DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 1
1) BAKAN ÇİFTÇİ: TERÖRSÜZ TÜRKİYE STRATEJİK BİR DEVLET POLİTİKASIDIR
İÇİŞLERİ Bakanı Mustafa Çiftçi, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya konulan ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunun en önemli stratejik hedeflerinden biri, terör meselesinin kalıcı biçimde sona erdirilmesidir. Çünkü Terörsüz Türkiye; milli birliğimizin tahkimi, toplumsal kardeşliğimizin güçlendirilmesi ve ülkemizin bölgesel ve küresel hareket alanının genişletilmesi bakımından stratejik bir devlet politikasıdır” dedi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bir dizi ziyaret ve program için geldiği Batman’da valiliği ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı. Bakan Çiftçi, ardından Vali Ekrem Canalp’tan kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Bahçelievler Mahallesinde yapılan Kardeşlik Mescidi’nde öğle namazını kılan Bakan Çiftçi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yerleşkesi içerisinde bulunan Kristal Park Tesislerinde 11 ilden gelen bölge valileriyle ‘Bölge Valileri Terörsüz Türkiye Toplantısı’na katıldı. Programda Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Van Valisi Ozan Balcı, Bingöl Valisi Cahit Çelik, Şırnak Valisi Birol Ekici, Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan, Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Ağrı Valisi Önder Bozkurt, Muş Valisi Avni Çakır, Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, MHP İl Başkanı Muhammed Arif Çetin ve 11 ilin emniyet müdürleri ve jandarma komutanları yer aldı.
‘DÜNYA YENİDEN ŞEKİLLENİYOR’
Burada konuşan Bakan Çiftçi, “Türkiye olarak tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birinden geçiyoruz. Dünya yeniden şekilleniyor. Küresel güç dengeleri değişiyor. Devletler arasındaki rekabet sertleşiyor. Yakın coğrafyamızda yeni siyasi ve jeopolitik dengeler kuruluyor. Böyle bir dönemde Türkiye’nin iç bütünlüğünü tahkim etmesi, toplumsal dayanışmasını güçlendirmesi ve güvenlik kapasitesini en üst seviyeye çıkarması tarihi bir zarurettir. İşte Terörsüz Türkiye hedefini, bu büyük tarihi ve stratejik çerçeve içerisinde değerlendiriyoruz. Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya konulan ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunun en önemli stratejik hedeflerinden biri, terör meselesinin kalıcı biçimde sona erdirilmesidir. Çünkü Terörsüz Türkiye; milli birliğimizin tahkimi, toplumsal kardeşliğimizin güçlendirilmesi ve ülkemizin bölgesel ve küresel hareket alanının genişletilmesi bakımından stratejik bir devlet politikasıdır. Bu büyük hedefin temelinde ise tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışı bulunmaktadır” dedi.
‘AYNI YANLIŞLARIN TEKRARLANMASINA İZİN VERMEMELİYİZ’
Bakan Çiftçi, “Terörle mücadelede milletimiz çok ağır bedeller ödedi. Nice evladımızı şehit verdik. Nice kahramanımız gazilik şerefine erişti. Özellikle bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız terörün baskısını, tehdidini ve tahribatını yıllarca doğrudan hissetti. Bizim arzumuz, bu topraklarda bir daha hiçbir annenin evlat acısıyla sınanmaması, hiçbir çocuğun terörün gölgesinde büyümemesidir. Ancak bu hedefe ulaşırken devletimizin vakarından, hukukundan, egemenlik haklarından ve milli birliğimizden en küçük bir taviz verilmesi söz konusu olamaz. Türkiye geçmişte ‘çözüm süreci’ olarak adlandırılan bir tecrübe yaşadı. Bu tecrübenin bize öğrettiği önemli dersler vardır. İyi niyetle atılan adımların terör örgütleri tarafından istismar edilmesi ve ortaya çıkan ortamın terör yapılanmaları tarafından kendi amaçları doğrultusunda kullanılmaya çalışılması, devlet hafızamızda kalıcı izler bırakmıştır. Aynı yanlışların tekrarlanmasına kesinlikle izin vermemeliyiz. Terörsüz Türkiye süreci, kamu düzeninin zayıfladığı veya terör örgütlerinin kendilerine yeni hareket alanları bulduğu bir zemine dönüşemez. Devletimizin onuruna ve izzetine gölge düşürecek, milletimizin birliğine halel getirecek hiçbir gelişmeye müsaade etmeyeceğiz. Devletimizin şefkati de kudreti de yerli yerinde olacaktır. Vatandaşımıza karşı merhametli, suç ve terör karşısında kararlı olacağız” diye konuştu.
‘VALİLERİMİZ SÜRECİN SAHADAKİ TEMSİLCİLERİDİR’
Bakan Çiftçi, valilerin süreçteki sorumluluklarını belirterek, “Bu tarihi süreçte hepimize çok önemli sorumluluklar düşüyor. Sizler, Türkiye’nin geleceğini şekillendiren bu büyük dönüşümün sahadaki temsilcileri ve tarihin akışına doğrudan etki eden aktörlerisiniz. Bir valimizin zamanında aldığı tedbir, önlediği bir provokasyon, çözdüğü toplumsal bir mesele veya vatandaşımızla kurduğu gönül bağı, bu sürecin başarısında belirleyici olacaktır. Sizlerden, içinde bulunduğumuz dönemin tarihi anlamını hakkıyla idrak eden, bölgesel gelişmeleri okuyabilen ve devletimizin uzun vadeli hedeflerini gözeten bir yönetim anlayışı bekliyoruz. Şehrinizin sosyolojisini, toplumsal hassasiyetlerini ve risk alanlarını çok iyi bilmelisiniz. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin hassasiyetlerini gözetecek; terör örgütlerinin, suç yapılanmalarının ve provokasyon peşinde koşan çevrelerin toplumsal gerilim üretmesine fırsat tanımamalıyız. Devletimizin dili açık, tutumu kararlı, uygulamaları adil ve vatandaşımızla kurduğu ilişki güven verici olacaktır” ifadelerini kullandı.
‘İÇ CEPHEMİZ NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA, DIŞARIDAKİ SÖZÜMÜZ O KADAR ETKİLİ OLACAK’
Bakan Çiftçi, Terörsüz Türkiye hedefinin jeopolitik boyutuna ilişkin şöyle konuştu:
“Terörsüz Türkiye hedefinin jeopolitik boyutunu da doğru okumalıyız. Türkiye, tarih boyunca sınırlarının ötesine uzanan güçlü bir medeniyet birikiminin temsilcisi olmuştur. Bizim gönül coğrafyamızın sınırları, siyasi haritaların çizdiği sınırlarla ölçülemez. Nerede gözünü Türkiye’ye çevirmiş bir mazlum, nerede gönlünü bu millete bağlamış bir kardeşimiz, nerede umudunu Türkiye’nin gücüne ve adaletine bağlamış insanlar varsa, orası bizim medeniyet ufkumuzun ve tarihi sorumluluk alanımızın bir parçasıdır. Türkiye Yüzyılı, devletimizin jeopolitik hedefleriyle, milletimizin tarihi sorumluluk ve medeniyet misyonunun yeniden buluştuğu büyük bir yürüyüştür. Bu yürüyüşte, içeride kardeşliğini tahkim etmiş ve güvenliğini sağlamış bir Türkiye’nin bölgesel ve küresel etkisi daha da güçlenecektir. İç cephemiz ne kadar güçlü olursa, dışarıdaki sözümüz o kadar etkili olacaktır. Bizler, devlet geleneği asırlara uzanan büyük bir milletin evlatlarıyız. Bu gelenekte yöneticilik, makam ve yetkiden önce ağır bir mesuliyet taşımaktır. Unutmayınız ki bazı dönemlerde yöneticiler, tarihin kendilerine yüklediği sorumluluğu yerine getirirler. Bazı dönemlerde ise aldıkları kararlarla tarihin akışına doğrudan etki ederler. İnanıyorum ki bizler, böylesine önemli bir tarihi eşikte bulunuyoruz. Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu güçlü destekle ilerleyen Terörsüz Türkiye hedefini, devlet ciddiyeti ve tarihi sorumluluk bilinciyle başarıya ulaştırmak için hep birlikte çalışacağız. Rabb’im birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. Rabb’im devletimizi payidar, milletimizi bahtiyar eylesin.”
TERÖRSÜZ TÜRKİYE, BİR DEVLET POLİTİKASI HALİNE GELDİ’
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Batman Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde Birlik Vakfı tarafından düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılında Terörsüz Türkiye, Kardeşlik Hukuku ve Toplumsal Barış’ paneline katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Çiftçi, Terörsüz Türkiye sürecinin devlet politikası haline geldiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Biz uzun yıllar birbirimizle kavgaya tutuştuk. Gücümüz, kuvvetimiz gitti, ayrıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı bu açıdan son derece önemliydi. Nitekim 2 sene içerisinde gördük. Meclis bu işe, bu sürece sahip çıktı. Terörsüz Türkiye, bir devlet politikası haline geldi. Ardından Sayın Devlet Bahçeli güçlü bir destek verdi. Geçmişte söylediklerini bir tarafa bırakarak Türkiye'nin geleceği noktasında sadece elini değil gövdesini de taşın altına koydu. Muhterem Cumhurbaşkanımız baştan beri zaten güçlü bir siyasi irade koydu bu işin içine önüne. Meclis Başkanımız 21 tane toplantıyı bizzat kendisi mecliste yönetti. Terörsüz Türkiye ile ilgili. Ve o toplantıda alınan kararlar mecliste daha sonra hukuki bir zemine dönüştü ve 467 milletvekilimizin destekleriyle çok güzel güçlü bir kanun ortaya çıkıyor. Bu 467 milletvekilimizin iradesi şu açıdan da önemli. Demek ki Türkiye’de, bazı konularda milletvekillerimiz siyasi irade için bir araya gelebiliyor. Bir araya gelebildiğini göstermiş olduk. Bunun için başka şeyleri yapabileceğimizi de göstermiş olduk. İnşallah bu güçlü irade neticesinde belki sivil anayasa da yapabileceğiz. Ben bundan da ümitvarım bu 467 tablosunu gördükten sonra.”
‘SON 200 YILIN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ’
Türkiye’nin artık küresel etkiye sahip bölgesel bir güç haline geldiğini belirten Bakan Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu kanun neticesinde terör örgütü ile herhangi bir pazarlık yapıldı mı? Kesinlikle yapılmadı. Herhangi bir taviz verildi mi? Verilmedi. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın iradesi neyse, devletimizin iradesi neyse, meclisimizin iradesi neyse, o kabul edildi ve o çizgide yürüyoruz şu anda. Herhangi bir bu noktada vatandaşımızın endişesi olmasın. Şu anda sürecin başarıya ulaşması için iç konjonktür, dış konjonktür son derece uygun. Son 200 yılın en güçlü dönemini yaşıyoruz. Şu anda devletimiz en güçlü döneminde. Ben zaman zaman yurt dışına gidiyorum. Bunu yurt dışında yaptığım toplantılarda da, temaslarda da, resmi ziyaretlerde de görüyorum. Türkiye artık küresel etkiye sahip bir bölgesel güç haline geldi. Bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın da büyük emekleri, katkıları var. 25 yıldır bu süreci ilmek ilmek dokudu ve hamdolsun bu günleri de görmüş olduk. İnşallah bu süreç başarıya ulaşacak. Ben bundan en ufak bir endişe duymuyorum, şüphe duymuyorum. Çünkü bizim birliğimiz, beraberliğimiz belki biraz küllenmişti ama, şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesiyle o kül üflendi, o kardeşlik hukuku canlı bir şekilde ortaya çıktı. İnşallah kısa süre içerisinde de sonuç alacağız. Birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi, iş cephemizi tekrar tahkim edeceğiz.” (DHA)
AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Batman’da Sivil Toplum Merkezi’nde yapımı tamamlanman yeni hizmet binaları için düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Programda canlı bağlantı ile Sivil Toplum Merkezi, Sürücü Akademisi, Yataklı Arındırma ve Rehabilitasyon Merkezi (AMATEM), Sason Hükümet Konağı, Beşiri Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Amirliği, Mereto Güvenlik Yolu, Hasankeyf Jandarma Yolüstü Karakolu, Gercüş Jandarma Lojmanlarının açılışı yapıldı.
‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİ TARİHİ ÖNEM TAŞIYOR’
Burada açıklamalarda bulunan Bakan Çiftçi, bir zamanlar terörle anılan bölgelerin artık huzurla, üretimle, turizmle ve kalkınmayla anıldığını ifade ederek şöyle dedi:
"Bizim devlet anlayışımızın temelinde insan, siyaset anlayışımızın merkezinde ise millete hizmet vardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılında başlattığı eser ve hizmet siyaseti, Türkiye'nin dört bir yanında hayata geçirilen yatırımlarla, güçlenen kamu hizmetleriyle ve kalkınma hamleleriyle şekillenmiştir. Bu anlayışın temelinde, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturu; milletimizin her ferdine aynı samimiyetle yaklaşan, ülkemizin her köşesine hizmet götürmeyi esas alan güçlü bir devlet iradesi bulunmaktadır. Bizim medeniyetimizde dayanışmanın, yardımlaşmanın ve ortak sorumluluk bilincinin köklü bir geçmişi vardır. Batman'ın ve bölgemizin son yıllarda yaşadığı değişim, üzerinde önemle durmamız gereken tarihi bir hakikati ortaya koyuyor. Bir zamanlar terörün gölgesinde kalan dağlarımız, yaylalarımız ve köylerimiz artık huzurla, üretimle, turizmle ve kalkınmayla anılıyor. Güvenliğin güçlendiği yerde hayat canlanıyor. Yollar açılıyor, yatırımlar artıyor, gençlerimiz geleceğe daha büyük umutlarla bakıyor. Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde yürütülen Terörsüz Türkiye hedefi, bu bakımdan milletimizin geleceği adına tarihi bir önem taşıyor. Bu hedefin temelinde bin yıllık kardeşliğimizi daha da güçlendirmek, milletimizin huzurunu kalıcı hâle getirmek ve ülkemizin bütün enerjisini kalkınmaya, üretime ve refaha yöneltmek vardır. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla bu aziz coğrafyanın bütün evlatları aynı tarihin, aynı kaderin ve aynı geleceğin ortaklarıdır.”
‘DAHA GÜÇLÜ ŞEHİRLER VE DAHA MÜREFFEH BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ’
Bakan Çiftçi Terörsüz Türkiye hedefiyle yatırım, istihdam ve kalkınmanın güçleneceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Terörün olmadığı bir Türkiye'de daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha güçlü şehirler ve daha müreffeh bir gelecek inşa edeceğiz. Kamu düzeninden ve milletimizin güvenliğinden hiçbir şekilde taviz vermeden, huzurun ve kardeşliğin hâkim olduğu bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Batman'ın gelişmesini, güçlenmesini ve Türkiye Yüzyılının öncü şehirlerinden biri hâline gelmesini bu büyük hedefin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bizim siyaset ve hizmet anlayışımızda esas olan, milletimizin duasını almak ve geride hayırlı eserler bırakmaktır. Bir çocuğumuzun güvenle okula gitmesi, bir gencimizin geleceğe umutla bakması, bir annemizin evladından emin olması, bir yaşlımızın devletimizin şefkatini yanında hissetmesi bizim için en büyük bahtiyarlıktır. İnşallah Batmanımızı yeni yatırımlarla, yeni hizmetlerle ve yeni imkanlarla buluşturmaya devam edeceğiz.”
Bakan Çiftçi, törenin ardından AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarını ziyaret ederek il başkanlarıyla görüştü. (DHA)
Görüntü Dökümü
----------------
-Bakan Çiftçi'nin konuşması
-Programdan görüntüler
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Bayram AYHAN-Selim KAYA/BATMAN, (DHA)
==================================================
2) GAZİANTEP’TE İKİ AYRI KAZADA 21 KİŞİ YARALANDI
GAZİANTEP’in Nurdağı ilçesinde, meydana gelen iki ayrı kazada 21 kişi yaralandı.
İlk kaza, akşam 18.40 sırasında Nurdağı ilçesinin Sakcagözü Mahallesi’nde meydana geldi. Fevzi D.(51) yönetimindeki 80 AHV 272 plakalı otomobil ile Dilan Metin K.(43) yönetimindeki 07 AHF 020 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücüler ile birlikte 9 kişi yaralandı.
İkinci kaza ise, saat 19.00 sırasında Nurdağı ilçesine bağlı Gözlühüyük Mahallesi'nde meydana geldi. Semanur A. (33) yönetimindeki 46 AOR 403 plakalı kamyonet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada minibüsteki 12 kişi yaralandı. İhbarla olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Her iki kazadaki yaralılar, ambulanslarla Nurdağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.(DHA)
Görüntü Dökümü
-------------
-Kaza yeri
-Kazaya karışan araçlar
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)
==================================================
3) KAMYONET, KARŞI ŞERİDE GEÇEN TIR'A ÇARPIP DEVRİLDİ; 4 YARALI
EDİRNE’de karşı yöne geçen TIR’a kamyonetin çarptığı kazada 4 kişi yaralandı.
Kaza, saat 16.00 sıralarında Edirne-Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunun Demirköy yakınlarında meydana geldi. C.K.’nin kontrolünü kaybettiği 27 BAM 188 plakalı TIR, karşı yöne geçip yol kenarındaki çalılık alana girdi. Bu sırada Ö.T. idaresindeki kamyonet, aracın dorsesine çarpıp yan yattı. Kazada, TIR şoförü C.K. ile kamyonet sürücüsü Ö.T. ve yanındaki Y.K. ile R.K. yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, bölgeye gelen ambulanslarla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------
-Kaza yerinden genel(dron)
-Polis aracından ve kamyotten detay
-Ambulanstan ve TIR’dan detay
-Jandarma aracından detay
-TIR’dan detay
-Kamyonetten detay
-Yoldan detay
-Ambulanslardan detay
Haber – Kamera: Umut IŞIK / EDİRNE, (DHA)
==================================================
4) MARDİN’DE SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI
MARDİN’in Kızıltepe ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi, yaralandı.
Olay, akşam saatlerinde merkez Koçhisar Mahallesi’ndeki bir otoparkta meydana geldi. Henüz bilinmeyen nedenle iki grup arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada koluna kurşun isabet eden 1 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri tarafları ayırırken, yaralı, ilk müdahalesinin ardından ambulansla Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis, kavgaya karışan kişileri yakalamak için çalışma başlattı. (DHA)
Görüntü Dökümü
---------
-Olay yerinden cep telefonu görüntüleri
-Polisin olay yerinde toplanan kalabalığı dağıtması
-Detaylar
Haber-Kamera: Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)
==================================================
5) KARAKOÇAN’DA PİKAPLA ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
ELAZIĞ’ın Karakoçan ilçesinde pikapla çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, akşam saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen motosiklet, önünde seyreden pikaba çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı motosiklet sürücüsü, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza anı çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasına yansırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------
- Kaza anı
Haber-Kamera: Nursel ŞENGEZER/ELAZIĞ, (DHA)
==================================================
6) İKİ MOTOSİKLETİN ÇARPIŞTIĞI KAZADA 1 YARALI; O ANLAR KAMERADA
EDİRNE’de, iki motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı. Kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, saat 21.00 sıralarında Atatürk Bulvarı üzerindeki meydana geldi. Kuryelik yapan B.K., 22 AFS 961 plakalı motosikletiyle yaya geçidinden karşıya geçtiği sırada, cadde üzerinde seyreden E.Z. yönetimindeki 54 ARG 679 plakalı motosikletle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle iki sürücü de yola savruldu. Kazada yaralanan E.Z., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer sürücü B.K. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza anı, çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.(DHA)
Görüntü Dökümü
------------
-Kaza anı (güvenlik kamerası)
-Yaralının ambulansa alınması
-Motosikletten detay
-Ambulanstan detay
-Ambulansın kaza yerinden ayrılması
Haber – Kamera: Umut IŞIK / EDİRNE, (DHA)
==================================================
7) ÇORUM'DA YOLDA OLUŞAN ÇUKURA OTOMOBİL DÜŞTÜ
ÇORUM'un Osmancık ilçesinde Kızılırmak sahil yolunda seyir halindeki otomobil, yolda oluşan büyük çukura düştü. Sürücünün yara almadığı kazada, otomobil vinç yardımıyla çıkarıldı. Bölgede yaklaşık 40 metrelik alanda güvenlik önlemi alındı.
Kaza, saat 19.00 sıralarında Osmancık ilçesi Kızılırmak sahil yolunda meydana geldi. Faruk Top yönetimindeki 19 EL 811 plakalı otomobil, seyir halindeyken yolda oluşan büyük çukura düştü. Çukura saplanan otomobil, vinç yardımıyla bulunduğu yerden çıkarılarak güvenli alana götürüldü. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan olmadı.
‘BİR ANDA ÇUKUR OLUŞTU’
Yolda ilerlediği sırada önlerinde bir anda çukur oluştuğunu belirten sürücüsü Faruk Top, “İlerliyordum, birden çukur oluştu ve saplandık” dedi.
ÇUKURUN OLUŞUM NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Bölgede, Kızılırmak üzerinde yürütülen şişme savak projesi kapsamında çalışma yapıldığı öğrenildi. Çalışma nedeniyle ırmağın bir bölümünün kapatıldığı, oluşan su birikintisinin ardından Kızılırmak sularının yol tarafına vurmuş olabileceği ve bunun sonucunda zeminde çökme meydana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Yeni bir kazanın yaşanmaması için olayın meydana geldiği bölgede yaklaşık 40 metrelik alana güvenlik şeridi çekildi.
Polis kazaya ve yolda oluşan çukura ilişkin inceleme başlattı. (DHA)
Görüntü Dökümü
-------------
-Çukura düşen otomobil ve kurtarma çalışması
-Sürücü FaruK Top'un açıklaması
-Detaylar
Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM, (DHA)
==================================================
8) SAPANCA’DA SELDEN ZARAR GÖREN BÖLGELERDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
SAKARYA’nın Sapanca ilçesinde etkili olan şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel felaketinde oluşan hasarın giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Sapanca Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.
Sapanca’da etkili olan sağanak yağmurun ardından oluşan sel nedeniyle ilçenin birçok noktasında hasar meydana geldi. İlçede 2 köprü yıkıldı, 3 köprü ağır hasar gördü. Bir bina ile 4 bungalov ev ve 6 araç sel sularına kapıldı. Selde ayrıca 36 ev ve işletme zarar gördü. Sapanca Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, beraberindeki İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Gökkaya, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Özenç, Yol Bakım Şube Başkanı Murat Mutlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Sapanca Şube Müdürü Atilla Cebeci ile Sapanca Orman işletme Şefliği, DSİ ve ilgili mahalle muhtarları ile birlikte selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Yazıcı, Yanık Köprüsü’nde meydana gelen çökme nedeniyle ulaşıma kapanan Sapanca-İzmit karayoluna alternatif olarak planlanan Meşelik Köprüsü’ndeki çalışmaları da yerinde gördü. Yoğun yağışta oluşan sel sonrası Fevziye-Akçay Deresinin Akçay Mahallesi Hızlı Tren tüneli bölgesi geçişinde yoldan 15 metre aşağıya doğru derinlik oluştu. Taşkının yaşandığı bölgelerde yer yer mil, kum, çamur ve ağaç atıklarının yoğunluğu da gözlemlendi.
Yetkililer, yağışın gece saatlerinde de devam etmesinin beklendiğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Bölgede ekiplerin çalışmaları sürüyor.(DHA)
Görüntü Dökümü
-----------------
-Sapanca Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı’nın incelemeleri
-Selden zarar gören alanlar
-Ekiplerin çalışmaları
Haber-Kamera: İsa ÇİÇEK/SAPANCA (Sakarya), (DHA)
==================================================
9) ADANA'DA SAĞANAK SONRASI ALT GEÇİDİ SU BASTI; OTOMOBİLDE MAHSUR KALDILAR
ADANA’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla doldu. Alt geçitte otomobiliyle mahsur kalan sürücü İsmail Yalçın ve çocukları, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Kentte sabahın erken saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde etkisini artıran yağış nedeniyle yollar suyla kaplandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı kodlu uyarıda bulunduğu kentte, bazı araçlar su birikintilerinde mahsur kaldı. Seyhan ilçesindeki Kayalıbağ Mahallesi’nden Sabancı Merkez Camisi otoparkına geçişin sağlandığı alt geçidi su bastı. Durumu fark etmeyerek 01 AVG 206 plakalı otomobiliyle alt geçide giren İsmail Yalçın’ın aracı suda kaldı. Çocuklarıyla birlikte otomobilde mahsur kalan Yalçın, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, otomobili bulunduğu yerden çıkardı.
‘HERHANGİ BİR UYARI LEVHASI YOKTU’
Yaşadıklarını anlatan İsmail Yalçın, “Buraya girdiğimde çok fazla su birikintisi vardı. Geri çıkmaya çalıştım ancak araba hareket etmedi. İtfaiyeyi ve 112’yi aradım. Onlar geldi, itfaiye çıkardı aracımı. Burası yağış nedeniyle suyla dolmasına rağmen herhangi bir uyarıcı levha konulmamış. Benim gibi, bilmeyen başka bir vatandaş da buraya girebilir. Suyun içinde kaldık. Çocuklarım da korktu. Aracım da hasar aldı, gerekli yasal işlemleri başlatacağım” dedi.
RÜZGAR ÇATILARI SÖKTÜ
Adana’da etkili olan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar, kentte hasara yol açtı. Rüzgarın etkisiyle merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesi’nde prefabrik evlerin çatıları yerinden söküldü. Aynı mahallede güneş enerjisi sistemi de rüzgar nedeniyle yerinden koptu. Rüzgarın etkisiyle kopan parçalar mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı. Kentte etkili olan rüzgarın oluşturduğu küçük çaplı hortum ise vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. (DHA)
Görüntü Dökümü
--------------
-Kopan parçalar
-Çatısı uçan prefabrik ev
-Küçük çaplı hortum
-Rüzgarın etkisiyle uçan çöp parçaları
Haber: Yusuf YILDIZ - Serhat GÜLER/ADANA, (DHA)
==================================================
10) ZONGULDAK'TA YAĞIŞ NEDENİYLE EVİN DUVARI ÇÖKTÜ
ZONGULDAK’ta 3 gündür etkili olan sağanak yağışın ardından, kullanılmayan 2 katlı evin duvarı çöktü.
Olay, akşam saatlerinde Meşrutiyet Mahallesi Kadırga Caddesi Sütliyen Sokak’ta meydana geldi. Kentte 3 gündür aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağışın ardından, kullanılmayan 2 katlı bir evin duvarı çöktü. İhbar üzerine bölgeye Zonguldak Belediyesi itfaiye ve zabıta ekipleri ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri de tedbir amacıyla olay yerinde bekletildi. Çökme nedeniyle çevredeki binalar açısından oluşabilecek riskler değerlendirilirken, bazı evlerin tedbir amacıyla tahliye edileceği belirtildi. Ekiplerin bölgedeki incelemeleri sürüyor.(DHA)
Görüntü Dökümü
-------------
-Yıkılan duvardan detay
-Ekiplerin çalışmalarından detaylar
Haber-Kamera: Öznur GÜNEŞ/ZONGULDAK(DHA)
==================================================
11) BURSA’DA MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇADIRLARINI SU BASTI
BURSA’nın Yenişehir ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle yaklaşık 120 mevsimlik tarım işçisinin kaldığı çadır alanını su bastı. İşçilerin ve ailelerinin daha korunaklı bir alana taşınması için çalışma başlatıldı.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde etkili olan şiddetli yağış, çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerini olumsuz etkiledi. Çadırların bulunduğu alanda biriken yağmur suları nedeniyle belediye ekipleri tahliye çalışması başlattı. Aileleriyle birlikte bölgede kalan yaklaşık 120 mevsimlik tarım işçisinin yaşadığı alanda oluşan olumsuzlukların giderilmesi için ekipler çalışma sürdürürken, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, işçilerin ve ailelerinin daha güvenli ve korunaklı bir alana taşınması için talimat verdi. Bölgede işçilerin tahliyesi için çalışmalar sürüyor.
İŞÇİLER BULUNDUKLARI ALANDAN AYRILMAK İSTEMEDİ
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle çadırlarının bulunduğu alanı su basan mevsimlik tarım işçileri, belediye tarafından kendileri için hazırlanan kapalı spor salonu ve öğrenci yurduna gitmek istemediklerini bildirdiler. Belediye yetkililerin, işçilere kapalı spor salonu ve öğrenci yurdunda kalabileceklerini belirterek tahliye için araç desteği sağlayabileceklerini söylediği anlar görüntülere yansıdı. İşçilerin ise şimdilik bulundukları alandan ayrılmak istemediklerini, durumun sabah saatlerinde daha net belli olacağını ifade ettikleri görüldü. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------
-Su baskınının olduğu bölge
-Ekiplerin bölgedeki çalışmalarından detay
Haber-Kamera: Mine AK/YENİŞERHİR (Bursa), (DHA)
==========================================
12) ADANA’DA BİR EVE EL YAPIMI PATLAYICI ATILDI
ADANA'da bir eve kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından el yapımı patlayıcı (EYP) atıldı. Patlamada yaralanan olmazken, polis şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi 1697 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Ali T.’nin evinin kapısına el yapımı patlayıcı (EYP) attıktan sonra kaçtı. Patlamanın etkisiyle evin camları ve kapıları kırılırken, içeride bulunan 2’si çocuk 5 kişi panikle dışarı çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.Sağlık ekipleri, tedbir amaçlı 5 kişinin sağlık kontrolünü yaptı. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, bölgeye özel harekat polisleri de sevk edildi. Polis, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı arama çalışması başlattı. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------
-El yapımı patlayıcı atılan ev
-Evin aldığı hasar
-Polisin evde inceleme yapması
-Olay yerinden genel ve detaylar
==============================================
13) BURSA'DA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ 2 YARALI
BURSA'nın İnegöl ilçesinde iddiaya göre kız meselesi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Olayın şüphelisi yaraladığı arkadaşlarının durumunu öğrenmek için gittiği hastanede polis tarafından gözaltına alındı.
Olay, saat 22.00 sıralarında İnegöl’ün Orhaniye Mahallesi 2'inci Varışlı Sokak'ta meydana geldi. Arkadaş grubu arasında kız meselesi yüzünden çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada iddiaya göre Yunus Emre U., üzerinde taşıdığı bıçağı çekerek Emirhan D. (20), Ensar Galip A. (16) ve Emre Acar’ı (18) yaraladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalbinden ve sırtından yaralanan Emre Acar, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybederken, diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Acar’ın cesedi, savcılık incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
BIÇAĞI ÇÖPE ATMIŞ
Olayın şüphelisi Yunus Emre U., bıçakladığı kişilerin sağlık durumunu öğrenmek için hastaneye geldiği sırada polis ekiplerince gözaltına alındı. Yunus Emre U.'nun itirafı üzerine suç aleti bıçak, hastane girişindeki çöp kutusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (DHA)
Görüntü Dökümü
-------------
Cep telefonu
-Vatandaşların yaralıya müdahalesi
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
Aktüel
-Yaralıların hastaneye getirilişi
-Polis ekiplerinin çalışmaları
-Emre Acar’ın cenazesinin sedyeyle taşınması
-Şüpheli Yunus Emre U.’nun gözaltına alınması
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa) (DHA)
==========================================
14) EDİRNE’DE KUM OCAĞINDA PARK HALİNDEKİ 3 KAMYON YANDI
EDİRNE'de bir kum ocağında park halindeyken alev alan 3 kamyon, yanarak kullanılamaz hale geldi.
Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi’ndeki kum ocağında bugün saat 24.00 sıralarında park halindeki bir kamyonda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin yakındaki diğer iki kamyona sıçramasıyla yangın büyüdü. Alevleri gören ocak çalışanları, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale edip kontrol altına alarak söndürdü. Yangında, 3 kamyon da kullanılamaz hale geldi.Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
----------------
-Kamyonlardan duman yükselmesi
-İtfaiyenin soğutma çalışması
-Kamyonlardan detay
-İtfaiyeden detay
-Kum ocağından genel
Haber–Kamera: Umut IŞIK/EDİRNE, (DHA)
===========================================
15) BURSA'DA KÖPRÜ ÇÖKTÜ; YOLDA MAHSUR KALAN SÜRÜCÜLER KURTARILDI
BURSA’nın İnegöl ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle dere üzerindeki köprünün çökmesi sonucu yolda mahsur kalan sürücüler, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
Olay, saat 23.30 sıralarında kırsal Kurşunlu Mahallesi’ndeki Doğal Termal yolu üzerinde meydana geldi. Bölgede etkili olan sağanak nedeniyle dere üzerindeki köprü çöktü. Bunun sırada yolda bulunan sürücüler mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye İnegöl Belediyesi ekipleri sevk edildi. Ekiplerin köprüde çalışması sonucu mahsur kalan sürücüler kurtarıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
--------
Cep telefonu
-Çöken köprünün görüntüsü
-Ekiplerin çalışması
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), (DHA)
============================================
16) MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN KALDIĞI ÇADIR ALANINI SU BASTI
BURSA'nın İnegöl ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle yaklaşık 1000 mevsimlik tarım işçisinin kaldığı çadır alanını su bastı. Ekiplerin çalışmaları sonucu alanda biriken su tahliye edildi.
Olay, akşam saatlerinde kırsal Kurşunlu Mahallesi’nde meydana geldi. İnegöl'de etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 1000 mevsimlik tarım işçisinin kaldığı çadır alanında su baskını yaşandı. İhbar üzerine bölgeye İnegöl Belediyesi ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sonucu çadır alanında biriken su tahliye edildi. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------
-Su baskınının olan bölge
-Ekiplerin çalışmaları
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)
==============================================
17)SEVGİLİSİYLE BİRLİKTE YAŞADIĞI EVDE GÖĞSÜNDEN BIÇAKLANIP ÖLDÜ
ESKİŞEHİR’de sevgilisiyle birlikte yaşadığı evde göğsünden bıçaklanan Osman Koçak (45), hayatını kaybetti. Koçak’ın kendi kendini bıçakladığını öne süren sevgilisi, tedavisinin ardından gözaltına alındı.
Olay, Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi Sevdik Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Osman Koçak ile birlikte yaşadığı ismi öğrenilemeyen sevgilisi arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Yaşanan arbedede Osman Koçak göğsüne aldığı bıçak darbesiyle yaralandı. Koçak'ın sevgilisinin ihbarı üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde Osman Koçak’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Koçak’ın kendi kendini bıçakladığını öne süren sevgilisi, arbedede oluşan parmağındaki kesik nedeniyle hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. Osman Koçak’ın cenazesi, savcılık ve polis incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (DHA)
Görüntü Dökümü
---------------
-Olayın yaşandığı apartman
-Polis ekiplerinin çalışmaları
-Güvenlik şeridi çekilmesi
-Olay yeri inceleme ekiplerinden görüntü
-Genel ve detaylar
Haber-Kamera: Batuhan KILIÇ/ESKİŞEHİR,(DHA)
===========================================
18) SAKARYA’DA SAĞANAK; CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ
Levent KIZILASLAN/KARASU(Sakarya),(DHA)– SAKARYA’nın Karasu ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla kaplandı.
Sakarya’da gün boyu aralıklarla etkili olan sağanak, Karasu ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle ilçe merkezinde rögarlar taşarken, cadde ve sokaklar suyla kaplandı. Belediye ekipleri, iş makineleriyle yaşanan olumsuzlukları gidermek için çalışma başlattı. (DHA)
Görüntü Dökümü
---------
-Sularla kaplı alanlar
-Belediye ekiplerinin çalışması
Haber-Kamera: Levent KIZILASLAN/KARASU(Sakarya),(DHA)
=========================================================
19) TARTIŞTIĞI KİŞİYİ SOKAKTA KOVALAYIP POMPALI TÜFEKLE VURARAK ÖLDÜRDÜ; O ANLAR KAMERADA
ESKİŞEHİR’de Abdülkadir Çelik (21), tartıştığı Muratcan Altun’u (24) pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Olayın ardından evinde yakalanan Çelik gözaltına alınırken, Altun’u kovalayıp ateş ettiği anlar cep telefonuyla kamerasıyla kaydedildi.
Olay, Odunpazarı ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Abdülkadir Çelik ile Muratcan Altun arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine Çelik, yanındaki pompalı tüfekle Altun'u kovalamaya başladı. Çelik'in ateş ettiği Altun, göğsünden vurularak ağır yaralandı. Çelik ise olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Muratcan Altun, ekiplerin tüm müdahalelerine rağmen ambulansta hayatını kaybetti.
EVİNDE YAKALANDI: HAK ETTİ, VURDUM
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüpheli Çelik’in olay yerine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki evinde olduğunu tespit etti. Eve düzenlenen operasyonla yakalanan Çelik, gözaltına alındı. Pompalı tüfeği boş bir arsaya attığını öne süren Çelik, polis ekiplerinin eşliğinde silahı attığı yeri göstermek üzere evden çıkarıldı. Çelik, kendisini görüntüleyen gazetecilere, “İnternete mi düşeceğim? Çekin ağabey sizin de işiniz bu. Hak etti kardeşim, öyle gerekti” dedi. Çelik’in gösterdiği 3 farklı noktada yapılan aramalarda tüfek bulunmadı. Silah, şüphelinin evinde ele geçirildi.
SALDIRI CEP TELEFONU KAMERASINDA
Öte yandan, Abdülkadir Çelik’in Altun’u sokakta kovalayıp ateş ettiği anlar, çevrede sesleri duyan bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, Abdülkadir Çelik’in Muratcan Altun’u pompalı tüfekle kovaladığı ve Altun’un vurulduktan sonra yere yığıldığı anlar yer aldı. Muratcan Altun’un cenazesi, otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Abdülkadir Çelik ise gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.Soruşturma sürüyor. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------
-Vurulma anı
-Olay yerinden görüntüler
-Ölenin yakınları
-Şüpheli Abdülkadir Çelik’in konuşması
-Polis ekiplerinin arama yapmaları
-Abdülkadir Çelik’in görüntüleri
Haber-Kamera: Batuhan KILIÇ/ESKİŞEHİR,(DHA)
=================================================
20) SİİRT MERKEZLİ 8 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 22 GÖZALTI
SİİRT merkezli 8 ilde yasa dışı bahis ve sanal kumar siteleri üzerinden suç gelirlerinin toplandığı iddiasına yönelik operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı. İncelenen 30 kişiye ait banka ve kripto para hesaplarında, 1 milyar 498 milyon 377 bin 676 lira 96 kuruş işlem hacmi bulunduğu belirlendi.
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Çalışmalarda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellenen yasa dışı bahis ve sanal kumar sitelerinin, alan adlarının kökleri korunup başına veya sonuna harf, rakam ve benzeri karakterler eklenerek yeniden erişime açıldığı tespit edildi. Bu siteler üzerinden banka hesapları aracılığıyla suç gelirlerinin toplandığı belirlendi.
Siirt'te ikamet kaydı bulunan 30 kişiye ait banka ve kripto para hesaplarının incelenmesinin ardından, şüphelilerin yakalanması için 17 Ekim'de Siirt merkezli Mersin, Batman, Bitlis, Yalova, Muğla, Kocaeli ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda 23 cep telefonu ile 20 SIM kart ele geçirildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (DHA)
Görüntü Dökümü
--------------
-Dron görüntüsü
-Polislerin emniyetten çıkışı
-Genel ve detay görüntüler
Haber ve Görüntü: Akif ÖZALP/ SİİRT, (DHA)
==================================================
21) KİLİS’TE BİBER FESTİVALİ DÜZENLENDİ
KİLİS'te, kentin önemli tarımsal ürünlerinden acı kırmızı biber festivalinin 2'ncisi düzenlendi.
Kilis Valiliği Hasancalı Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlenen festival, kortej yürüyüşüyle başladı.Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından festivalin açılış kurdelesi kesildi.Festival kapsamında en iyi biber yetiştiricilerine ödülleri verildi. Vali Kalaylı, burada yaptığı konuşmada, festivalin temel amacının Kilis'in tanıtımına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Kilis biberinin üretiminde büyük emek harcandığını vurgulayan Kalaylı, kentin kırmızı biber üretiminde Türkiye'de üçüncü, salçalık biber üretiminde ise sekizinci sırada yer aldığını ifade etti.Kalaylı, "Kilis biberinde önemli bir üretim potansiyeline sahibiz. Hep birlikte mutfağımızı ve gastronomimizi tüm dünyaya en güzel şekilde tanıtmak istiyoruz" dedi.
Görüntü Dökümü
-------------
-Yürüyüşten görüntü
-Açılış yapılırken
-Stantlar gezilirken
-Dernek başkanının konuşması
-Belediye başkanının konuşması
-Valinin konuşması
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)
==================================================




