CHP’den meclise ‘şiddet’ önergesi

CHP’den meclise ‘şiddet’ önergesi
09.09.2019
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, Büyükşehir meclisine kadına şiddetin önüne geçilmesi amacıyla  “Kadının insan hakları ve hak ihlalleri ile çözüm yollarını araştırma komisyonu” kurulması için önerge verdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı oturumu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleşti. Mecliste Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan Türkiye’de son yıllarda giderek artan kadın cinayetleri, kadına şiddet gibi konuların çözümüne yönelik olarak “Kadının insan hakları ve hak ihlalleriyle çözüm yollarını araştırma komisyonu” oluşturulmasını istedi.

OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇER

Başkanvekili Tekcan, meclise sunduğu önergede şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de kadına şiddet hem aile içinde hem de toplum genelinde gün geçtikçe artmaktadır. Çeşitli vesilelerle kadın cinayetlerine şahit olmakta veya duymaktayız. Kadına şiddet olaylarının önlenmesi ancak sorunların kaynağının doğru bir tespitle mümkündür. Doğru bir tespit yapıldıktan sonra sorunların hangi yol ve usullerle giderilmesi araştırılmalıdır. Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığından talebimiz meclis üyeleri ile konunun uzmanlarından oluşan “Kadının insan hakları ve hak ihlalleri ile çözüm yollarını araştırma komisyonu” oluşturulmasıdır. Türkiye’de kadınların daha da güçlenmek ve haklarını öğrenmeleri kaçınılmazdır. Anayasamızın kadın-erkek eşitliği konusunda verdiği haklardan, medeni kanunda evlenme, evlilik birlikteliğini yürütme, boşanma, çocuk velayeti, miras gibi hak ve sorunlar eş seçme, çalışma hayatına dahil olma, siyasete girebilme, bedensel haklar, cinsellik ve doğurganlık ile ilgili hakları ve tasarrufları nelerdir? Şiddet türleri nelerdir? Yalnızca dayak mı şiddet türüdür? İş yerinde, sokakta kadınlar neden şiddete maruz kalır ve bu şiddeti ortadan kaldırmak nasıl mümkün olur? Kadın kendisini bu saydıklarımızdan nasıl uzak tutmayı başarır gibi konulara bütüncül bir yaklaşım ile komisyonun yapacağı çalışmalar ve çözüm yolları mahallemizde yaşayan yüzlerce kadının yaşamını kolaylaştıracaktır. Temel hak ve özgürlüklerin tüm vatandaşlar tarafından bilinmesi ve kullanılması kaçınılmazdır. Büyükşehir Belediye Meclisimizin kuracağı bu araştırma komisyonu kamuoyunda müspet bir kabul görecektir. Çıkacak olan araştırma komisyonu raporu ilgili kamu birimleri ve sivil toplum örgütleri ile paylaşıldığında, gerekli önlemler alındığında birçok menfi olayların önüne geçilecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber