Devletten vatandaşa ramazan yardımı

Devletten vatandaşa ramazan yardımı
31.03.2022
A+
A-

Devlet tarafından ara ara vatandaşlara sosyal yardım yapılıyor. İşte e devlet tarafından yapılan açıklama ile birlikte Ramazan ayında vatandaşlara sosyal yardım söz konusu oldu.

Geçtiğimiz aylarda sosyal yardımlar için başvuruların artık e devlet kapısı üzerinden alınacağına yer verilmişti. İhtiyacı olan vatandaşlar, gıda ve nakdi yardımlar için e devlet kapısı üzerinden müracaatlarını yapabilmektedirler. E Devlet üzerinden yapılan başvuru, daha sonra Çalışma Bakanlığınca değerlendirilecek olup. Yapılacak değerlendirmeden sonra sosyal yardım almaya ihtiyaç sahibi ailelere bu ödemeler devlet tarafından yapılacak.

RAMAZAN GELDİ
2022 yılı Ramazan ayı geldi. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte zamlar da peş peşe geldi. Yıl başından bu yana devam eden fiyat artışlarında ramazan etkisi de görülünce her şey cep yakmaya devam etti. Ramazan alış verişi yapamayan vatandaşlar, hayırseverlerden ramazan kolisi beklemeye başladı.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU
Söz konusu durum hakkında e Devlet üzerinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada sosyal yardımlara başvuruların internet üzerinden alındığına yer verildi. Sosyal yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu internet üzerinden Çalışma Bakanlığı’na iletmesi gerekmektedir. Çalışma Bakanlığına iletilen sosyal yardım başvuruları değerlendirilip vatandaşlara en kısa sürede dönüş yapılacak. Yardımlar gıda ve nakdi yardım ile diğer yardımlar adı altında kaymakamlıklar ve valilikler tarafından gerçekleştiriliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI
Adresinin Türkiye’de olması
Adres üzerinde gizlilik kararı olmaması,
18 yaşından büyük olması TC vatandaşı olması
Son 15 gün içinde aynı evden başka birinin sosyal yardım başvurusu yapmaması gerekmektedir.
BAŞVURU Sosyal yardım başvurusu için aşağıdaki adrese gitmeniz gerekmektedir: https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti

(finans7)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber