Canik’ten sosyal belediyecilik

Canik’ten sosyal belediyecilik
04.02.2019
A+
A-

Daha önce Hollanda’da yaşayan hayırsever gurbetçilerin işbirliği sonucunda sağlanan 348 akülü engelli aracı engelli vatandaşlara teslim eden Canik Belediyesi, 4 engelli vatandaşı daha araçlarına kavuşturdu. Başkan Osman Genç, örnek bir sosyal belediyecilik uyguladıklarını söyledi.

Canik Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Hollanda’da yaşayan hayırsever vatandaşlar Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun’un koordinatörlüğünde üç yılda 348 engelli vatandaşı sevindiren Canik Belediyesi, 4 vatandaşa daha akülü engelli araçlarına kavuşturdu. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Hollandalı hayırsever vatandaşların organizesiyle temin edilen akülü araçları, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara makamında teslim etti.

AKÜLÜ ARAÇLARINA KAVUŞTULAR

Canik Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Balcı’nın da yer aldığı törende, Necat Kudu, Oğuzhan Demiral, Suvade Çelik ve Engin Kara akülü engelli araçlarını teslim aldı. Mutluluklarını dile getiren engelli vatandaşlar, kendilerini akülü araçlara kavuşturan Başkan Genç ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Başkan Genç, engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu tür sosyal projelere her zaman destek verdiklerini ve katkı sağladıklarını söyledi.

ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN

Canik’te 15 yıldır engelsiz bir şehir oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Genç, “Bu anlayışla engelli insanlarımızın önündeki engelleri kaldırmak ve onların hayatlarını daha da kolaylaştırmak için çalışmalar yaptık. Bu yönde yaptığımız tüm binalarımızı engelli vatandaşlarımızın istifade edeceği şekilde dizayn ettik. Başta hizmet binamız olmak üzere bütün kültür, eğitim, spor tesislerimizden engelli kardeşlerimiz yararlanabilmektedir. Bunun yanında Engelli Koordinasyon Birimi kurduk ve Engelsiz Kafe Park yaptık” dedi.

HOLLANDA-CANİK KÖPRÜSÜ

Hollanda ve Canik arasındaki gönül köprüsünün devam ettiğine işaret eden Başkan Genç, “Hollanda’da yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun’un çabası ve bizim katkımızla üç yılda 348 engelli aracı dağıtmıştık. Bu manada ben başta murat Öztürk ve Aydoğan Olgun kardeşlerimiz olmak üzere bu projeye katkı sağlayan tüm hayırsever gurbetçilerimize teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın mutluluğunu görmek, gönül kazanmak her şeye değer” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber