Deveci: Bu kenti birlikte yöneteceğiz

Deveci: Bu kenti birlikte yöneteceğiz
27.06.2019
A+
A-

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 2020-2024 Stratejik Plan toplantısında Atakumlu vatandaşlarla bir araya gelerek öneri ve istekleri dinledi. Başkan Deveci, “Bu kenti lafta değil, fiiliyatta birlikte yöneteceğiz. Herkes katkı verecek” dedi

Atakum Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan toplantısı, Atakum Yalı Kafe Restoran’da gerçekleştirildi. Birçok kamu kurumu temsilcisinin destek verdiği toplantıya, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlar da katılarak Atakum’un gelecek 5 yılına dair öneri ve düşüncelerini Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye iletti. Toplantıda, katılımcılara 19 soruluk beklentilerini ve önerilerini tespit edecek anket yapılırken, aynı zamanda soru cevap bölümünde de öneriler kayıt altına alındı.

BİZİ SORGULAYIN
Stratejik Planla ilgili katılımcılara bilgi veren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Önümüzdeki 5 yılda nasıl bir Atakum özlüyoruz, istiyoruz ve nasıl birlikte gerçekleştirebileceğimizin sorularına bu toplantıyla cevap bulacağız. Seçim döneminde hedef koyduğum ve ‘Birlikte yöneteceğiz’ dediğim Atakum’u bugün birlikte projelendireceğiz. Tabii bizim misyonumuz, vizyonumuz, hedeflerimiz ve hayallerimiz var. Buna ilişkin iddialarımızı da süreç içerisinde anlatmıştık. Şimdi bunları burada yazılı hale getireceğiz ve birlikte kurguladığımız, hayal ettiğimiz Atakum’u önümüzdeki 5 yılda da birlikte yöneteceğiz. Bunun adı ‘Yerinden yönetim.’ Demokrasinin temel taşı, eğer bunu gerçekleştiremezsek; birlikte oturduğumuz mahalleyi, kenti yönetemezsek, kültüre ulaşamazsak ve komşuluk hukukunu kuramazsak bu ülkede demokrasiyi hak etmiyoruz demektir. Bugün burada yaptığımız iş hem kentimize hem de ülkemize demokrasinin temellerini atıyoruz demektir. Onun temel taşlarından birini yerine koyuyoruz demektir. Bu yüzden bugün yaptığımız iş çok anlamlı. Kentteki sivil toplum örgütlerine ve kanaat önderlerimize çok önemli görevler düşüyor. Biz ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Sizin de bu konuda hassasiyet duymanızı ve takip etmenizi istiyoruz. Sizin bütçenizi nereye harcadığımızı, ihaleleri nasıl yaptığımızı, kime verdiğimizi sorun, sorgulayın istiyoruz. Bu önemli konuları iletişim kanallarıyla sizin bilginize sunacağız. Sizden istediğimiz ‘Benim paramı nereye harcadınız?’ diye sorun. Eğer bunu yapmazsanız, yurttaşlık görevini yerine getirmemiş olursunuz. Daha mutlu, huzurlu, yaşanabilir bir kenti hak etmiyoruz demektir” diye konuştu.

LAFTA DEĞİL, BİRLİKTE YÖNETİM
Başkan Deveci, Atakum Belediyesi’ne ait borçların halk tarafından yakından takip edildiğini belirterek, “Seçildiğimden bu yana Atakum’da nelerle karşı karşıya olduğumu okuyorsunuz. Atakum’da 60 milyon TL’lik mülk satılmış, 300 milyon TL’lik borç var. Atakum’da 300 milyon TL’lik yatırım olsaydı, bir çivi çakmaya ihtiyaç yoktu. Ben de ‘Belediye başkanı borçlanmış ama yapmış. Ben onun yaptığı borcu ödüyorum’ derdim. Peki kusur sadece Atakum Belediyesi’nde mi? Değil. Kusurun büyüğü sizde. Ben bunu seçimden önce de söyledim, şimdi belediye başkanıyım neyin nereye harcandığını gördüm. Kentte yaşayanlar hesap sormayı ve vergilerin nereye harcandığını sormazsa o ülkede demokrasi gelişmez. Biz bize düşeni yapacağız. İmar planı yaparken denetlenebilir olacağız. İmar planından doğan rantı kentlilere aktarılmasını sağlayıp, nitelikli planlar oluşturacağız. Şehir planlamasıyla ilgili vatandaşlardan, sivil toplum kuruluşlarından ve üniversitemizden görüş alacağız. Elimizdeki bütçeyi ekonomik olarak verimli değerlendirmemiz lazım. Kentin ihtiyaçlarına uygun, en öncelikli olanı hangisi ise onu yapmamız lazım. Biz Atakum’da önceki dönemlerden farklı olarak Muhtarlar Meclisi kurduk. Çünkü muhtarlarla yönettikleri mahallelerin ihtiyaçlarını, bütçelerini belirliyoruz. Bu toplantı ona da katkı sunacak. Bu kenti lafta değil, fiiliyatta birlikte yöneteceğiz. Herkes katkı verecek. Bugün buraya gelen ve fikirlerini sunan herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları sık sık yapacağız. Ben sizlere geleceğim ve sorunları birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber