BIST 100
14.251,29 1,22%
DOLAR
47,1185 0,06%
EURO
53,9520 0,00%
GRAM ALTIN
6.023,47 0,03%
FAİZ
41,10 -0,34%
GÜMÜŞ GRAM
84,14 0,01%
BITCOIN
63.901,00 -0,28%
GBP/TRY
63,5262 -0,14%
EUR/USD
1,1443 0,01%
BRENT
84,23 -0,85%
ÇEYREK ALTIN
9.848,38 0,03%
  • ANASAYFA
  • haberler
  • Çifte Cinayet Davasında Yeni Karar! Belediye Başkanı Dahil 4 Kişiye Hapis Cezası

Çifte Cinayet Davasında Yeni Karar! Belediye Başkanı Dahil 4 Kişiye Hapis Cezası

Çifte Cinayet Davasında Yeni Karar! Belediye Başkanı Dahil 4 Kişiye Hapis Cezası-donusturuldugu-kaynak-jpg

Kırşehir'de yıllardır kamuoyunun yakından takip ettiği Hasan Aydoğan ve Şeyma Demir cinayeti dosyasında yeni bir yargı kararı çıktı. Kırşehir 5. Asliye Ceza Mahkemesi, cinayette kullanılan kelepçe ve copun belediyedeki görev yerinden dışarı çıkarılmasının engellenmediği gerekçesiyle Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Zabıta Müdür Vekili Mehmet Güneş ve Özel Güvenlik Birimi Sorumlusu Emre Dalkılıç'ı "görevi kötüye kullanma" suçundan 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Karar, daha önce iki belediye güvenlik görevlisinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı çifte cinayet dosyasına ilişkin yürütülen ayrı soruşturma kapsamında verildi.

Türkiye'yi Sarsan Çifte Cinayet Nasıl Yaşanmıştı?

Olay, 25 Mart 2022'de Kırşehir'in Bağbaşı Mahallesi Ağbayır mevkisinde meydana geldi.

İddiaya göre belediyede güvenlik görevlisi olarak çalışan Şefik Ekici ve Sami Aydoğan, sevgili olan Hasan Aydoğan (21) ile Şeyma Demir'i (18) polis olduklarını söyleyerek durdurdu.

Resmî görevliler gibi davranan iki sanığın, genç çifti kelepçeledikten sonra araçlarına bindirdiği, daha sonra Kızılırmak Nehri yakınlarına götürerek öldürdüğü ve cesetleri nehre attığı belirlendi.

İki Sanık Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Almıştı

Cinayetin ardından yürütülen soruşturmada yakalanan Şefik Ekici ile Sami Aydoğan, suçlarını itiraf etti.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iki sanık;

  • İkişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis
  • Ayrıca 37 yıl 6'şar ay hapis cezasına

mahkûm edildi.

Mahkeme, cinayetin planlı şekilde işlendiğine hükmetti.

Danıştay'ın Soruşturma İzni Sonrası Yeni Dava Açıldı

Cinayette yaşamını yitiren Hasan Aydoğan'ın ailesinin avukatı, belediye yöneticilerinin görevlerini ihmal ettiği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

İlk incelemede soruşturma izni verilmezken, dosyanın Danıştay'a taşınmasının ardından Danıştay 1. Dairesi soruşturma izni verilmesine karar verdi.

Bu karar doğrultusunda Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni bir dava açıldı.

Mahkeme: 'Görevi Kötüye Kullanma' Suçu Oluştu

Kırşehir 5. Asliye Ceza Mahkemesi, belediye güvenlik görevlilerinin görev yerinden kelepçe ve cop çıkarmalarının engellenmemesi nedeniyle;

  • Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu
  • Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz
  • Zabıta Müdür Vekili Mehmet Güneş
  • Özel Güvenlik Birimi Sorumlusu Emre Dalkılıç

hakkında "görevi kötüye kullanma" suçunun oluştuğuna hükmederek sanıkları 3'er ay hapis cezasına mahkûm etti.

Aile Avukatından Dikkat Çeken Açıklama

Kararın ardından açıklama yapan aile avukatı Mehmet Ali Alan, cinayette kullanılan kelepçe ve copun belediye bünyesinden dışarı çıkarılmasının engellenmemesinin olayın yaşanmasında etkili olduğunu savundu.

Alan ayrıca, sanıklardan birinin geçmişte sabıka kaydı bulunmasına rağmen güvenlik görevlisi olarak istihdam edildiğini iddia ederek, verilen kararın kamu görevlileri açısından önemli bir emsal niteliği taşıdığını ifade etti.

Bu değerlendirmeler, avukatın mahkeme sonrası yaptığı açıklamaları yansıtmaktadır.

Kararın İstinaf Süreci Devam Edebilecek

Mahkemenin verdiği kararın kesinleşmediği, tarafların yasal süre içerisinde üst mahkemeye başvurma haklarının bulunduğu öğrenildi.

Dosyaya ilişkin hukuki süreç, yapılacak başvurular doğrultusunda devam edebilecek.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?