Cumhurbaşkanı Erdoğan: Obama arayıp destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Obama arayıp destek istedi
22.02.2021
A+
A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Göç Konferansı’nda açıklamalarda bulundu. Önemli konulara değinen Erdoğan ABD’de Barack Obama döneminde yaşanan göç krizi ile ilgili, “Obama görevdeyken şahsımı aradı ve Kobani’deki Kürtlerin zor durumda olduğunu ve bu konuda özellikle kapılarımızı açmamız için destek istedi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Göç Konferansı’nda konuştu. ABD’nin 44. Başkanı Barack Obama döneminde Suriye’de yaşanan göç krizi ile ilgili bir detayı ilk kez anlatan Başkan Erdoğan, “Obama görevdeyken şahsımı aradı ve Kobani’deki Kürtlerin zor durumda olduğunu ve bu konuda özellikle kapılarımızı açmamız için destek istedi” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başlıkları şu şekilde:

DÜNYA GENELİNDE GÖÇMENLERİN SAYISI 272 MİLYONA YAKLAŞTI
Her sene milyonlarca insan savaşlar, iç çatışmalar, istikrarsızlık, kıtlık, terör ve yoksulluk gibi sebeplerle evlerini terk ediyor. Dünya genelinde göçmenlerin sayısı 272 milyona, mültecilerin sayısı 26 milyona yaklaşmıştır. Dünya nüfusunun yüzde 3’ü göçmen olarak hayatını sürdürmektedir.

Bu insan hareketliliğiyle zaman zaman içimizi acıtan pek çok manzara ile karşılaşıyoruz. Geride bıraktığımız dönemde kadın ve çocuk olmak üzere 30 bine yakın göçmen Akdeniz’de hayatını kaybetti. Sahra Çölü’nün kızıl kumları milyonlarca göçmene mezar oldu. Aylan bebek başta olmak üzere Ege’de yaşanan insani durumları unutamayız. Azgın dalgalara meydan okuyan bu mazlumların, özellikle botlarının nasıl kasten batırıldığını gayet iyi hatırlıyoruz. İnsanlık Ege ve Meriç’te de sınıfta kalmıştır.

YUNANİSTAN MÜLTECİLERE AÇIKÇA ZULMETTİ
Türkiye sınırları açma yönünde tavsiye verenler, mültecilere sırtlarını dönmüştür. Utanç verici sahneler yaşandı. Yunanistan mültecilere açıkça zulmetmiştir. Avrupa Birliği Ajansı da Yunanistan’ın zulmüne, ihlallere ortak olmuştur. İnsan hareketliliğinin merkezinde biz yer alıyoruz. Baskı gören, ayrımcılığa maruz kalan milyonlarca insana biz kapımızı açtık.

10 BİNLERCE MÜLTECİYE BİZ KAPI AÇTIK
Avrupa’ya sığınan 10 binlerce mülteciye biz kapı açtık. Devletimize sığınan mazlumları asla başkasına vermeyiz diyen devlet anlayışına biz hakimiz. Soydaşlarımız başları dara düştüğünde hep bize sığındı. Başı dara düşen, katliama uğrayan herkese güvenli liman olduk. Sınırlarımıza gelenleri hiçbir zaman çevirmedik.

(Sabah)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber