DHA)
Görüntü Dökümü
------------------------------
-İftardan detay
-Özel'in konuşması
Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)-
=============================================
2) BAKAN IŞIKHAN: ARTIK KURULAN TUZAKLARI GÖREN, OYUNLARI BOZAN TÜRKİYE VAR
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 24 yıldır 'durmak yok, yola devam' diyoruz. Bugün Türkiye, eski Türkiye değil. Artık kurulan tuzakları gören, kurulan oyunları bozan, dünyada sözü dinlenen bir Türkiye var" dedi.
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Batman Valiliği'ni ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı. Vali Ekrem Canalp ile bir süre görüşen Bakan Işıkhan, daha sonra Ak Parti İl Teşkilatı tarafından kentteki bir düğün salonunda düzenlenen 'Vefa iftarı' programına katıldı. Bakan Işıkhan, masaları gezerek iftara gelen partililer ve vatandaşlarla sohbet etti. Programa ayrıca AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Başkanı Hüseyin Şansi, belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatı üyeleri ile partililer ve vatandaşlar katıldı.
'ERDOĞAN SADECE TÜRKİYE'NİN DEĞİL, MAZLUM COĞRAFYALARIN DA UMUDU'
İftar programında konuşan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazlum coğrafyaların da umudu olduğunu ifade ederek, "Bu mübarek iftar sofrasında, gönüllerin birleştiği bu vefa buluşmasında sizlerle beraber olmanın büyük onurunu yaşıyorum. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Batman, emeğin, üretimin ve kadim tarihin kalesidir. Petrolün ve medeniyetin şehridir. Raman Dağı'nın bereketli petrolünden, Hasankeyf'in binlerce yıllık tarihine; Sason'un çileğinden, Gercüş'ün üzümüne kadar Batman, Türkiye'nin parlayan bir yıldızıdır. Bugün Batman, bölgenin sanayi ve enerji merkezine dönüşmüşse, bu başarıda en büyük pay siz Batmanlı hemşerilerimizin ve AK Parti davamıza emek veren siz değerli dava ve yol arkadaşlarımındır. Batman artık sadece petrolüyle değil, genç nüfusuyla, tekstiliyle, tarımıyla ve Türkiye Yüzyılı'na olan sarsılmaz inancıyla koşuyor. Değerli yol arkadaşlarım; bizler öyle bir liderin arkasında saf tutuyoruz ki, o lider sadece Türkiye'nin değil, mazlum coğrafyaların da umududur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 24 yıldır 'durmak yok, yola devam' diyoruz. Bakınız, bugün Türkiye, eski Türkiye değil. Artık kurulan tuzakları gören, kurulan oyunları bozan, dünyada sözü dinlenen bir Türkiye var. Bu özgüveni bizlere kazandıran, Batman'ın vefalı insanlarının Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği o destek sayesindedir. Sizler dik durdunuz, Türkiye güçlendi. Var olun, sağ olun" ifadelerini kullandı.
'BATMAN, TÜRKİYE YÜZYILI'NIN LOKOMOTİF ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİ OLDU'
Batman'a 2002 yılından bu yana 12 milyar lira teşvik desteği verildiğini belirten Bakan Işıkhan, şöyle devam etti:
"Bizim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak vizyonumuz; Batman'daki gençlerimizin iş bulabildiği, işçimizin hakkını tam olarak aldığı, emeklimizin huzur bulduğu bir çalışma hayatını inşa etmektir. Bu doğrultuda birçok teşviki ve desteği de Batman'ımıza devlet olarak sunuyoruz. 2002'den bu yana Batman'da çalışma hayatını geliştirmek için 12 milyar lira teşvik verdik. Bu teşviklerin katkılarıyla Batman bugünlere geldi ve Türkiye Yüzyılı'nın lokomotif şehirlerinden birisi oldu. Yeni organize sanayi bölgelerimizle, istihdam teşviklerimizle ve yerel kalkınma hamlelerimizle bölgemizi ve Batman'ı hak ettiği o en yüksek seviyeye mutlaka taşıyacağız. Değerli hemşerilerim, bugün aynı zamanda 14 Mart Tıp Bayramı. Bu vesileyle gece gündüz demeden, bayram seyran demeden insan sağlığı için ter döken, pandemide ve asrın felaketinde canını dişine takan tüm sağlık emekçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bizim siyasetimiz, başkaları gibi laf üretme, kuru muhalefet etme siyaseti değil; eser üretme, hizmet etme, Türkiye'yi güçlendirme siyasetidir. AK Parti, vefayla büyüyen bir harekettir. Biz geçmişimize vefa duyarak geleceğimizi inşa ediyoruz." (DHA)
Görüntü Dökümü
---------------------------
-Bakan salona gelişi
-Bakanın masaları gezmesi
-Bakan'ın konuşması
-Salondan görüntüler
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)
=============================================
3) DESTİCİ: İRAN'IN GÖNDERDİĞİ FÜZELERİN HESABI SORULUR
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İran'dan Türkiye hava sahasına girip, etkisiz hale getirilen füzelerle ilgili değerlendirmede bulunarak "Bir füze olsa dersin ki yanlışlıkla gelmiş, ikincisi olsa dersin ki hadi bir komşuluk hatırı var ama üçüncüsünde elbette ki bunun hesabı sorulur" dedi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen 'Birliğin ve Kardeşliğin Sofrası' iftar programına katılmak için Eskişehir'e geldi. Destici, iftar programının yapıldığı salonda İl Başkanı Taha Baksan ve partiler tarafından karşılandı. İran'dan ateşlenip, Türkiye hava sahasına giren füzeler hakkında değerlendirmelerde bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Körfez ülkelerindeki ABD üslerini vurmasını anlıyoruz; bu bir nefsi müdafaadır ama Azerbaycan'a dron göndermek, Türkiye'ye füze ateşlemek nedir? Elbette bunun cevabını da vermelidir. Bir füze olsa dersin ki yanlışlıkla gelmiş, ikincisi olsa dersin ki hadi bir komşuluk hatırı var ama üçüncüsünde elbette ki bunun hesabı sorulur. Aynı şey Azerbaycan Nahçıvan'a atılan dronlarla ilgili. Bir dron olsa dersin ki yanlışlıkla gelmiş, iki olsa dersin bir hata olmuş ama üç dört olmuşsa elbette Azerbaycan da Türkiye de haklı olarak tepki gösterirler. Onun için İran'ı bu konuda daha dikkatli olmaya, komşularına karşı bu hususlarda bir hata yapmamaya davet ediyoruz" diye konuştu.
'ÜLKE OLARAK, DEVLET OLARAK GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ'
Türkiye'nin dışarıdan gelecek herhangi bir tehdide karşı çıkabilmesi için savunma sanayinin önemini vurgulayan Destici, şunları söyledi:
"Kıymetli kardeşlerim, bütün yaşananlar bize neyi gösteriyor? Bize şunu gösteriyor; güçlü değilseniz bu dünyada haklı olmanızın bir anlamı yok. Güçlü bir devlet değilseniz, güçlü bir millet değilseniz ne kadar haklı olursanız olun işte elin oğlu gelip ülkenizi işgal ediyor, milletinizi soykırıma uğratıyor. Bombalarla 7-12 yaş arası kız çocukları okulunu bombalıyor ve hepsini parça parça ederek öldürüyor. Bunlar böyle zalim. Bunlarda ne din, ne iman, ne ahlak, ne insanlık hiçbir şey yok. İşte İran'la müzakere masasındayken İran'a saldırdılar. Onun için güçlü olmak zorundayız. Ülke olarak, devlet olarak güçlü olmak zorundayız. Birlik olmak zorundayız. Savunma sanayimizi daha da güçlendirmeliyiz. Kendi İHA'larımızı, SİHA'larımızı yaptığımız gibi kendi muharip uçaklarımızı da şu anda yapım aşamasında, süratli bir şekilde tamamlamalıyız. Kendi tankımızı yaptık, seri üretimini hızlandırmalıyız. Kendi balistik füzelerimizi yaptık, seri üretimlerini hızlandırmalıyız. Çünkü saldırının ne zaman, nereden geleceği belli değil. Bütün bu yaşananlar bize bunu göstermiştir."
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, iftar programının ardından kentten ayrıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
----------------------------
-Mustafa Destici'nin gelişi ve karşılanması
-Partililerden görüntüler
-İftara katılanlardan görüntüler
-Mustafa Destici'nin konuşması
-Genel detay görüntü
Haber-Kamera: Batuhan KILIÇ/ESKİŞEHİR,(DHA)-
=============================================
4) AK PARTİ'Lİ UYGUR: TÜRKİYE, ORTAYA KOYDUĞU HEDEFLERLE TÜRKİYE YÜZYILI'NI İNŞA ETMEKTE
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, " Türkiye, üretimiyle, yatırımlarıyla ve ortaya koyduğu büyük hedeflerle Türkiye Yüzyılı'nı güçlü bir şekilde inşa etmekte." dedi
Bursa'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından bir davet salonunda düzenlediği 'Bursa STK Buluşmaları İftar Programı'na katıldı. Programa Uygur'un yanı sıra, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılım sağladı. AK Parti'nin siyaseti milletle yürüttüğünü belirten Uygur, "Sahadan gelen sesi duymak, toplumun beklentilerini doğrudan dinlemek ve karar süreçlerini bu birikimle şekillendirmek, büyük önem taşıyor. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarımızla kurduğumuz temas, bizim için son derece kıymetli" diye konuştu.
'TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU, ÜLKEMİZİN KALKINMASINA YÖN VEREN GÜÇLÜ BİR İSTİKAMETE DÖNÜŞTÜ'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin son yıllarda her alanda tarihi mesafeler katettiğini söyleyen Uygur, şöyle devam etti:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğumuz Türkiye Yüzyılı vizyonu, bugün ülkemizin kalkınmasına, şehirlerimizin gelişimine ve toplumsal dayanışmanın güçlenmesine yön veren güçlü bir istikamete dönüştü. Bu istikamet, aynı zamanda toplumun farklı kesimlerinin katkı sunduğu, istişarenin ve ortak aklın daha da güç kazandığı bir dönemi ifade etmekte. Sivil toplum kuruluşlarımızın sahadaki tecrübesi ve birikimi, vizyonumuza önemli bir katkı sunmakta. Türkiye, üretimiyle, yatırımlarıyla ve ortaya koyduğu büyük hedeflerle Türkiye Yüzyılı'nı güçlü bir şekilde inşa etmekte."
'TMİLLETİMİZİN GELECEĞE DAHA GÜVENLE BAKTIĞI SÜRECİ İNŞA ETTİ'
Türkiye'nin güvenliği ve huzuru adına atılan kararlı adımların önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Uygur, "Terörün gölgesinden arınmış bir Türkiye, toplumsal huzurun güçlendiği, kalkınma hamlelerimizin daha sağlam bir zeminde ilerlediği ve milletimizin geleceğe daha büyük bir güvenle baktığı bir süreci inşa etti. Aynı zamanda bu süreç, millet olarak iç cephemizi daha da güçlendirdiğimiz, birlik ve beraberliğimizi tahkim ettiğimiz, ortak geleceğimize daha güçlü bir iradeyle sahip çıktığımız bir dönemi de beraberinde getirdi" diye konuştu. (DHA)
Görüntü Dökümü
------------------------------
-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur'un konuşması
Haber-Kamera: Yiğithan HÜYÜK/BURSA, (DHA)
=============================================
5) AK PARTİ'Lİ ELİTAŞ: MAKAMLARIN HİÇBİRİ KALICI DEĞİL AMA BU VATAN TOPRAĞI BAKİ
AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş," Geçmişte, meclisin arka odalarında çok muhabbet ettik. Türkiye meselelerini çok değerlendirdik. Çok konuştuk ama gördük ki, memleket meselesi olduğunda en yüksek noktada ittifak ettik. Ama, şimdi o siyasi parti genel başkanlarının bir oy uğruna, bin oy uğruna, binde bir oyunu arttırmak için, yüzde 1 oyunu arttırabilmek için kamuoyunu tahrik edecek, kamuoyunu yanlış bilgilerden yaptıkları konuşmaları duydukça inanın şaşkınlığa dönüyorum. Ne olur bu makamların hiçbiri kimseye kalıcı değil. Biz gelip geçiciyiz. Ama bu vatan 786 bin kilometre karelik vatan toprağı bakidir" dedi.
AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Kayseri'ye geldi. Elitaş, bu kapsamda MÜSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar programına katıldı. Türkiye'nin milli savunma hamlelerine dikkat çeken Elitaş, "Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayine dönebilmesi için savunma sanayindeki yapılması gerekenler ne olması gerektiği konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın bizleri, askerleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni cesaretlendirmesi ile birlikte ortaya çıkan bugün yaşadığımız çok önemli gelişmeleri görüyoruz. Eğer bir halife, bir komutan, bir lider 'Yürü' demediği sürece, arkadan gelenlerin hiçbiri yürümez. Onlar kendilerine ne tarif ederlerse o işi yaparlar. İşletme sahibi arkadaşlarımız var. İşletmelerinde çalışana bir iş tarif ederseniz sadece o işi yapmakla mükelleftir. Ama birisi bir komutan, bir lider, 'işte yürüyün bu işi yapmamız gerekiyor' dediğinde arkadaki çalışanlar da birlikte inanırsa, komutana güvenirse hedefe ulaşmamak için hiçbir sebep yoktur. İşte o lider 'yürüyün' diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır ve arkasındaki çalışanlar da Türk milletidir" diye konuştu.
'50 KİŞİLİK KOMİSYONDA 48 KİŞİ RAPORA EVET DEDİ'
Son yıllarda dünya genelinde yaşanan gelişmelere de değinen Mustafa Elitaş, "Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıktığı, 13 yıldır devam eden Suriye'deki iç savaşın kanlı kavganın olduğu bir dönemde İran'a yapılacak müdahale, Irak'a yapılacak müdahale sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki; 'Önce iç meselelerimizi takip edelim. Ramazan ayının birbirimize yaptığımız tavsiye gibi küslerin barıştığı, dargınların kucaklaştığı, 86 milyonun bir ve beraber olduğu Türkiye'yi şekillendirelim' dedi. Bugün Terörsüz Türkiye ile ilgili adımların atılmasının ilk hareketi 26 Ağustos 2024 tarihindeki Malazgirt konuşmasıyla başlayan süreç. Bugün komisyonumuz şubat ayının başında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına komisyon raporunu sundu. 50 milletvekili vardı. Bir siyasi parti temsil edilmedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan bütün siyasi partiler temsil edildi. Bir milletvekili dahi olan parti bir temsilci verdi. Her partinin ağırlığına göre temsilci koydular. Bakın altını çiziyorum. X partisi bir milletvekili var. O komisyonda temsil edildi. 50 kişilik komisyon üyelerinden 48'i komisyon raporuna evet dedi. İki kişi hayır dedi" ifadelerini kullandı.
'CUMHURBAŞKANIMIZ BİR VİZYON ORTAYA KOYDU'
İran'daki gelişmelere de değinen Elitaş, şunları söyledi:
"Bakın değerli kardeşlerim, İsrail-İran'ın yaptığı füze saldırısının sonucunda bombalamanın sonucunda bir ifade kullandı. İran halkına dedi ki; 'Ey İran halkı, kendi kaderini tayin etme hakkınız size aittir. Başınızdaki iktidarı devirin, idare sizin olsun' dedi. İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın 2024 tarihindeki ortaya koyduğu gerçek vizyon buydu. Dedi ki; 'Birileri Türkiye'nin içerisindeki buhranı, taşeron bir örgütün, birilerinin adına yaptığı şövalyeliği veya birilerinin adına yaptığı o konunun tek savunucusu benim şeklindeki ifadelerine dikkat edin, Türkiye ile ilgili oynanmakta olan oyunlar var. Bunun önünü keselim. Ne yapalım? 'Kucaklaşalım, bir ve beraber olalım dedi'."
'BU MİLLET FERASETLİ MİLLET'
Terörsüz Türkiye sürecine olan desteğe de vurgu yapan Mustafa Elitaş, şöyle konuştu:
"Hamdolsun bu konuyla ilgili Cumhur İttifakımız ve diğer bütün siyasi partiler de dahil olmak üzere milletin birliği ve bekası ve geleceği için yavrularımızın huzur içerisinde yaşayacağı büyük Türkiye ve dünya için aklı selim olan herkes bu konuda destek verdi. Şimdi bakıyorum. Birlikte siyaset yaptığımız, birlikte milletvekili olarak görev yaptığımız, birlikte bir partinin yetkilisi olarak görevde bulunduğumuz ama şimdi genel başkan olarak çalışan arkadaşlarımızın kendilerini yakından tanıyorum. Çok iyi biliyorum. Meclisin arka odalarında çok muhabbet ettik. Türkiye meselelerini çok değerlendirdik. Çok konuştuk ama gördük ki, memleket meselesi olduğunda en yüksek noktada ittifak ettik. Ama, şimdi o siyasi parti genel başkanlarının bir oy uğruna, bin oy uğruna, binde bir oyunu arttırmak için, yüzde 1 oyunu arttırabilmek için kamuoyunu tahrik edecek, kamuoyunu yanlış bilgilerden yaptıkları konuşmaları duydukça inanın şaşkınlığa dönüyorum. Ne olur bu makamların hiçbiri kimseye kalıcı değil. Biz gelip geçiciyiz. Ama bu vatan 786 bin kilometre karelik vatan toprağı bakidir. İlelebet cumhuriyet ile demokrasi ile idare edilecektir ve yavrularımıza bunları en iyi şekilde teslim edeceğiz. İşte onun için diyorum ki; herhangi bir siyasi beklenti uğruna değil. Ülkemizin geleceği uğruna gelin samimiyetle doğru neyse onu yapalım kardeşliğimizi pekiştirelim. Bu millet ferasetli millet. Bu milletin terazisi sarrafın terazisinden, kuyumcu terazisinden daha hassas bir millet." (DHA)
Görüntü Dökümü
-------------------------
-Mustafa Elitaş'ın konuşması
Haber-Kamera: Samed Aydın SUN- Öykü GENÇ/KAYSERİ, (DHA)
=============================================
6) HULUSİ AKAR: DEVLET SON DERECE DİKKATLİ HAREKET EDİYOR, STRATEJİK SABIR GÖSTERİYOR
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, "Düşen füzeler var. Burada çok müteyakkız olmak lazım. Dikkatli olmak lazım. Çünkü, İran ısrarla 'bunları ben atmadım' diyor. Bütün yapılan analizlerde de uzmanların yaptığı analizde bu füzelerin istikameti Kıbrıs. Bu Akdeniz'de konuşlanmış NATO hava savunma sistemleri bunları istese bekler Akdeniz üzerinde düşürebilir. Hayır, Türkiye üzerinde düşürüyorlar. Dolayısıyla burada bir oyun olabilir, tahrik olabilir, bir teşvik olabilir. Bir dezenformasyon olabilir. Bir provokasyon olabilir. Onun için de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımız başta olmak üzere devlet son derece teenniyle dikkatli hareket ediyor. Buna stratejik sabır diyoruz. Hemen reaksiyon gösterilmez" dedi.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, memleketi Kayseri'de MÜSİAD'ın geleneksel iftar programına katıldı. Terörsüz Türkiye sürecine vurgu yapan Hulusi Akar, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde terörsüz, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için Cumhur İttifakı olarak gerçekten gece gündüz çalışıyor. Yani dur durak yok. Külliye'de, genel merkezde, bakanlıklarda herkes büyük bir gayret gösteriyor. Bu istikamette milli dayanışma, kardeşlik ve demokrasi komisyonu büyük bir başarıyla bütün partileri birleştirmek suretiyle oluşturdukları komisyon çalışmalarını tamamladılar ve bir rapor hazırladılar. Bu rapor önümüzdeki günlerde hem idari anlamda hem hukuki anlamda şekillenecek. O zaman göreceğiz ne olduğunuö diye konuştu.
'ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ'
Dünyada yaşanan gelişmelere de değinen Akar, "Arkadaşlar, bizim güçlü olmamız lazım. Çünkü, etrafımız gerçekten lafta değil, sözde değil, fiilen ateş çemberi. 86 milyon vatandaşımızın, ana vatanımızın, gök vatanımızın, mavi vatanımızın, yavru vatanımızın ve dijital vatanımızın savunması ve güvenliği için her zamankinden çok daha fazla çalışmamız gerekmekte. Dünyada, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Hindistan'da, Vietnam'da, Tayland'da, Kamboçya'da, Afrika'da her yerde gerilimler var. Her yerde olan gerilimlerin de çatışmaya dönüşme ihtimali var. Daha dün büyük bir felaketi yaşadık Gazze'de. Bilinen 70 binden fazla insanı katlettiler. Etnik temizliğe tabi tuttular ve soykırıma tabi tuttular. Bitti. Şimdi İran'a bir saldırı başladı. Bütün bunlarla alakalı 'bu ne zaman başlar, ne zaman biter, kim ne yapar?' Bunlar bir tarafa. Biz ne yapacağız?ö ifadelerini kullandı.
'NÜKLEER SAVAŞTA KAZANAN YOK'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya siyasetindeki etkisine de dikkat çeken Hulusi Akar, şunları söyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz yıllarda Birleşmiş Milletler Genel Merkez'inden başlayarak 'Dünya 5'ten büyüktür' dedi. 'Yeni ve adil bir dünya düzeni mümkündür' dedi. Bunun üzerinde önemle durmamız lazım. Şimdi işte onun için dünya beşten büyük, yeni ve adil dünya mümkündür denilen şey Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, yönetiminde inisiyatifi ve girişimi ile yeni bir Viyana Kongresi düzenlemek gerekecek. Bu devletleri bir araya getirip ne oluyor? Nereye gidiyoruz? Çünkü, bu eskalasyonun sonu nükleer savaş. Nükleer savaşta kazanan yok. Ondan sonraki savaş taşla sopayla olacak. Onun için buna bir 'dur' demek lazım. Bunun için çalışmak lazım.ö
'BURADA BİR OYUN OLABİLİR'
İran'dan ateşlenen füzelerin Türkiye üzerinde etkisiz hale getirilmesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Akar, şöyle devam etti:
"Düşen füzeler var. Bunlar nedir? Burada çok müteyakkız olmak lazım. Dikkatli olmak lazım. Çünkü, İran ısrarla 'bunları ben atmadım' diyor. Bütün yapılan analizlerde de uzmanların yaptığı analizde bu füzelerin istikameti Kıbrıs. Bu Akdeniz'de konuşlanmış NATO hava savunma sistemleri bunları istese bekler Akdeniz üzerinde düşürebilir. Hayır, Türkiye üzerinde düşürüyorlar. Dolayısıyla burada bir oyun olabilir, tahrik olabilir, bir teşvik olabilir. Bir dezenformasyon olabilir. Bir provokasyon olabilir. Onun için de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımız başta olmak üzere devlet son derece teenniyle dikkatli hareket ediyor. Buna stratejik sabır diyoruz. Hemen reaksiyon gösterilmez. 'Sen attın ben de sana atacağım' Öyle bir şey yok. 1639'dan beri değişmeyen bir sınırımız var. Bugüne kadar da İran ile bir takım laflar sözler olmakla beraber fiili bir çatışmamız olmadı. Dolayısıyla bunu sürdürmemiz lazım.ö
'ALTAY TANKI SERİ ÜRETİME BAŞLADI'
Türkiye'nin son dönemde elde ettiği kazanımlara da dikkat çeken Hulusi Akar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
"Düne kadar bizim piyade tüfeğimizin dahi patenti yabancıya aitti. Bir piyade tüfeği. Şimdi Allah'a çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın açtığı yolda destekleriyle, teşvikleriyle, engelleri kaldırmasıyla bütün hafif silahlarımızı yapıyoruz. İHA'ları, SİHA'ları, ANKA'ları bunları yapıyoruz. Kızıl Elma'yı yapıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda Milli Muharip Uçağı da yapacağız. Geçtiğimiz günlerde çok dedikodusu oldu; 'tank yapılır yapılamaz' diye. Arkadaşlar şu anda Altay tankı seri üretimi başladı. Düne kadar kapılarına parasını vererek almayı teklif ettiklerimiz, vermedikleri şeyleri yapıyoruz ve dost ve müttefiklerimize ihraç ediyoruz. Bir gemi 300 bin parçadan meydana geliyor. O 300 bin parçayı bizim mühendislerimiz tasarlıyor. Parçalarını imal ediyor. Bunları inşa ediyor ve ihraç ediyoruz. Allah'a çok şükür. Cin şişeden çıktı.ö (DHA)
Görüntü Dökümü
---------------------------
-Hulusi Akar'ın konuşması
Haber-Kamera: Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)
=============================================
7) LASTİĞİ PATLAYAN AMBULANSIN DEVRİLDİ; 3 SAĞLIK PERSONELİ YARALANDI
ADANA'nın Ceyhan ilçesinde seyir halindeyken ön lastiği patlayan ambulansın devrilmesi sonucu 3 sağlık çalışanı yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Ceyhan-Yumurtalık kara yolunda meydana geldi. M.A. idaresindeki ambulansı, iddiaya göre Yumurtalık Devlet Hastanesi'ne takviye amacıyla seyir halinde olduğu sırada ön lastiğin patlaması sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Kazada ambulans şoförü ile 2 sağlık personeli yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri meslektaşları tarafından yapılan yaralılar, ambulanslarla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı sağlık çalışanlarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)
Görüntü dökümü
-----------------------
-Devrilen ambulans
Haber: Ceyhun ÖZER - Kamera: Adana, (DHA)

