Demirtaş: İlkadım sıfır atıkta örnek ilçe olacak

Demirtaş: İlkadım sıfır atıkta örnek ilçe olacak
06.10.2019
A+
A-

İlkadım Belediyesi tarafından uygulamaya konulan geri dönüşüm projeleri hem bölge de hem de ülke de ilgi çekmeye devam ediyor.

Sıfır atık projesi kapsamında örnek projeleri hayata geçiren İlkadım Belediyesi ülke genelinde ilgi çekmeye devam ediyor. Son olarak 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi Projesini hayata geçiren İlkadım Belediyesi başarılı dönüşüm projelerini anlatmak için TRT Radyosunun konuğu oldu. İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Köksal Sarıcaoğlu katıldığı canlı yayında belediyenin projelerini anlattı. 

SARICAOĞLU; “GERİ DÖNÜŞÜMDE SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın geri dönüşüme verdiği değer ve destek ile geri dönüşümde örnek bir ilçe haline gelen İlkadım’da önümüzdeki dönemde yeni projelerin hayat bulacağı bilgisini paylaşan Sarıcaoğlu; “İlkadım ilçemiz nüfus yoğunluğu açısından birçok ilden daha büyük bir ilçe. Bu da bir ilçe belediyesi olarak bize büyük bir sorumluluk getirmekte. Ancak bu sorumluluğu başkanımız Necattin Demirtaş’ın destekleri ile başarılı projelere çevirmeye devam ediyoruz. Kısa bir süre önce 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizi halkımızın hizmetine sunduk. Bunun yanı sıra toplu konut alanları ve okullar olmak üzere ilçemizin her bir yanında yerinde dönüşüme ağırlık vererek Sıfır Atık Projesinde en yüksek başarıyı sağlayacağımıza eminim” şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ; “GERİ DÖNÜŞÜMÜN PROJELERİ MALİYET DEĞİL KAZANÇTIR”

Konuya ilişkin bir açıklama yaparak, geri dönüşüm projelerinin maliyet değil ülke ekonomisi adına büyük bir kazanç olduğunun altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Daha önceki dönemlerde geri dönüşümle ilgili çok ciddi çalışmalarımız oldu. Atık olarak geri dönüşümünü sağlayacağımız ürünlerin doğaya bırakılmadan yerinde ayrıştırılması, atık pil ve yağların toplanması, ayrıştırılması ve dönüştürülmesi noktalarında her bir aşama için ayrı ve başarılı projeler üretmeye devam ediyoruz. Projelerimizi hayata geçirirken bir yandan da özellikle okul yaşındaki evlatlarımız olmak üzere halkımızın bu konuda bilinç sahibi olması için eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız bu başarılı çalışmaların ilgi görmesi ve beğenilerek TRT Radyosu tarafından bilgimize başvurulması bizleri ayrıca sevindirmiştir. Bu nedenle geri dönüşüm projeleri için canla başla çalışan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelimize ve büyük bir duyarlılık gösteren halkımıza yürekten teşekkür ederim. İnanıyorum ki İlkadım sıfır atıkta örnek bir ilçe olacak.” Diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber