Çörek otunun faydaları nelerdir? Çörek otun neye iyi gelir?

Çörek otunun faydaları nelerdir? Çörek otun neye iyi gelir?
12.10.2018
A+
A-

Bitkisel ve Doğal Ürünlerle Tedavi hakkında önemli çalışmalarda bulunan ve bu alandaki tecrübesiyle bölgesinde önemli bir isim olan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Bitkisel ve Doğal Ürünlerle Tedavi Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapi Uzmanı Uz. Dr. Mehmet Emin Erdem, anne sütünden kanser hastalığına kadar bir çok sağlık problemine iyi gelen çörek otunun faydaları hakkında önemli bilgiler verdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Bitkisel ve Doğal Ürünlerle Tedavi Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapi Uzmanı Uz. Dr. Mehmet Emin Erdem, Çörek otu ülkemizde yeni faydaları bilinse de binlerce yıldır bir çok hastalığın tedavisinde kullanmış ve günümüzde de kullanılmaktadır. Çörek otu içerdiği vitamin ve minareler ile çok değerli bir bitkidir. İnsan sağlığı için de gerekli olan A,H,C,B1,B2,B6,C vitaminleri, çinko ve magnezyum içerir. Çörek otu bronşit, astım, romatizma, allerji, tansiyon, sedef hastalığı, meme kanseri, şeker hastalığı ve bir çok hastalığın önlenmesinde büyük katkı sağlar.

Çörek otunun faydalarına gelecek olursak ;

• Anne sütünü arttırmada yardımcı olur

• Bağırsak sistemini güçlendirir

• Cildi nemlendirir

• Kanser hastalığına karşı koruyucu görev üstlenir

• Kan şekerini düzenler Hastalıklara karşı direnci azaltır

• Vücudu dinç tutup yorgunlukları önler.

Çörek otunun bir çok faydasından bahsettik şimdi de fazla kullanımı Ve zararlarından bahsedelim. Çörek otu yağı kesinlikle fazla tüketilmemeli. Çörek otunu bir doktor kontrolünde tüketmelisiniz Fazla kullanım kabızlığa sebebiyet verebilir Tansiyon düşürücü Ve idrar söktürücü gibi ilaçlarla beraber kullanımı ilaçların etkinliğini artırabileceği için ilaç kullanımında en aza indirin ya da belirli bir süre kullanmayın Çörek otunun fazla kullanılması böbreklerinize zarar verebilir. Çörek otu yılın her mevsimi kullanılmaya müsaittir. İçerisinde bir çok besin kaynağı bulundurduğu İçin günümüzde ki bir çok hastalığın tedavisinde kullanıma uygundur. Çörek otunun kimyasal saldırılara maruz kalan kişilerde kullanımı olumlu sonuç vermiş olup bilimsel anlamda ispatlanmıştır. Bir çok faydası olabileceği gibi bilinçsiz kullanımda bir çok rahatsızlıklara yol açabilir. Bunun için doktor kontrolünde kullanılmalı ve sık tüketiliyorsa 6 ayda bir kan değerlerine bakılmasında fayda vardır.’’diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.