Cumhur İttifakı İlkadım’ı kuşatıyor

Cumhur İttifakı İlkadım’ı kuşatıyor
19.02.2019
A+
A-

Bayındırlık ve İskan Eski Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ve Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, güçlü bir belediyecilik için hükümet desteğinin getireceği yatırım avantajlarını anlattı.

ARSLAN’A TOK VE DEMİR’DEN TEŞEKKÜR
AK Parti İlkadım Belediyesi Aday Adaylarından Musa Arslan tarafından gerçekleştirilen buluşmada Bayındırlık ve İskan eski Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ve Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok kendisine yakından ilgi gösteren vatandaşlarla tek tek ilgilenirken vatandaşların isteğini kırmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

TOK, “İKTİDAR BELEDİYESİ’NİN AVANTAJLARI İLE İLKADIM’I ŞAHLANDIRDIK”
İktidar belediyesi olarak büyük hizmetlere imza attıklarını belirten ve iktidar belediyesi olmanın avantajlarına değinen Başkan Erdoğan Tok; “Geçtiğimiz 5 yıllık süreç içerisinde mega projeleri hayata geçirdik. Belediye olarak 5 yılda 255 milyon TL’lik yatırım yaptık. Bu yatırımların dışında iktidar belediyesinin avantajlarını kullanarak Ankara’da edindiğimiz tecrübe ve birikimlerimizle bakanlıklarla kurduğumuz diyaloglar çerçevesinde hükümet yatırımlarını ilçemize kazandırdık. Bu yatırımlara en güzel örneklerden biri Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi olarak şu an 5 binden fazla gencimize eğitim olanağı sağlayan İlkadım Gençlik Merkezimiz oldu. Samsun Anadolu Lisesi bahçesindeki alan Milli Eğitim Bakanlığına ait. Burayı almakta çok zorlandık. Bunun alt yapısını oluşturarak bu hizmetin karşılığında Belediyemize ait Anadolu Mahallesinde bulunan 10 dönümlük çiçek serasını Milli Eğitime devrettik. Anadolu Mahallemiz çiçek serasında bu alanda 18 ve 24 derslikli ilkokul yapılmasına imkan sağladık. Alt yapısını oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızla koordinasyonu ve görüşmeleri sağlayarak Samsun Anadolu Lisesi’nin Bahçesine, bizim bölgemizde Batı park alanında bulunan Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu ölçeğinde 2 bin 500 kişilik dev kapalı spor salonunu ilçemize kazandırıyoruz. Girişimci belediyecilik anlayışımızla her iki bakanlığımız arasında koordinasyonu sağlayarak tek taşla iki dev yatırımı ilçemize kazandırıyoruz. İş bilenin kılıç kuşananın. Biz bunu bu dönem yaptık ve inşallah Cumhur ittifakı adayı olarak 31 Mart seçiminden sonrada Ustalık dönemimiz ile bu değişim dönüşümü uç noktaya taşıyacağız. “ diye konuştu.

DEMİR; “HÜKÜMETİN BAKANI OLARAK YAPTIĞIMIZ GİBİ BAŞKAN OLARAK DA SİZLERE HİZMET EDECEĞİZ”
Milletvekilliği ve Bakanlık süreci boyunca Samsun’a kazandırdığı hizmetleri anlatan Bayındırlık ve İskan eski Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir; “AK Parti Hükümetinin Samsun Milletvekili olarak ve bu ülkenin Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak hem ülkemize hem şehrimize birçok yatırımı kazandırdık. Şimdi de Cumhur Başkanımız ve Genel Başkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği görev ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Adayı olarak şehrimize hizmet edeceğiz. Gayemiz yine hizmet yine siz vatandaşlarımızın refahı…” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, iş insanı Musa Arslan’ının ev sahipliğinde düzenlenen sabah kahvaltı programına katıldı. Programa İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti adayı Erdoğan Tok, İlçe Başkanı Oktay Avcılar, İlçe Gençlik Kolları, Kadınlar Kolları Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Samsun’un göç alan bir şehir olması nedeniyle geçmiş yıllarda plansız ve kaçak yapılaşmanın yoğun görüldüğünü kaydeden Demir, ”Özellikle İlkadım ve Canik İlçemizde üzerinde durduğumuz Kentsel Dönüşümü biran önce hayata geçireceğiz. Ada ada, bina bina tespit ederek hangisinin yapılması gerektiğine karar vereceğiz. O karardan sonra ilgili alanlarda yeni projeler üretip devreye alacağız. Daha yaşanabilir bir kent oluşturma bilinci ile hareket edeceğiz. Kentsel dönüşüm projelerini samsunumuzun çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştireceğiz ” dedi.

‘’HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK’’

Yapılacak olan Kentsel dönüşüm ile hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğinin özellikle altını çizen Mustafa Demir, ‘’Orda oturan vatandaşlarımızın nasıl zorluklar çektiğini çok iyi biliyorum. Bu çalışmaları yaparken hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Onun yaşadığı o evinin standardında belediyenin yaptığı bir yerden ya ev vereceğiz ya da onun alacak imkanı yoksa aynı şartlarda belediyenin mülküne kiraya alacağız. Mağdur etmeyeceğiz. Hiç kimse olumsuz etkilenmeyecek’’

‘’DAHA YAŞANABİLİR ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ’’

Bölgenin ve vatandaşların ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceklerini belirten Mustafa Demir, ‘’Tek tip kentsel dönüşüm yerine uygulamaları yerine, bölgenin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceğiz. Fiziki dönüşümü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşüm ile birlikte tasarlayacağız. Böylelikle daha yaşanabilir bir alanlar oluşturacağız’’ diye konuştu.

Gönül buluşmaları program ile İlkadımlı kadınlarla buluşmalarını sürdüren Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “İlkadım’da kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık uyguladık” dedi.

Acem Tekkesi ve Sohbet Evinde gerçekleştirilen “Gönül Buluşmaları” programı ile İlkadımlı kadınlarla buluşmaya devam eden Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Unkapanı Mahallesinde yaşayan kadınlarla buluştu. Gördüğü yoğun ilgi karşısında mutlu olduğunu belirten Başkan Erdoğan Tok;” Biz her zaman kadınların ve çocukların belediyesi olduk” dedi.

“İNSANA DOKUNAN PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

5 yıllık dev yatırım ve projeleri anlatan Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Yaptığımız her proje ve hizmetin merkezine insanı koyduk. Her şeyden önce en büyük başarının gönüllere dokunmak olduğu bilinci ile gece gündüz hemşehrilerimiz için çalıştık. Bunun sonuncuda da bugün vatandaşımızdan ve özellikle de siz değerli hanım kardeşlerimizden gördüğümüz teciveccüh en büyük mutluluğumuz oldu. Bugün gönül buluşmaları adı altında samimiyet ve tevazu ile bir araya gelebiliyorsak bu karşılıklı yaşadığımız sevgi ve saygının sonucudur. Bizlere gösterdiğiniz bu ilgi ve içtenlikliğe yürekten teşekkür ederim” diye konuştu.

İLKADIM’DA KADINLARIN YAŞAM KALİTESİ ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından kadınlara yönelik birçok hizmet hayat bulurken hem ekonomik hem sosyal yaşamda kadının varlığı güç kazanıyor. Kadının toplumdaki yerini sağlamlaştırmak adına birçok örnek projeye hayat verdiğini belirten Başkan Tok; “Hanım kardeşlerimize her zaman pozitif ayrımcılık uyguladık ve uygulamaya devam edeceğiz. El emeği ile kadınlarımıza ekonomik kazanç sağlayacak fırsatlar sunan kurslarımız yanı sıra sosyal yaşamda da yeni ve modern imkanlar tahsis ediyoruz. Kültür merkezlerimizde yüze yakın farklı branşta kurs gören hanım kardeşlerimiz için Unkapanın’da tamamlanmasına az bir zaman kalan Unkapanı Yaşam ve Kültür Merkezimizi hizmete sunacağız. Hem Unkapanı Mahallemize değer katacak hem de kadınlar için eşsiz bir yaşam alanı olacak Unkapanı Yaşam ve Kültür Merkezi içerisinde, ticaret merkezi ve dükkanlar, kültür merkezi, hanımlar için kurs salonları, içiresindeki birçok sosyal aktivitenin yapılabileceği hanımlar kültür ve yaşam merkezi, düğün salonu ve otopark gibi birbirinden farklı noktalarla modern bir yaşam merkezi olacak. Bu dev projemizin şimdiden hanım kardeşlerimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber