Cilt kuruluğu nasıl önlenir?

Cilt kuruluğu nasıl önlenir?
01.02.2019
A+
A-

Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, hemeh hemen herkesin yaşadığı cilt kuruluğu hakkında bilgiler verdi.

Kış aylarında vücutta artan cilt kuruluğu tıbbi destek almak zorunda bırakabiliyor. Cilt kuruluğu genellikle basit önlemlerle tedavi edilebilir fakat kişisel farklılıklardan ötürü doktor desteği de almak gerekebiliyor diyen Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, cilt kuruluğu hakkında önemli bilgiler verdi.

CİLT KURULUĞU NEDİR
Uzm. Dr. Fikret Kaya, “Kış aylarında cilt kuruluğuna çok dikkat etmek gerekiyor. Çünkü kış ayları bizim cildimizi kurumasına bir araya geldiği aylar oluyor. Sobalar yanıyor, havayı kurutuyor buradan cildimiz etkilenebiliyor. Yünlü elbiseler sık giyilmeye başlanıyor bu sebepten de cildimiz etkilenebiliyor. Banyoda daha fazla sıcak su kullandığımızdan cildimiz etkilenebiliyor.

Ve kuru ciltte ciddi şekilde sağlık problemi ortaya çıkıyor.

CİLT KURULUĞU NASIL ÖNLENİR
Dudaklarda çatlama, kollarda ve vücutlarda kuruma dökülmeler insanı rahatsız edebiliyor.
Cilt kuruluğu nasıl önlenir?
Öncelikle cildimizi kurutan nedenleri ortadan kaldıracağız. Kullandığımız temizlik ürünlerini daha çok yağlı fonlarını tercih edeceğiz ve cildimizin daha nemli kalmasını sağlayacağız. Tabi bunlar yetersiz kaldığında doktorumuza başvuracağız. Doktorumuzda bize cildimizin nemli kalması için gerekli tedaviyi yapacaktır.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.