Demircan: Türkiye dünyaya adeta sağlık dersi veriyor

Demircan: Türkiye dünyaya adeta sağlık dersi veriyor
02.06.2018
A+
A-

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Canik Kültür Merkezi’nde, HUDER tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğinin ardından Canik ilçesi Hacı İsmail Mahallesi’ndeki vatandaşlar ile buluşan Karaduman ile Bakan Demircan, Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak Haci İsmail Camii’nde teravih namazı kılan İl Başkanı Hakan Karaduman ve Bakan Ahmet Demircan, daha sonra mahalle sakinleri ile sohbet etti.

TÜRKİYE’YE 2 ÖDÜL BİRDEN

Vatandaşlar ile sohbeti sırasında müsteşarlıktan gelen bilgi üzerine 2 müjde veren Bakan Demircan, İlaç Takip Sistemi (İTS) hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin İlaç Takip Sistemi’ni dünya çapında en iyi kullanan ülke olarak seçildiğini ve 2 ödül birden aldığını dile getirdi. Düzenlenen ödül töreninin adeta Türkiye ödül günü olarak gerçekleştirildiğine dikkat çeken Demircan, “Sağlık sektöründe ülkemizin bu denli ödül alması bizi gururlandırmıştır” diye konuştu.

“TÜRKİYE DÜNYAYA SAĞLIK DERSİ VERİYOR”

Türkiyede sağlık alanında önemli gelişmeler olduğunu belirten Bakan Demircan, “Türkiye’nin 2003 yılından beri bütün alanlarda olduğu gibi sağlıkta da önemli gelişmelere ve dönüşümlere sahne olduğunu hatırlattı.  Demircan, Sağlık hizmeti standartlarının giderek arttığının altını çizerek, “Türkiye olarak Müslüman ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 4 bir yanında Sağlık Bakanlığınca hizmet veriyoruz. Müslüman ülkelerinde hastanelerimiz var. Dünyanın 4 bir yanına sağlık hizmeti veriyoruz. Buradaki sağlık kurumlarını biz kuruyoruz.5 yıl boyunca işletmelerini sağlıyoruz.  Burada bulunan doktor ve personelleri biz eğitiyoruz. Bu ülkelerde görev yapan doktorlar ve personeller eğitimlerini Türkiye’de alıyor. Böylece diğer ülkelere gelen hastaların Türkiye’ye gelmesini sağlayarak sağlık turizminin gelişmesini sağlıyoruz. Bu anlamda, Türkiye dünyaya sağlık dersi veriyor  diyebiliriz. Şu anda Türkiye’de sağlık turizminden elde edilen tutar 4 milyar dolar seviyesinde. 2023’te bu seviye 20 milyar doları aşacaktır” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın programına, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile AK Parti İlçe Teşkilat üyeleri eşlik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber