Dersler 30 dakika mı olacak?

Dersler 30 dakika mı olacak?
12.09.2021
A+
A-

MEB, 2021-2022 yılında ders sürelerinin 40 dakika olduğunu açıklamış, okullar da haftada 5 gün tam eğitime başlamıştı. İddiaların doğru olup olmadığı ders saatlerinin azaldığı araştırılıyor.

Dersler 30 dakika mı olacak?

Sosyal medyada dolaşan yazıya göre, 13 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren:

Tüm okullarımızda ders saati 30 dakika olarak uygulanacaktır.

Normal Eğitim yapan okullarda öğle arası 40 dakika olarak uygulanacaktır.
İkili eğitim öğretim yapan okullarımızda sabahçı grup çıktıktan sonra öğleci grup girinceye kadar mutlaka 30 dakika ara verilecektir.

Ders saatinin kısaltılması sonrası başta liseler olmak üzere normal eğitim yapan kalabalık Okullarımızın öğrenci yoğunluğunu azaltmak amacıyla İKİLİ EĞİTİME geçme talepleri değerlendirilecektir.

Giriş çıkış saatleri vb yeni uygulama doğrultusunda güncellenebilecektir.

Yardımcı hizmetler kadrosunda olup (Şehit Yakınları hariç) memur olarak görevlendirilen personellerin görevlendirmeleri iptal edilecektir.

Bu uygulamaya göre idarecilerimiz planlamalarını gecikmeden yapsınlar.
Not: Resmî yazılar en kısa süre içerisinde okullarımıza ulaştırılacaktır.

Söz konusu ifadelerin yer aldığı bu belge gerçeği yansıtmıyor. Ders süreleri sadece 4 ilde azaltıldı.

Diyarbakır’da ders süreleriyle ilgili yeni bir karar alındı

Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika kararı. Salgın tedbirleri altında başlayan yüz yüze eğitimde bir hafta geride kaldı. Okullarda tedbirler sıkı tutuluyor. Diyarbakır’da ders süreleri kısaldı.

İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.

Diyarbakır İl Hıfzısıhha Kurulu, okullardaki koronavirüs tedbirleri gündemiyle toplandı.

Toplantıdan ders süreleriyle ilgili yeni bir karar çıktı. Kurul, ikili eğitim öğretim yapılan okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürdü.
İl genelinde yürürlüğe girecek bu kararla birlikte öğrencilerin kapalı ortamda toplu halde geçireceği süre kısalmış olacak.

Veliler de koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararı destekledi.

Bursa’da ders saati süresi 5 dakika azaldı

Bursa Valiliği tüm resmi eğitim öğretim kurumlarında 1 ders saati için sürenin en az 35 dakika olacak şekilde planlama yapılmasını, öğlen aralarına ait sürelerin mümkün olduğunca uzun tutulmasını istedi.
Hatay ve Kırıkkale’de ders süresi 30 dakikaya düşürüldü

Hatay Valiliği, tüm resmi ve okul öncesi kurumlarında ders saatini 40 dakika, diğer resmi ve özel tüm okullarda ise 30 dakika, öğlen arasının normal eğitim yapan kurumlarda 40 dakika, ikili eğitim yapan okullarda ise iki devre arasının 30 dakika olarak belirlendi. Kırıkkale Valiliği ikili eğitime geçen Temel Eğitime bağlı okullarda ders saatlerinin en az 30 dakika, mesleki ve teknik eğitime bağlı liselerde ise ders saatlerinin en az 35 dakika olarak planlamasını istedi.

(Gazete Vatan)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber