CHP Atakum Gençlik Kolları’ndan Atatürk’ü anma skandalına tepki

CHP Atakum Gençlik Kolları’ndan Atatürk’ü anma skandalına tepki
11.11.2020
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Atakum Gençlik Kolları İlçe Başkanı Yasin Sarıkaş, Samsun Onur Anıtı’nda gerçekleştirilen Atatürk’ü Anma Töreni’nde kent protokolünü sebep olduğu zamanlama skandalına tepki gösterdi. Yaşananların Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına saygısızlık olduğunu kaydeden Sarıkaş, “Sorumlular, Samsun halkı ve Türk Milleti’ne karşı özür borçlu” dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıl dönümünde Samsun’da gerçekleştirilen anma törenindeki zamanlama skandalına, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Gençlik Kolları İlçe Başkanı Yasin Sarıkaş’tan sert tepki geldi. Başkan Sarıkaş, “Samsun Onur Anıtı’nda gerçekleştirilen resmi anma programında, hiç kimse tarafından kabulü mümkün olmayan bir saygısızlık yaşandı” ifadelerini kullandı. CHP Atakum Gençlik Kolları İlçe Başkanı Yasin Sarıkaş’ın yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığının simgesi, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin önderi, ebedi Başkomutanımız ve eşsiz devrimci Ulu Önder GaziMustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa yolculuğunun 82. yıldönümünde saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Samsun Onur Anıtı’nda gerçekleştirilen resmi anma programında, hiç kimse tarafından kabulü mümkün olmayan bir saygısızlık yaşandığına hep beraber tanık olduk. Bağımsız bir vatanda hür bireyler olarak nefes alabiliyor olmamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. ölüm yıldönümü anısına, Milli Mücadele’nin ilk adım kenti olan Samsun’daki resmi anma programında, saatler 09.05’i gösterdiği sırada Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, saygı duruşunda bulunmak yerine siren sesleri arasında anıta çelenk koymuştur. Bu sırada alanda bulunan yurttaşların, saygı duruşu hatırlatmalarına karşın çelenk sunumuna son verilmemiştir.”

‘BU SAYGISIZLIĞI KABUL ETMİYORUZ’

Vali Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Demir’in törene geç katıldığını hatırlatan Başkan Sarıkaş, “Bu olayın ardından Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın emriyle ikinci kez siren çalınarak mükerrer bir saygı duruşu gerçekleştirilmiştir. Programa göre, saat 09.00’da anıta çelenk konulmasıyla başlaması planlanan törene Samsun Valisi Zülkif Dağlı geç katılmış, Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, kent protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşları yağmur altında bekletmiştir. Bunun yanı sıra AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de törene vaktinde gelmemiştir. Atatürk’ün, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ve onu yaşatan devrimlerini korumak, Türk Milleti’ni ileri taşımak hepimizin en onurlu görevi, görevden öte sorumluluğudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize olduğu kadar biz gençlere de önemli sorumluluklar düşmektedir. Tüm ulusun ortak hassasiyeti olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına yapılan bu saygısızlığı kabul etmediğimizi belirtir, Atatürk’ün mirası olan kamu idarelerini temsil eden sorumlularının Samsun halkı ve Türk Milleti’ne karşı özür borçlu olduğunu hatırlatmak isteriz. Unutulmamalıdır ki Atatürk’ün aziz anısına sahip çıkmak için tören alanlarında fiziken bulunmak yetersizdir. Aslolan, bedenen orada bulunmanın yanı sıra Atatürk’ün fikri mirası ile ruhen ve manen bütünleşmektir” mesajını paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber