Canik’te uluslararası buluşma

Canik’te uluslararası buluşma
25.10.2018
A+
A-

Türkiye ve dünyanın önemli PDR’cileri Canik’te buluştu, PDR’nin kalbi Canik’te attı. Bine yakın bilim insanını buluşturan ve üç gün sürecek olan 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi Canik’te başladı.

“Geçmişten Geleceğe Psikolojik Danışman Eğitimi” temalı 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi, Canik Belediyesi ev sahipliğinde başladı. Canik Belediyesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Türk PDR Derneği işbirliği ile düzenlenen kongrenin ilk gününde Canik Kültür Merkezi’nde açılış töreni düzenlendi. Yoğun ilgi olan kongrenin açılışında, uluslararası organizasyonları başarıyla gerçekleştiren Canik Belediyesi ve Başkan Osman Genç’e teşekkür edildi.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Milli Eğitim Bakan Danışmanı Dr. Adem Çilek, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Türk PDR Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Cengiz Şahin, Türk PDR Derneği Şube Başkanı Oğuz Özat’ın yanısıra, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ile meslek mensubunun katıldığı kongre saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

TECRÜBELİ BELEDİYE

Kongrenin açış konuşmasını yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi olarak, uluslararası kongre ve sempozyumlar konusunda tecrübeli bir belediye olduklarına dikkat çekti. Başkan Genç, “Daha önce bir çok önemli sempozyum ve çalıştay gerçekleştirdik. Bu sempozyumlarda çok değerli bilim insanlarımızı şehrimizde buluşturduk ve bu önemli çalışmaları kitaplaştırarak hem kalıcı hale getirdik hem de bu değerli bilgilerden çok daha fazla insanımızın ve şehrimizin istifade etmesini sağladık. Şimdi ise 20. Uluslararası PDR Sempozyumu’nu düzenlemenin onurunu yaşıyoruz” dedi.

ŞEHİR VE İNSAN İLİŞKİSİ

Şehirlerin insan psikolojisi üzerinde çok önemli bir yere sahip olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, “Düzgün şehirlerde insan sağlıklı ve mutlu olacaktır. Çünkü şehirler insan psikolojisi üzerinde oldukça etkili ve önemlidir. Yerel bir yönetici olarak insan için en önemli şeylerden birinin yaşadığımız mekanlar olduğunu düşünüyorum. Gelecekte sağlıklı bir toplum istiyorsak şehirlerimizin içine insanı, insanın ihtiyaçlarını katmalıyız. Şehir planlamalarında mutlaka psikologların ve sosyologların da olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

  1. YÜZYIL VİZYONUNA KATKI

Canik Belediyesi olarak sadece kentsel ve fiziksel dönüşüm değil, sosyal ve kültürel dönüşüm de gerçekleştirdiklerini ifade eden başkan Genç, “Dolayısıyla bu kongrenin, şehir ve insan ilişkisi bakımından son derece faydalı olacağına inanıyorum. Büyük bir organizasyon olan bu kongreye Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden yaklaşık bin bilim insanı geldi. Ayrıca 3 bine yakın meslek elemanı üç gün boyunca bu sempozyumu izleyecek. Bu kongrenin PDR alanı ve psikolojik danışmanlık mesleğinin 21. yüzyıl vizyonuna katkı sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu..

ÖNEMLİ İHTİYACI GİDERİYOR

PDR’nin, temelinde insan olan önemli bir hizmet olduğuna işaret eden Samsun Valisi Osman Kaymak da, “Bu kongrenin ilimizdeki ve ülkemizdeki eğitim uygulamalarına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Değerli akademisyenlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanma imkanı bulacağız. Bu kongre sadece Canik’te değil, ülkemizde de önemli bir ihtiyacı gidermektedir. Samsun kültür şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Gerek üniversitelerimizin gerekse belediyelerimizin çalışmaları bu hedefe daha çabuk ulaşmamızı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

PDR’NİN KALBİ CANİK’TE ATIYOR

Türk PDR Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Cengiz Şahin ise, şunları söyledi; “Canik Belediyesi’nin uluslararası kongre ve sempozyumları nasıl başarıyla gerçekleştirdiğini daha önce gördük. Türkiye’de Canik Belediyesi’nin eğitime ve bilime verdiği değeri başka hiç bir yerde görmedim. Belediye Başkanımız sayın Osman Genç’e ve Başkan Yardımcısı Alican Usta’ya teşekkür ediyorum. 12 farklı ülke ve 81 ilden akademisyenler burada buluştu. Türkiye PDR ailesi burada. PDR’nin kalbi burada atıyor.”

EN BÜYÜK ORGANİZASYONLARDAN

Milli Eğitim Bakan Danışmanı Haydar Şahin de, PDR’nin önemine işaret ettiği konuşmasında, sivri akıllarla eğitim seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi. Kongre açılış töreninin ardından organizasyonun düzenlenmesinde katkısı olanlara çeşitli hediyeler verildi. Türkiye’nin en büyük bilim organizasyonlarından olan ve üç gün sürecek olan kongre yarınki oturumlarla devam edecek.

KONGRE KONULARI

Kongre kapsamında “Okul Psikolojik Danışmanlığı”, “Kariyer Psikolojik Danışmanlığı”, “Aile Psikolojik Danışmanlığı”, “Rehabilitasyon Psikolojik Danışmanlığı”, “Bağımlılık Psikolojik Danışmanlığı”, “Ruh Sağlığı Psikolojik Danışmanlığı” gibi uzmanlık alanları ile “Psikolojik Danışman Eğitiminde Akreditasyon” ile “Psikolojik Danışma Uygulaması ve Süpervizyonu” başlıkları alt temalar olarak belirlendi. Konferans, panel, çalıştay ve çeşitli tartışma platformları yoluyla ana tema ve alt temalar uzmanlar tarafından masaya yatırılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber