Çifte emeklilik nasıl olur?

Çifte emeklilik nasıl olur?

10 yıl prim ile emekli olunabilir mi? Emekliliği bekleyen binlerce çalışan için müjdeli haber geldi. Yeni Ekonomi Paketi (YEP) ile birlikte tamamlayıcı emeklilik sistemi de belli oldu. Çifte emeklilik nasıl olur? 10 yıl prim ile emekli olunabilir mi?…

YEP ile birlikte tamamlayıcı emeklilik sistemine yer verildi. Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile birlikte herhangi bir kayıp yaşanmadan ikinci maaşın alınması hedefleniyor. Sistemin hayat bulmasıyla hem emekli maaşı çifte katlanacak hem de emeklilik süresi kısalacak.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİNİ BİR ÇOK ÜLKE KULLANIYOR
Tamamlayıcı emeklilik sistemi dünyada bir çok ülkenin kullandığı sistemlerden birisi durumunda. Sistem ile birlikte emeklilik yaşı düşürülüp maaşların çifte katlanması sağlanıyor. Türkiye’de ise 2017 yılında bireysel emeklilik sistemi gelmiş ve zorunlu hale getirilmişti. Bu sistemde yüzde 25 devlet katkısı veriliyor.

ZORUNLU KATILIM
Türkiye’ye gelmesi planlanan tamamlayıcı emeklilik sistemi şu şekilde olacak:
•Çalışanlar zorunlu olarak sisteme dahil olacaklar.
•Ekonomik zorlanma olmadan birikim yapılmış olacak.
•10 yıl sistem içerisinde kalan ve 56 yaşına gelen vatandaşlar emekliliğe kavuşacaklar.

RAHAT BİR EMEKLİLİK SİSTEMİ
Devlet katkılarının yanında iş veren katkısı da sağlanacak. Çalışan kendi birikimi, iş veren katkısı ve devlet desteği ile rahat bir şekilde birikim yapabilecek. Hayata geçirilmesi düzenlenen yeni sistemde çalışanların çalıştıkları dönemde aldıkları maaşları emekliliklerinde almaları sağlanacak. Böylelikle emekli olunduğunda rahat bir yaşam sağlanması gerçekleştirilecek.

Kaynak: (Finans 365)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber