Demokrasi şehidinin ailesi “idam” istiyor

Demokrasi şehidinin ailesi “idam” istiyor
14.09.2016
A+
A-

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini engellemeye çalışırken vurulan ve hastanede hayatını kaybeden 31 yaşındaki Emrah Sapa’nın ailesi, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor.

Ankara’nın Kazan ilçesindeki 4. Ana Jet Üs Komutanlığında uçakların kalkışını engellemeye çalışırken şehit düşen Emrah Sapa’nın ailesi, Kurban Bayramı dolayısıyla şehidin Ordu’nun Korgan ilçesindeki mezarını ziyaret etti.

Ankara’da yaşayan şehidin babası İsmail, annesi Feride, ablası Semra, ağabeyi Seyfettin Sapa, dua okudu. Aileyi,  ziyarete eşlik eden AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, AK Parti Korgan İlçe Başkanı Eyüp Karabayrak ve teşkilat üyeleri teselli ettti.

Şehidin babası İsmail Sapa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlundan ayrı ilk bayramı geçirdiği için üzgün ama bir o kadar da gururlu olduğunu söyledi.

Oğlunun 15 Temmuz gecesi, “bu selalar bizim için okunuyor” diyerek evden ayrıldığını anlatan baba Sapa, “Sabah olduğunda ise polisler kapımı çalarak oğlumun yaralı olduğunu söyledi. Hastaneye gittiğimizde oğlumun demokrasi şehidi olduğunu öğrendim.” dedi.

Sapa, oğlunun yanında bulunan arkadaşının yaralı olarak tedavi gördüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

“Oğlumun yanında o akşam işten bir arkadaşı da varmış. O şimdi hastanede tedavi görüyor. Onun bize anlattığına göre oğlum bir yiğit gibi direnmiş, vücudunu siper etmiş. Arkadaşı dönmek istemiş ama oğlum, ‘ölmek var, dönmek yok’ diyerek bu teklifi kabul etmemiş. Oğlumun helikopterden açılan ateşle öldüğü söylendi ama oğlum alnına gelen bir kurşunla şehit düşmüş. Vatan sağ olsun.”

Oğluyla gurur duyduğunu vurgulayan acılı baba, “Oğlumu ve onun gibi elinde Türk bayrağından başka bir şey olmayan halkı şehit eden asker kılığındaki hainlerin idam cezasıyla yargılanmasını istiyorum. Onların bir bardak su dahi içmesini istemiyorum.” diye konuştu.

Şehidin annesi Feride Sapa, oğlunun her bayram bir hafta önceden yanına geldiğini ve bayramları birlikte geçirdiklerini söyledi:

Oğluyla gurur duyduğunu kaydeden anne Sapa, “Hiçbir bayramım oğlumdan ayrı geçmedi. Bir hafta önceden gelirdi ve bayramlarda bir olurduk. Şimdi ise oğlumdan ayrı ilk bayramımı geçiriyorum. Dayanamıyorum, bu bayram sanki zehir oldu bana. Bana bunu yaşatanların gün yüzü dahi görmelerini istemiyorum. Hangi asker kendi halkına kurşun sıkar? Allah o hainleri kahretsin.”

Sapa, FETÖ soruşturmalarını yakından takip ettiğini ve sonuna kadar bu soruşturmayı desteklediğini kaydederek, tespit edilen tüm hainlerin idam cezasıyla yargılanmasını beklediğini ifade etti.

Aileyle birlikte mezar ziyareti yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ise şu anda idam cezasıyla ilgili bir çalışma yapılmadığını ancak soruşturmaların akabinde çalışma olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın halkın bu isteğiyle ilgili mutlaka çalışma yürüteceğini belirten Kaynarca, “Şu anda Meclisin ve hükümetin gündemi FETÖ soruşturmalarından dolayı yoğun. Çok yönlü ve yoğun çalışmalar var. Olağanüstü bir durumun içerisinden geçiyoruz. Dolayısıyla önceliğe alınan diğer başlıklar var. Partimizin genel merkezi ve hükümetimiz bu konuya masaya yatırıp konuşacaktır. Partimizin üst kurulları nasıl karar alırsa milletvekili arkadaşlarımız da buna imzayı atar.” ifadelerini kullandı.

Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ise şehidin isminin, evinin olduğu sokağa ve ilçedeki bir okula verildiğini söyledi. 

Demokrasi şehidinin Korgan’dan çıkmasından dolayı gururlu olduklarını belirten Kiraz, “FETÖ’cülerin ise Allah belalarını versin. O hainler artık memleketimizde barınamayacak. Onların ismi dahi zikredilmeyecek. Şehitlerimizin ismi ise okullar da ve sokaklarda yaşayacak. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, yakınlarına ise sabır versin. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber