Canik’te üretim yapan kadınlara destek

Canik’te üretim yapan kadınlara destek
22.02.2022
A+
A-

Canik Belediyesi, ilçede aile ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla üretim yapan kadınlara destek olmaya devam ediyor.

Canik Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri, ürettikleri el işi ürünlerini Canik Belediyesi’nin katkılarıyla üç gün boyunca Piazza alışveriş merkezinde sergileme imkânı buldu. Açtıkları sergi sayesinde ürünlerini rahatça halkla buluşturduklarını dile getiren girişimci kadınlar, desteklerinden dolayı Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’ya teşekkür ettiklerini ifade etti. 

Üretime kadın eli değecek

İlçedeki ev hanımlarını ev ekonomilerine katkı sağlayan bireyler haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Canik Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Rukiye Kaynar, “Canik Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak faaliyetlerimizi bir yıldır sürdürüyoruz. Canik Belediye Başkanı Sayın İbrahim Sandıkçı faaliyetlerimizde bizlere büyük destek oluyor. Yeni olmamıza rağmen bu sergiler sayesinde ürünlerimizi rahatça halkımızla buluşturuyoruz. Bundan sonraki aşamada ise yine Başkan İbrahim Sandıkçı beyin katkılarıyla Canik Hanımeli Mutfağı’nı açıyoruz. Burada üretim izni aldıktan sonra ev yemekleri, mantı, börek, kavanoz ürünleri imal etmeyi amaçlıyoruz. Üretim iznimizle birlikte e-ticaret üzerinden satışlarımız da başlayacaktır. Biz bu halkayı genişletip çalışmalarımıza Canik’teki tüm kadınlarımızı dahil etmeyi hedefledik. Canik için ‘Önce Ses, Sonra Nefes’ olmaya çalışıyoruz” dedi.

“Kadınların ekonomik ve sosyal hayat içerisinde daha fazla söz sahibi olmalarına katkı sağlıyoruz”

Kadınlar tarafından hayata geçirilen bu tür girişimci faaliyetlerin kısa sürede ilçenin sınırlarını aşacağına inandığını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Bize düşen bu gayretlere destek vermek, kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayat içerisinde daha fazla söz sahibi olmalarına katkı sağlamaktır” dedi. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ve tüm üyelerini faaliyetlerinden dolayı kutluyorum. İlçemizde çok güzel bir sinerji oluşturdular. Üreten, sosyalleşmek isteyen, yetenekli hanım kardeşlerimizi teşvik ediyorlar. Bir yıl gibi kısa bir zaman diliminde de önemli yol kat ettiler. Bu halkanın daha da gelişeceğini, genişleyeceğini ve ilçe sınırlarının dışına çıkacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu. 

İlçedeki tüm kadınlara ve gençlere meslek kazandırmayı hedeflediklerini beyan eden Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (CAMEK) gibi büyük projeleri bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Sandıkçı, “Kadınlara imkân sağlamamız gerekmektedir. Her kadına her gence mutlaka bir meslek kazandırmamız gerekmektedir. Onların ekonomik ve sosyal hayat içerisinde söz sahibi olması kendileri adına ve ilçemiz adına büyük kazanım olacaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber