Canik’te kadınlar geleceğe güvenle bakıyor

Kursiyer bayanlarla biraraya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Kadınlarımızın eğitimine yönelik yaptığımız çalışmaların yanında, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenleyerek bayanlarımızı daha aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Canik’te kadınlar artık geleceğe daha güvenle bakıyor” dedi…

17.11.2016
A+
A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde yer alan Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi’nde, belediye tarafından düzenlenen kurslara katılan kursiyer bayanlarla biraraya geldi.

Kursiyer kadınlarla sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Genç, toplumu şekillendiren kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, hayata geçirdikleri eğitim, kültür, sanat, spor yatırımları sayesinde kadınların artık geleceğe daha güvenle baktığını söyledi.

‘KADIN DEĞİŞİRSE, TOPLUM DEĞİŞİR’

Kadınların eğitim ve refah düzeyinin toplumun zenginliğini yansıttığını ve geleceğini şekillendirdiğini ifade eden Başkan Genç, “Kadınlarımızın toplumdaki saygınlığını korumak, onlara sosyal ve kültürel zenginlik katmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Biz şuna inanıyoruz; bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir. Toplumun en değerli varlıkları olan kadınların sosyalleşmeleri, toplumsal dinamiklere ayak uydurmaları ve kültürel zenginliklerini artırmaları için onlara özel hizmetler gerçekleştiriyoruz. Mutlu kadın, mutlu aile, mutlu aile ise mutlu şehir demektir. Bu nedenle kadınlarımıza her zaman pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Çünkü kadın değişirse toplum değişir” dedi.

‘KADINLARA ÖZEL YATIRIMLAR’

Ailenin temel taşı olan kadınlara yönelik ilçede yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Genç, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde yer alan Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezimizin yanında bir çok mahallemize kurduğumuz hanım konakları ve kurs merkezleri kadınlarımızın daha sosyalleşmesine ve kendilerini geliştirmesine katkı sağlıyor. Geleceğimizi bırakacağımız çocuk ve gençlerimizin anneleri olan kadınlarımızın eğitimi, meslek sahibi olması, sağlıkları ve kendilerini geliştirmesi bizim için çok önemli. Kadınlarımızın eğitimine yönelik yaptığımız çalışmaların yanında, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenleyerek bayanlarımızı daha aktif hale getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

‘VERDİĞİMİZ ÖNEMİ YATIRIMLARLA GÖSTERİYORUZ’

Bir milletin geleceğini belirleyecek nesilleri yetiştiren kadınların toplumun kaderini çizdiğine vurgu yapan Başkan Osman Genç, “Gelecekteki toplumun inşasının sebebi olan kadınların iş, ekonomik ve sosyal hayatta önlerini açmak bizim görevimizdir. Kadınlarımıza ne kadar önem verirsek geleceğimiz de o kadar güzel olur. Canik Belediyesi olarak kadınlarımıza ve geleceğimize verdiğimizi önemi hanım kardeşlerimizin kendilerine ve çocuklarına yaptığımız yatırımlarla göstermekteyiz. Aile Birimimiz, hanım konuklarımız, aile okullarımız, kurs merkezlerimiz, bayanlara yönelik kültür, eğitim ve sosyal tesislerimizle başta ekonomi ve üretim olmak üzere kadının hayatın her alanında başarılı bir şekilde olması için çaba göstermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HANIMLARDAN TEŞEKKÜR

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nde perspektif kursunu da ziyaret eden Başkan Osman Genç, bayanların üç boyutlu çalışmalarını inceledi. Canik Belediyesi tarafından düzenlenen kurslar sayesinde kendilerini geliştirdiklerini belirten kursiyer bayanlar da, kadınlara yönelik yaptığı yatırımlar nedeniyle Başkan Osman Osman Genç’e teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber