Depremde beş bin kişi kimliksiz defnedildi!

Depremde beş bin kişi kimliksiz defnedildi!
02.03.2023
A+
A-

Depremin üzerinden 25 gün geçmesine rağmen çok sayıda vatandaş hala yakınlarını aramaya devam ediyor. Adli tıp uzmanları definlerin kimlik tespitlerinin yapılabilmesi için ilk 24 saatin çok önemli olduğunu vurgularken bunun doğru kullanılmadığını belirtiyorlar ve ekliyorlar: defnedilen 5 bin kişinin kimliği meçhul.

Profesör Ahmet Hilal, defnedilen 5 bin kişinin kimliğinin bilinmediğini söylerken, ekipte bulunan bir diğer isim Prof. Dr. Halis Dokgöz şunları kaydetti:

“Antakya’da kimliği belirsiz gömülenlerin oranı yüzde 10, İskenderun, Maraş, Adana ve Osmaniye’de yüzde 5. Bu bizim gördüğümüz kentler. Yakınlarına ölü ya da diri ulaşamamak çok ağır. Depremin hemen sonrasında savcılıklar beyana göre cenazeleri teslim etmiş. Normalde yakını olsa da DNA örneği alınmalıydı. Hatay ve Adana’da iki aile yanlış cenazeleri teslim almış. O iki kişi sonra hastanede çıkınca durum aydınlandı. Polis ve jandarma ölenlerden parmak izi aldı. Bu izlerle yeni tip kimlik kartı ya da pasaportu olanların kimlikleri karşılaştırıldı. En çok kimlik tespiti bu yolla yapıldı. Ama bu tür kimliği olmayan ya da enkazdan geç çıkarılıp parmak izi alınamayan kişiler de çok.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber