Çorum Belediye Başkanından örnek davranış

Çorum Belediye Başkanından örnek davranış
16.04.2019
A+
A-

Ak Partili Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ‘Mesai belediyenin kapısında başlar’ diyerek makam aracını bıraktı, otobüse bindi.

Çorum’da 31 Mart’taki seçim yarışını Ak Partili Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın yüzde 43.28’le 63 bin 866 oy alarak kazandı. CHP’li rakibi Özgür Kılıç yüzde 36.73’te kaldı. 54 bin 196 oy aldı.

MAKAM ARACI YERİNE BELEDİYE OTOBÜSÜ

Halil İbrahim Aşgın göreve gelir gelmez Türkiye’nin pek de alışık olmadığı pek çok icraata imza attı. Belediye başkanlığına seçildikten sonra her sabah mesaisine kendi özel aracıyla gidip gelmeye başladı. Makam aracı kullanmadı, makam şoförü de almadı. ‘Neden makam aracı kullanmıyorsunuz’ sorusuna örnek bir yanıt verdi: MESAİ EVİN ÖNÜNDE DEĞİL, BELEDİYENİN KAPISINDA BAŞLAR.

AŞGIN MAKAM ARAÇLARI İÇİN TALİMAT VERDİ

Çorum Belediye Başkanı Aşgın bununla da yetinmedi. Bazı belediye başkanları makam konvoyları ve koruma ordusuyla gezerken tüm belediye birimlerine de tasarruf konusunda çağrı yaptı. Makam araçlarının kullanımı konusunda tüm birim müdürlerine talimat vererek dikkatli olunmasını istedi.

AŞGIN YÜRÜYEREK GELDİ, OTOBÜSLE DÖNDÜ

Makam aracını sadece mesai saatleri içinde kullanan Aşgın, makamından yürüyerek gittiği Valilik’ten de ekibiyle birlikte belediye otobüsü ile ayrıldı. Aşgın otobüse binerken karşılaştığı belediyede görevli temizlik işçisiyle sohbet etti, durumunu sordu.

HALİL İBRAHİM AŞGIN KİMDİR?

Peki Türkiye’nin pek de alışık olmadığı işlere imza atan Aşgın kim? Aşgın Çorumlu. 1973 yılında merkeze bağlı Boğacık köyünde doğdu. Üniversiteye kadar Çorum’da okudu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Kamu Yönetimi okudu. 1997’de mezun oldu.

SOSYOLOJİ OKUDU, 4 ÇOCUK BABASI

Marmara Üniversitesi’nde yerel yönetimler alanında yüksek lisans yaptı. Hitit Üniversitesi’ndeki doktorasının konusu ise sosyoloji oldu. 4 yıl aynı üniversitede akademisyen olarak çalıştı. Bu görevinden Çorum Belediye Başkanlığı için ayrıldı. Evli ve 4 çocuk babası.

(Çorum Sadece Haber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber