Chp Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz: Siyaset, Dini İstismar Etti

Chp Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz: Siyaset, Dini İstismar Etti
16.08.2016
A+
A-
Chp Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz yaptığı açıklamada, “Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, darbe girişimin ardından Gülen Cemaati’nin bu noktaya gelmesindeki günahın yüzde 90’ının kendilerine ait olduğunu söylemiştir.
Bu ifade, Sayın Cumhurbaşkanı’nın, ‘Kandırıldım’ ifadesiyle paralel bir açıklama olarak kabul edilebilir. Bu itiraflar hiç gelmese idi bile, Akp’nin Fethullah Gülen Cemaati ile iç içe olduğunu ve 17/25 Aralık sürecine kadar beraber hareket ettiğini bu ülkede yaşayan hemen herkes bilmektedir.
 Cumhurbaşkanı daha önce de Fetö’ye yönelik, ‘ Ne istediniz de vermedik? ‘ diye seslenerek, bu birlikteliği ortaya koymuştu. Çiçek, “Türkiye siyasi, dini ve ticari açıdan kandırılmışların ülkesi. Bakıyorsunuz, bu alanlarda insanlar çok kolay kandırılıyor.
Bunu en kolay yaptıkları alan da din. O yüzden sık sık kayıt dışı dine vurgu yapıyorum” demek suretiyle bizim yıllar yılı ifade ettiğimiz gerçekleri dile getirmektedir. Kayıt dışı dini faaliyet, siyaset kurumu tarafından istismar edilmiş ve din tandanslı terör yapılanması bu nedenle kolayca örgütlenebilmiştir. Akp yöneticilerinin bu gerçeğin farkına varması oldukça önemlidir ve zararın neresinden dönülürse kârdır diye düşünüyoruz.
Bu nedenle, Akp üst düzey yöneticilerinin, devlet kurumlarına adam seçmede liyakatin esas alınacağını üzerine basa basa vurgulamalarını önemsiyorum.
 Bu sözlere, bir siyasetçi olarak değil, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, inanmak istiyorum. Akp hükümetinden bu konuda samimiyet bekliyorum. Ülkenin bu anlamda derhal normal rayına oturması gerekiyor. Önemli olan bundan sonrasıdır. Aksi halde, Cemil Çiçek’in de ifade ettiği gibi, Fetö gider, Çetö gelir ” şeklinde konuştu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber