CHP Samsun değişim istiyor

CHP Samsun değişim istiyor
26.07.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı Nuri Cömert, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çağrısı ile Ankara’da gerçekleştirilen basın toplantısı ile ilgili konuştu.

Kaftancıoğlu ve CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener’in açıklamalarının, şahıslarını bağlayacağını, böyle kritik bir dönemde ve kurultay çağrısı ayyuka çıkmışken yapılacak menfi bir açıklamanın, tüm örgütler üzerinde olumsuz etki uyandıracağını söyledi. Değişim çağrısının, Türkiye’nin hemen her tarafında karşılık bulduğunu söyleyen Cömert, “Samsun Örgütü de kararını verdi, ülkenin geri kalan örgütleri de. Yeter sayıda imza toplandı. Bunu herkes biliyor. Ancak, son gün olan 30 Temmuz tarihini bekleniyor. Örgütlerin değişim çağrısına kulak tıkamak, bu gerçeği görmezden gelmek, partimize zarar veriyor. Keşke değişim isteyenlerin çağrısı, ilk gün karşılık bulsa ve bizzat Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından olağanüstü kurultay toplansaydı. Bunu yapmak yerine, ‘imza toplayamazlar’ görüşünü yaymayı tercih ettiler. İmzalar toplandı. Şimdi ne olacak? Canan Kaftancıoğlu, İstanbul örgütlerine sorarak mı basın açıklaması yapıyor? Hayır. O halde, söylediği sözler ancak kendisini bağlar. Şahsi görüşüdür. Bu açıklamaya destek veren İl Başkanları da, örgütlerinden bağımsız hareket ediyor. Çünkü, bu süreçte gördük ki, taban ciddi bir değişiklik arzusu içinde.” dedi.
Olağanüstü Kurultay’ın, seçimli bir kurultay olacağını, ancak seçimin sadece Genel Başkan değişikliğine indirgenmesinin de doğru olmadığına vurgu yapan Nuri Cömert, “9 seçim kaybettik. Örgütler perişan halde. Durum böyle iken, yerel seçimlere hazırız açıklamaları yapılıyor. Neye hazırız, nasıl hazırız? Yeni bir mağlubiyete mi hazırız? 9 ay var. Bu süre zarfında kurultayımızı gerçekleştirip, millete yeniden umut olabilecek noktaya kendimizi taşımak zorundayız. Aksi halde, kötü bir sonuç daha bizi bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi, çok güçlü bir örgüt yapısını içinde barındırıyor. Ancak, bu cevherin harekete geçmesi için çaba harcamak zorundayız. Kurultay talebi, böyle bir cevherin ortaya çıkması talebidir. Tepeden tırnağa kendimizi gözden geçirmek zorundayız. En iyi temsil kabiliyeti olanları öne sürmek zorundayız. Başka seçeneğimiz yok. Kurultay talebini, bir bozgunculuk olarak nitelemek, kimsenin haddi değildir. Bu, demokratik bir hak ve taleptir. Sayın Genel Başkanımız da, ‘Yeterli imza gelsin, kurultayı toplayalım’ dedi. İşte şimdi yeterli imza geliyor. Herkes pazartesi gününü beklesin. Genel Başkanı maalesef yanıltıyorlar. Yanlış yönlendiriyorlar. Yoksa belki de ilk günden, kurultay kararı alacaktı. Samsun’da 17 ilçe Belediyesi, 1 Büyükşehir Belediyesi var. Eğer bu belediyeler üzerinde iddia ortaya koyacaksak, bu değişim mutlaka olmalı. Kurultay olsun ama bunu yerel seçimden sonraya bırakalım demek, lastik patlak ama bir süre daha bu lastikle gidelim demekten farksız. “ diye konuştu.
CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener’in yapmış olduğu basın açıklamasına katkı veren imzacı İl Başkanları arasında CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak’ın isminin olmaması dikkatlerden kaçmadı. Mehmet Kundak’ın, daha önce yaptığı açıklamalara bakıldığında, kurultay ve değişim istemediği biliniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber