CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz: Lafla Peynir Gemisi Yürümez!

28.09.2016
A+
A-
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Samsun’daki bazı özel hastaneler ile ilgili açıklama yaptı;
Her vesile ile, sağlık kenti olarak lanse edilen Samsun’da, iki çocuk annesi 33 yaşındaki Fatma Kuzu adlı vatandaşın, yaklaşık iki hafta önce fenalaştığı ve özel bir hastaneye götürüldüğü, burada panik atak teşhisi konulan kadının, ilaçlarını kullanırken ikinci bir kriz daha geçirdiği, götürüldüğü ikinci hastanenin acil servisinde, sinir hastalığından dolayı kriz geçirdiği ve bu nedenle de ruh ve sinir hastalıkları hastanesine götürülmesi gerektiği söylenerek hastaya müdahale edilmediği; götürüldüğü üçüncü hastane olan ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde ise Fatma Kuzu’ya bir manyetik uyarım tedavisi yapıldığı, bu da sonuç vermeyince, dördüncü hastaneye gittiklerinde, bu kez de arabasını ambulans girişine park ettiği gerekçesiyle hastanın kabul edilmediği, ancak doğru kapıya geldiklerinde Fatma Kuzu’nun kalbinin durduğu anlaşıldığı iddia edilmektedir.
Öncelikle, bu elim olayla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Örgütü olarak üzüntü ve taziyelerimizi bildiriyor, kaybedilen hastanın eşi ve çocukları başta olmak üzere tüm yakınlarına sabır, kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu hastanın neden bu duruma maruz bırakıldığını öğrenmek istitiyoruz. Sağlık, hata ve bekleme kabul etmeyen bir organizasyon olup, Fatma Kuzu’nun maruz kaldığı bu durum mutlaka soruşturulmalıdır. İhmal varsa konunun üzerine gidilmelidir. Olayla ilgili adli soruşturmanın başladığını biliyoruz. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda harekete geçmiş midir ve konuyla ilgilenmiş midir? Samsun’da bundan önce de bir takım tıbbi hata ve eksikliklerden dolayı can kayıplarının olduğunu biliyoruz. Tüm bunlar bütün olarak değerlendirildiğinde, Samsun’da kamu hastanelerinin ve özel hastanelerin sıkı olarak denetlenmesinin ve bu surette vatandaşa en iyi hizmetin sunulmasının sağlanmasının önemi ortaya çıkacaktır.

 Sağlık kenti markası, bu markayı hayata geçirmekle kazanılır. Yoksa, lafla peynir gemisi yürümez.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.