Canik’te farklı bir akşam

Canik’te farklı bir akşam
08.06.2018
A+
A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Milletvekili Adayları Elif Coşkun Bilgin ve Caner Göktepe ile birlikte biraraya geldiği gençlerle keyifli bir akşam geçirdi. Göktepe ile birlikte gençlere çay servis eden, birlikte langırt oynayan Genç, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İl Gençlik Kolları’na üye gençlerle önce çay sohbetinde buluştu, ardından gençlerle birlikte sahur yaptı. Başkan Genç, Asma Kardeşler Çay Evi’nde AK Parti Milletvekili Adayları Elif Coşkun Bilgin ve Caner Göktepe ile AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan’ın da yer aldığı çay sohbetinde gençlerle 24 Haziran seçimlerinin önemini tartıştı.

ÖNCE ÇAY SERVİSİ, SONRA LANGIRT

Oldukça keyifli geçen buluşma sırasında Milletvekili Adayı Caner Göktepe ile birlikte gençlere çay servisi de yapan Başkan Genç, sohbetin ardından sahura yakın zamanda Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda Milletvekili Adayları Bilgin ve Göktepe ile birlikte langırt oynadı. Başkan Genç’in yanısıra Bilgin, Göktepe ve Çakan, gecenin sonunda ise gençlerle birlikte sahur yaptı. Başkan Genç, gençlere yönelik önemli hizmetlerin yapıldığını belirterek, 24 Haziran’da da en büyük desteği gençlerden beklediklerini söyledi.

GENÇLERE GÜVENİYORUZ

Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu belirten Başkan Genç, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gençlere büyük önem veriyor. Siyasette gençlerin önü AK Parti ile açıldı. Gençliğin karar alma mekanizmalarına daha erken katılması sağlandı. Seçilme yaşı önce 25’e ardından 18’e düşürüldü. Sizin gibi gençlere her zaman ihtiyacımız var. Her şeyden önemlisi, bu ülke sizlerle var olacak. Türkiye’nin, geleceğin asıl sahipleri sizler olacaksınız. Sizlere güveniyoruz” dedi

GÜÇLÜ İKTİDARLARA İHTİYAÇ VAR

Önümüzdeki 24 Haziran seçimlerine de değinen Başkan Genç, “Geçtiğimiz yıl yapılan referandum sonucunda halkımızın istediği Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ilk kez bu seçim sonucunda uygulanacak. Bu sistemde yürütme yani hükümet ile yasama birbirinden ayrılacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak, geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sini inşa etmek için güçlü iktidarlara ihtiyaç var. İşte bu sistem, güçlü iktidarları ve güçlü Türkiye’nin oluşmasını sağlayacak” diye konuştu.

2023 VİZYONU

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Başkan Genç, “En büyük yatırımı gençlere yapmalıyız, çünkü onların bu enerjisi geleceğe olan güvenimizi kat ve kat artırıyor. Enerjimizi her zaman gençlerden alıyoruz. Ancak gençlerimiz dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmelidir. Önümüze çıkan ve çıkartılan tüm engellere rağmen var gücümüzle uğraşıyoruz. Biz size, sizler de sonraki nesillere emaneti devredeceksiniz. Tüm gençliğimizden 2023, 2053, 2071 vizyonu için hayallerini, ideallerini ortaya koymalarını bekliyoruz. En az bir yabancı dili çok iyi öğrenin. Kültür-sanatla, sporla ilgilenin. Bol bol okuyun” şeklinde konuştu.

Canik’te huzur içerisinde bir ramazan yaşanıyor

Canik Belediyesi Ramazan ayı içerisinde yaptığı etkinlikler, iftar programları, iftar sonrası programları ile huzur içerisinde bir Ramazan için gerekli tüm çalışmaları hayata geçiriyor.

Ramazan ayının 23. gününü geride bıraktığımız bugünlerde Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı iftar öncesi ve iftar sonrası etkinlikleri ile dopdolu bir Ramazan yaşanıyor. Her akşam iftarda 3 bin kişilik sofra kuran Canik Belediyesi, iftar sonrasında ilahiler, Kur’an tilavetleri, geleneksel tiyatro gösterileri, geleneksel etkinliklerle Canik halkına unutamayacakları bir Ramazan programı sunuyor.

Geleceğe taşıyoruz

Konu ile ilgili olarak Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, “Bizler ve büyüklerimiz her zaman eski Ramazanlarla ilgili olarak hatıralarımızı, anılarımızı anlatarak ‘ah o eski Ramazanlar’ diyoruz. İstiyoruz ki, çocuklarımızın hafızalarında bu günler unutulmaz Ramazanlar olarak kalsın ve gelecekte anlatacakları anılar olsun” dedi.

Kadir Gecesi daveti

Tüm Samsunluların Kadir Gecesi’ni şimdiden kutlayan Usta ayrıca, tüm vatandaşları 10 Haziran Pazar günü Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında Türkiye ve dünya Kur’an- Kerim okuma şampiyonu hafızların katılacağı, aynı zamanda ilahilerin, kasidelerin okunacağı ve duaların edileceği Kadir Gecesi etkinliğine davet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.