Demir ‘Logosu Yok’ Dedi Faturalarda Logo Var

Demir ‘Logosu Yok’ Dedi Faturalarda Logo Var
27.02.2020
A+
A-

SASKİ’nin 27  yıllık logosundan Atatürk’ü çıkarmasının yankıları sürerken, Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Demir, “SASKİ’nin logosu yoktu” dedi, vatandaşlar ‘SASKİ’nin logolu faturalarını’ paylaşmaya başladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (SASKİ) logosundan Atatürk’ün çıkarıldığı” yönünde ortaya atılan iddialarla ilgili bir açıklamada bulundu. SASKİ’nin bugüne kadar ‘logo’sunun bulunmadığına dikkati çeken Mustafa Demir, “Bu nedenle logodan Atatürk’ün çıkarılması da mümkün değildir” dedi. Açıklama üzerine ‘sosyal medyada’ SASKİ’nin  logolu faturaları dolaşmaya başladı.

 

DEMİR: SASKİ’NİN LOGOSU YOKTU

Başkan Demir şunları söyledi: “Samsun’da son gün 2 gündür gerek sosyal medya mecralarında ve gerekse basın yayın organlarında Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ logosundan Atatürk’ün çıkarıldığı’ yönünde yansıtılmak istenen konu asılsız. SASKİ’nin, kurulduğu 1995 yılından bu yana hiçbir zaman ‘logo’su olmamıştır. Bahse konu olan logo, Samsun Büyükşehir Belediyesine aittir. Bu nedenledir ki, ‘logo’dan Atatürk’ün çıkarılması’ söz konusu değildir. SASKİ 25 yıllık geçmişe sahip bir kurum. SASKİ’nin ‘kurumsal kimliğini’ oluşturmak adına logo ihtiyacı doğmuştur. Aralık 2019 tarihinden logo çalışması yapılmış ve belediyemiz logomuzun yanında SASKİ logosu ile birlikte kullanılmaya başlanmıştır. Son günlerde SASKİ’nin logosundan Atatürk çıkartıldı şeklinde gündeme getirilen iddialar yanlı, yanlış ve tamamen algı oluşturmaya yönelik çabalardır ve sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Bilerek ve kasıtlı bir şekilde halkımızı yanlış bilgilendirmeye yönelik çaba içerisine girenler hakkında her türlü yasal işlem yapılacaktır”.

 

LOGOLU FATURALAR İNTERNETTE

Başkan Mustafa Demir’in ‘SASKİ’nin logosu  yoktu’ açıklamasını okuyan  vatandaş lar  anında sosyal medyadan yanıt verdi. Samsun’un cebini yakan su faturalarını internet ortamında paylaşmaya başlayan Samsunlular, “Hani SASKİ’nin logosu yoktu. Faturalar logolu geliyor” dedi. SASKİ ise sosyal medya paylaşımlarında  ‘tartışmalı Atatürk’süz logoları kullanmaya’ başladı.

YV5Vn2

NGbGza

(HedefHalk)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.