Çarşamba’daki biyokütle santrali bacadan çıkan buharla ilgili açıklama yaptı

Çarşamba’daki biyokütle santrali bacadan çıkan buharla ilgili açıklama yaptı
06.01.2021
A+
A-

Dünya çapında biyokütle enerji santrallerinin kazan kurulumunu yapan MİMSAN Grup, bacasından çıkan buhar nedeniyle tepki alan Çarşamba’daki biyokütle santrali ile ilgili yaptığı açıklamada, “Temiz enerji için bu testler gerekli. Bacadan çıkan su buharı” dedi

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde kurulumu devam eden Oltan ve Köleoğlu Enerji’ye ait (OKE) biyokütle enerji santralinin test çalışmalarında bacadan çıkan su buharı nedeniyle bazı kesimler olumsuz yaklaşım göstermişti. Bunun üzerine santrale gelen ve dünya çapında biyokütle enerji santrallerinin kazan kurulumunu yapan MİMSAN Grup tarafından yapılan incelemelerde yöre haklına konuyla ilgili bilgi verdi. Temiz enerji için bu tür testlerin gerektiğini ve bacadan çıkanın su buharı olduğunu ifade eden MİMSAN Grup yetkilileri, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye tüm dünyada temiz bir çevre için 2005 yılında KYOTO PROTOKOLÜ’ne taraf oldu. 

MİMSAN Grup olarak temiz enerji sistemleri dizayn etmek ve KYOTO PROTOKOLÜ’nün gereklerini sağlayacak şekilde çalıştıklarını, dünyanın her tarafında temiz enerji için biyokütle enerji santrallerini (BES) kurmaya başladık. Çevre adına sorumluluk üstlendik. Orman ve tarım atıklarını temiz enerjiye dönüştürmeyi, enerjiye ayrılan bütçenin cari açığa etkisini en aza indirmeyi hedefledik.  Yakma ve enerji sistemleri üreten 36 yıllık bir deneyime sahibiz. 1983 yılında başladığı kazan üretimi ile ısı teknolojisi ve enerji sektöründe örnek proje ve uygulamalarıyla öne çıkan firmamız, teknolojimiz atıktan enerji alanında yerli teknolojinin öncü markasıdır.”

 “Firmalar geliştirdiği atık bertaraf teknolojileri ile sıfır atık hamlesi hedefiyle, yerli ve milli üretim için canla başla çalışıyor. Çarşamba OKE Biyokütle Enerji Santrali’nde test uygulamasında ortaya çıkan su buharının yöre halkını tedirgin etmemesi gerekir. Sistemde oluşabilecek sıkıntıları görmek, gerekli çözümleri üretmek ve sistem devreye girdiğinde olumsuz bir durum ile karşılaşmamak adına yapılan deneme çalışmalarında karşımıza çıkan veriler raporlanmıştır. Bu doğal bir ön hazırlıktır. Yapılan işlemin doğaya ve çevreye zararı bulunmayıp, havaya salınan olan temiz su buharıdır. Testler tamamlanıp bu ekipmanlar koordineli çalışarak rejim sağlandığında kesintisiz temiz enerji üretimi gerçekleştirilecektir.”

MİMSAN Grup ayrıca, Çarşamba’daki biyokütle enerji santralinde yapılan çalışmanın ‘temiz enerji testi’ olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.