CHP’li Hancıoğlu’ndan iktidara ‘Çarşamba Şeker’ tepkisi

CHP’li Hancıoğlu’ndan iktidara ‘Çarşamba Şeker’ tepkisi
28.02.2022
A+
A-

Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden üretime başlayabilmesi için yapılan bütün çağrı ve girişimlerin sonuçsuz kaldığını kaydeden CHP’li Neslihan Hancıoğlu “iktidarın, bu fabrikayı çalıştırma niyeti yok! O halde, Türkiye’nin de bu fabrikayı çürümeye terk eden anlayıştan kurtulmaktan başka seçeneği yok!” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden üretime başlaması konusunda gerekli kaynak aktarımını ve programlamayı yapmayan iktidara tepki gösterdi. Fabrikanın 2010 yılından bu yana üretim dışı olduğunu anımsatan Hancıoğlu, kamuoyunun son iki yıldır ‘açıldı-açılacak’ yalanlarıyla aldatıldığını belirterek şunları söyledi:

“Yapılan bütün çağrılar ve girişimler sonuçsuz kaldı. Yandaş müteahhitler için, lüks harcamalar için, şatafat için kesenin ağzını sonuna kadar açan iktidar; Çarşamba Şeker Fabrikası’nın ihtiyacı olan kaynağı yaratmamış, planlamayı yapmamıştır.  Bu fabrikayı yeniden inşa etmeye kalksanız, asgari 150 milyon Avro harcamanız gerekiyor. İşte böyle bir fabrikaya sahibiz ama yıllardır üretim yapılamıyor, istihdam sağlanamıyor, katma değer yaratılamıyor. Pancar üreticisi yıldan yıla üretimden çekiliyor. Ülke ekonomisi kan kaybediyor, çiftçimiz kan kaybediyor. Özellikle son iki yıllık süreçte yaşananlar, iktidarın bu fabrikayı çalıştırma niyetinin olmadığını göstermiştir. O halde, Türkiye’nin de bu fabrikayı çürümeye terk eden anlayıştan kurtulmaktan başka seçeneği yoktur!” 

KİMSE, KUSURUNU GİZLEMEK İÇİN ÇİFTÇİMİZİ SUÇLAMASIN!

Son dönemde, ‘bölge çiftçisi 150 bin ton pancar üretme sözünü yerine getirmediği için fabrika çalıştırılmıyor’ şeklinde bir algı yaratılmaya çalışıldığına da işaret eden Hancıoğlu; bunun doğru olmadığını, birilerinin kendi kusurunu gizlemek için çiftçilerimizi hedef gösterme telaşına kapıldığını ifade etti. Hancıoğlu “bölgedeki çiftçilerimizle sürekli görüşüyoruz. Fabrika, üretime geçme kararı aldığı an çiftçimiz şeker pancarı üretimine geçmeye hazırdır. Fabrikanın bacası tüttüğünde, pancar üretiminin sorun olmaktan çıkacağı kesindir” dedi.

KARARLILIĞIMIZI GÖSTERMEK İÇİN KENETLENMELİYİZ

Geçen hafta boyunca konuya ilişkin olarak Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, sendika şube başkanı Sinan Türe ve üretici temsilcileriyle yüz yüze ve telefonda bir dizi görüşme gerçekleştirdiği bilgisini de aktaran Hancıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İşçisinden, fabrika yöneticisine, sendikasından çiftçisine kadar herkes bu fabrikanın yeninden üretme geçmesini istiyor. Konunun bütün paydaşları sorumluluk almaya hazır ve üretimi başlatma kararını verecek olan iktidara çağrı yapıyor. Bu çabayı, bu kararlılığı daha görünür kılmak için kenetlenmeliyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber