Cumhurbaşkanı Erdoğan: Montrö’yü kullanma kararındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Montrö’yü kullanma kararındayız
28.02.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Montrö Sözleşmesi’nin Boğazlardaki gemi trafiği konusunda ülkemize verdiği yetkiyi krizin tırmanmasının önüne geçecek şekilde kullanma kararındayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Aziz milletim, değerli basın mensupları; sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Sözlerime milletimizin ve tüm İslam âleminin dün gece idrak ettiğimiz mübarek Miraç Gecesi’ni tebrik ederek başlamak istiyorum. Peygamber Efendimizin Aleyhissalâtü Vesselâm Rabbimizin katına çıkışı ile namazın farz kılınması emri başta olmak üzere çeşitli müjdeleri ifade eden bu mübarek gecenin Müslümanlara ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

Dünyanın dört bir yanından zulümlere, nobranlıklara, haksızlıklara, adaletsizliklere karşı feryatların yükseldiği bir dönemde Rabbimizin kimseyi gücünün yetmeyeceği şeyle yükümlü kılmayacağı inancıyla Allah’ın mağfiretine ve Peygamber Efendimizin özellikle şefaatine sığınıyoruz. Hayatımızın hayır, hasenat, ibadet ve bereketini çoğaltması dileğiyle bir kez daha milletimizin ve İslam âleminin Leyle-i Miracını tebrik ediyorum.

Dün eski Başbakanlarımızdan Millî Görüş Hareketi’nin kurucusu, dava, siyaset ve devlet adamı Profesör Doktor Necmettin Erbakan Hocamızın vefatının 11. yıl dönümüydü. Bu vesileyle merhum Erbakan Hocamızı bir kez daha rahmetle, minnetle, hasretle yâd ediyoruz. Hocamızın sanayide, teknolojide, tarımda, diplomaside, ilimde, velhasıl her alanda bağımsız, güçlü, müreffeh Türkiye özlemi doğrultusunda verdiği mücadeleden aldığımız ilhamla bugün de yolumuza devam ediyoruz. Rabbim Hocamızı rahmetiyle kuşatsın, Cenneti ve cemaliyle müşerref eylesin diyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber