Demir: Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına güvence verdi

Demir: Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına güvence verdi
09.03.2019
A+
A-

Cumhur İttifakı’nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi’ni ve bağlı daireleri ziyaret etti, çalışanlarına güvence verdi

Cumhur İttifakı’nın AK Parti’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek personel ile bir araya geldi. Bazı daireleri de ziyaret eden Demir, çalışanlara ‘güvence’ vererek, “Kimsenin işiyle oynamayız. Herkes rahat olsun” dedi.

Mustafa Demir, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Sönmez ve AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar ile birlikte ‘Büyükşehir’ turuna çıktı. Belediye ana hizmet binasında personel ile bir araya gelen Mustafa Demir, önemli açıklamalarda bulundu, çalışanlara, “Kimsenin işiyle oynamayız. Herkes rahat olsun” mesajını verdi.

BÜROKRASİ MİNİMİZE EDİLECEK

31 Mart’tan sonra ‘gücünü halktan alan bir yönetim’ ile Büyükşehir’in tüm ilçeleri kapsayan bir çalışma imkanına kavuşacağını belirten Mustafa Demir, “Seçimlerden sonra Samsun bambaşka bir döneme girecek. Her yeni isim kendi tarzı ile birlikte ister istemez belediye çalışmalarını etkiliyor, yönlendiriyor. Mesela bürokrasi konusunda çok daha minimize edilmiş bir belediye, bir de hemen hemen her alana neredeyse el atan bir belediye olmak zorunda kalacağız. Özellikle sanayide, üretim, istihdam, işsizlik, otopark, ulaşım problemlerini kalıcı ve vizyoner net projelerle çözeceğiz” dedi.

ARTIK GURBETE GİTMEK YOK!

Sanayileşmede de çok büyük bir mesafe kat edeceklerini söyleyen Mustafa Demir, “4-5 yıllık zaman diliminde Samsun artık gurbete insan göndermeyecek. Muhtemelen dışardan iş gücü çeken bir Samsun’a doğru yürüyeceğiz. Sadece merkezdeki sanayi parsellerinin oluşmasıyla değil Terme’de bin 700 dönüm, Çarşamba’da 900 dönüm yeni sanayi alanları oluşturacağız. Çarşamba’dakinin tapularını dağıttık. Vezirköprü’de de bin dönümlük sanayi alanı inşa edilecek.  Dışardan da işgücü çekmeye başlayınca bölgeyi de kalkındıran bir Samsun haine dönüşeceğiz. Bütün projeksiyonumuz, bütün çalışmalarımız buna yönelik olacak” diye konuştu.

TURİZMDE YATIRIM ÇEKEN ŞEHİR

Samsun’un önümüzdeki 5 yılda turizm alanında ciddi atılımlara sahne olacağını da vurgulayan Demir, “Dolayısıyla bölgeyi de taşan, bölgeyi de aşan bir kaynak çeken, yatırım çeken bir kent haline geleceğiz. Böyle bir kentte de Büyükşehir Belediyesi hep gündemde olacak, hep aktif olacak, hep üretken olacak” dedi.

ÇALIŞANLAR RAHAT OLSUN

Mustafa Demir, göreve gelmeleri halinde ‘kadroda değişiklik’ yapacağı şeklindeki iddialara da değinerek, çalışanlara, “Sizler burada belli saiklerle hizmet veriyorsunuz. Belediyemiz için çalışıyorsunuz. Sizleri ilk kez görüyorum. Hepinizin bir ailesi var, çevresi var. Herkesin alışageldiği bir düzeni var. Sizlerin işiyle oynamak, kalp kırmak, bu akıllı, normal bir insanın işi değil. Asla böyle bir şey yapmayız. Herkes rahat olsun, işine gücüne baksın” diye seslendi.

Cumhur İttifakı’nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Makine İkmal, SASKİ, SAMULAŞ gibi Büyükşehir birimlerini gezdi, “Kırsaldaki 940 mahallenin içme suyu, kanalizasyon gibi tüm alt yapı sorunları 5 yılda bitecek” dedi

Cumhur İttifakı’nın AK Parti’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Makine İkmal, SASKİ, AKOM ve SAMULAŞ gibi daire ve birimlerini gezdi. Çalışanlarla bir araya gelen Mustafa Demir, önümüzdeki 5 yılda özellikle kırsal kesimlerde ‘altyapı hamlesi’ başlatacaklarını söyledi.

Mustafa Demir, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Sönmez, İlkadım İlçe Başkanımız Oktay Avcılar ve bazı teşkilat üyeleri ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı, SASKİ Genel Müdürlüğü ve İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile SAMULAŞ ziyaretlerinde bulundu. Daire ve birim başkanları ile çalışanlarla görüşen Mustafa Demir, “Büyükşehir Belediyesi tüm kurumlarıyla bir bütündür. Tüm çalışanlarına teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi.

TÜM ALT YAPI 5 YILDA BİTECEK

31 Mart’ta göreve gelir gelmez il genelinde kırsal alt yapı çalışmalarına ayrı bir önem vereceklerini vurgulayan Mustafa Demir, “Kırsalda başlatacağımız tüm bu çalışmaları siz değerli elemanlarımızla, çalışanlarımızla birlikte yapacağız. İhale edilen işleri artık ’emanet usulü’ sistem ile, imkanları daha verimli kullanarak tamamlayacağız. Kırsaldaki 940 mahallemizde içme suyu, kanalizasyon, yol gibi tüm alt yapı hizmetlerini 5 yıl içerisinde bitireceğiz” diye konuştu.

KIRSAL İÇİN 20 AYRI EKİP KURULACAK

Kırsalda yapılacak çalışmalar için öncelikli olarak 20 ayrı ekip kuracaklarını açıklayan Demir, “Büyük ilçelerde 2, mesela Vezirköprü’de 3 ekip olacak. Bu arada ilçe belediyelerinin kadrolarını, makinalarını, ekipmanlarını birleştireceğiz. İlçelerde şantiyeler oluşturacağız. Her ekibin ayrı bir birimi olacak, orada yatıp kalkılacak orada görev yapacak, orada işini icra edecek. Dolayısıyla çok yoğun bir makine, araç gerecin bakımına ihtiyaç duyulacak. Bu nedenle Makine İkmal’in varsa eksikliklerini tamamlayıp bu kurumumuzu çok daha güçlü, aktif, üretken hale getireceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E ‘İSTİHDAM’ BÜROSU

Seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyesi’nde ‘istihdam bürosu’ oluşturacaklarını da duyuran Mustafa Demir, “Bu büronun yerel yönetim modelini oluşturacağız. Belediyenin maaş alan elemanları aracılığı ile değil, hakkaniyetli ve adaletli uzmanlar işin başında bulunacak. Bu uzmanlar, gönüllü görev olarak görev alacaklar. İş-Kur kayıtlarını da gerekirse oraya çekeceğiz. Bu tür talepleri özel sektör ve sanayi yatırımlarını gerçekleştirenlerle karşılıklı protokol yaparak değerlendireceğiz. Nitelikli meslek eğitimlerine önem verilecek” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber