CHP Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz anma töreninde yaşanan olaya tepki gösterdi

CHP Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz anma töreninde yaşanan olaya tepki gösterdi
11.11.2020
A+
A-

CHP Samsun eski İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 10 Kasım’da Atatürk Anıtında yaşanan olaya tepki göstererek, “Yöneticilerin ciddiyetten uzak tavırlarını kınıyoruz” dedi.

CHP Samsun eski İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz yaptığı açıklamada, Samsun’da Valilik programı çerçevesinde gerçekleşen 10 Kasım Ata’ya saygı törenleri esnasında Samsun Valisi Zülküf Dağlı’nın ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in törene geç gelmesi, Samsun Garnizon Komutanı Albay İbrahim Camcı’nın ise, 09.05’te sirenlerin çalmasına ve saygı duruşunun başlamasına rağmen durmayarak anıta çelenk koyması, bu esnada kimi görevli şahısların da saygı duruşunun ruhuna aykırı olarak etrafta geziniyor olması, Türkiye kamuoyunda büyük bir üzüntü ve infiale sebep olmuştur. Bir kere, bu önemli günde bu kenti yönetenlerin törene geç kalmasını kabul etmek asla mümkün değildir.

Başka hangi önemli işler nedeniyle bu törene geç kaldılar, bunu bilmek isteriz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ü yılda bir kez 10 Kasım 9.05’te resmi olarak anıyoruz ancak onu yılın 365 günü minnetle, saygı ve hasretle anıyoruz. Yılda bir gün resmi tören organize etmekle mükellef olan kent yöneticilerinin, bu denli ciddiyetten uzak tavırlarını Atatürk’e borçlu yurttaşlar olarak kınıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, kuran ve kurtaran iradenin adıdır. Bu nedenle, resmi bayram ve törenlerle ilgili mevzuat gereği organize edilen bu anma etkinliğinin de bu çerçevede ve Atamızın saygınlığına yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekirdi. Hele ki Garnizon Komutanı’nın siren çaldığı, saat 09.05’i gösterdiği ve herkesin saygı duruşunda bulunduğu esnada saygı duruşunu bozarak çelenk koymasını, bu özrü gerektiren davranışı özellikle kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber