Çocuklarda enfeksiyon hastalıkları

Çocuklarda enfeksiyon hastalıkları
15.01.2019
A+
A-

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Ayşe Güroğlu, kış aylarında çocuklarda sıkça görülen enfeksiyon hastalıkları konusunda uyarılarda bulunarak yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Ayşe Güroğlu, soğuk havalar ile artan özellikle çocuklardaki sağlık sorunlarına dikkat çekerek aileleri uyardı.

ENFEKSİYON NEDİR? NASIL BULAŞIR
Bu sağlık sorunlarından olan enfeksiyon hakkında bilgi veren Uzm.Dr. Ayşe Güroğlu, “Enfeksiyon çocuklarda en sık rastlanan hastalık türlerindendir. Bir mikroorganizmanın herhangi bir yolla insan veya hayvan vücuduna girip yerleşerek çoğalmasına enfeksiyon denir. Hastalık yapıcı herhangi bir yolla insana geçme özelliğindeki mikropların veya parazitlerin vücuda girmesiyle ortaya çıkan hastalık tablosudur. Bu hastalıklar, bir bireyden diğerine veya bir türden diğerine geçebilmelerinden dolayı, genellikle bulaşıcı hastalık olarak tanımlanırlar. Özellikle çocukların sık enfeksiyona yakalandıkları dönem olan eğitim hayatları ve oyun dönemlerinde kalabalık ortamlarda mikropların sürekli olarak birbirine bulaştırılmasından ortaya çıkar.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Bu da üst solunum yolu enfeksiyonları, nezle, grip, bronşit, bronşiyolit, zatürre, rotavirüs ishalleri ve diğer ishalli hastalıklar bu dönemde sıkça görülür. Bu sağlık sorunlarından korunmamız için öncelikle dikkat etmemiz gereken şey çocuklarımızın bağışıklık sistemini korumak. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı ve dengeli beslenmek çok büyük önem teşkil ediyor. Bunun dışında mutlaka doktorunuzun tavsiyesi üzerine yapılacak olan işlemler büyük önem arz ediyor. Evinizde kafanıza göre, birilerinin demesi üzerine şurup yada ilaç verilmemeli mutlaka doktorunuzun uygun gördüğü bir tedavi yöntemini uygulamanız hayati önem taşımaktadır.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.