Çiğdemtepe festivaline yoğun katılım

Çiğdemtepe festivaline yoğun katılım
26.08.2018
A+
A-

Havza’da bu yıl 6. gerçekleştirilen Çiğdemtepe festivaline yoğun katılım yaşandı.

Hacıdede Mahallesi’nde Çiğdemtepe mevkiinde gerçekleştirilen festivalin açılışını yapan Festival Kutlama Komitesi ve Havza Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Hasan Gümüş, festivalin amacının mahalle halkını bir araya getirmek ve yeni nesillere kültürel değerleri öğreterek yaşatılmasını sağlamak olduğunu belirterek; “6 yıldır yaptığımız çalışmalar neticesinde bu yıl Havza Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneğini kurduk. İnşallah bundan sonraki festivallerimiz daha yoğun ve renkli bir şekilde geçecek.” dedi.

Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonu Başkanı Kemalettin Altınsay ise Türklerin Balkanlara ve mübadele ile tekrar Türkiye’ye gelmesini anlatarak; “Evladı Fatihanların torunları olarak gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmalıyız.” Dedi.

Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Olcay Yanık ise birlik ve beraberlik adına düzenlenen festivale katkı vermekten onur duyduklarını belirtti.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise yapmış olduğu konuşmada “Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak için insanları bir araya getirmek zor ve meşakkatli iştir. Havza’da derneğimiz kuruldu. Bizim gönlümüzden geçen tüm mübadil mahallerimizin bir araya gelerek bu festivali daha geniş kapsamlı kutlamak. Bir çok hemşerimiz sılayı rahim yaptı. Şimdi dönüş yolculuğu başladı. Allah’ım kazasız belaszı evlerine ulaşmayı kendilerine nasip etsinler ve dönüş yolunda dikkatli olsunlar. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin” dedi.

Konuşmaların ardından festival çeşitler etkinlikler ile devam etti.

Festivale, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Havza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Büyük, Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonu Başkanı Kemalettin Altınsay, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Olcay Yanık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber