Canik’te dönüşüm devam ediyor

Canik’te dönüşüm devam ediyor
29.09.2018
A+
A-

AK Parti Canik İlçe Danışma Toplantısı’na katılan Başkan Osman Genç, ilçede 15 yılda hayata geçirdikleri projelerle fiziki değişimin yanısıra sosyal dönüşümü de sağladıklarını söyledi.

Başkan Genç, yakın zamanda Sıfır Atık projesini başlatacaklarını da belirtti.

AK Parti Canik İlçe Danışma Toplantısı Canik Kültür Merkezi’nde yapıldı. Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kansız, teşkilat yöneticileri ve mahalle temsilcilerinin katıldığı toplantıda, parti çalışmalarının değerlendirmesi yapılırken, parti yöneticileri ile mahalle temsilcileri fikir ve görüşlerini de paylaştı.

FARKINDALIK OLUŞTURAN PROJELER

Toplantıda yaptığı konuşmada Canik Belediyesi olarak önemli çalışmalara imza attıklarına işaret eden Başkan Genç, “Gerek fiziki gerekse kültürel dönüşüm açısından çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bugüne kadar 85 cami ve çevresini yeniledik, mahallelerimize hanım konakları ve sıbyan mektepleri yapıyoruz. 15 Temmuz Şehitler Tepesi ile 1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzesi’nde önemli mesafe katettik. Meşe Orman Park projemizin ikinci etabı ilerliyor. Yavuzselim Mahallemizde Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ni hizmete soktuk. Oyuncak Müzemiz ziyaretçileri kabul ediyor. Yakın zamanda Sıfır Atık projesini de başlatacağız ve bunu uygulayan ilk belediye olacağız. Canik Belediyesi olarak projelerimizle farkındalık oluşturduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLUYOR

Dönüşümün ilçenin her yerinde hissedildiğini dile getiren Başkan Genç, “Yeni Türkiye’nin oluşumunda şehirlerin rolü çok büyüktür. Bu inançla şehrimizde fiziki değişimin yanında ilçemizde sosyal ve kültürel dönüşümü de sağlıyoruz. Yaptığımız projeler diğer belediyelere örnek oluyor. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi, demokrasinin yerleşmesi şehirlerimize bağlıdır. Şehirlerimizin akıbeti de iyi yönetilmelerine bağlıdır. Yani şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Bu manada yerel yönetim olarak ülkemizin gelişmesine ve hedeflerine ulaşmasına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

‘SEÇİMLERE ŞİMDİDEN HAZIRLANIYORUZ’

AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman da, 2019 yılında yapılacak yerel ve genel seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak, bu süreçte parti teşkilatları olarak çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Karaduman, “2019 seçimleri çok önemli. Seçimlere şimdiden hazırlanıyoruz. Ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Mahalle başkanlarımız da bu konuda çok önemli bir yere sahip. Samsun’un oy oranı Türkiye ortalamasının üzerinde. Ama bu oy oranını daha da yukarı çıkarabiliriz” ifadelerini kullandı.

100.YIL HEDEFLERİMİZ VAR

Yerel seçimlere az bir zaman kaldığını ve aynı ciddiyetle seçim hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağını dile getirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise, “Seçim sonrası milletvekili arkadaşlarımızla Samsun’da ihtiyaç duyulan ortak aklı uygulamak üzere biraraya geldik. Şehrimizle alakalı sorunları tespit ettik. Daha sonra Bakanlarımızı ziyaret ettik. Samsun ile ilgili taleplerimizi ilettik. Samsun olarak 100. Yıl hedeflerimiz var. Sanayisi büyüyen, daha çok gelişen, kaliteli yaşam alanları ile cezbeden, ovaları katma değere dönüşen, yatarımlar çeken, farklı ülkelerin gözdesi olan bir şehir hayal ediyoruz. Bunun yanında şehir olarak zihinsel dönüşümü de sağlamalıyız.” Şeklinde konuştu.

‘CANİK’TE UYUMLU ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ’

AK Parti İlçe Başkanı İlçe Başkanı Ercan Eler de, şunları söyledi: “Görevde olduğumuz süre içerisinde belediye başkanımızdan meclis üyelerimize, kadın kollarımızdan gençlik kollarımıza, mahalle temsilcilerimize, teşkilatımızın her kademesiyle uyum içerisinde bir teşkilatçılık çalışması yürütüyoruz. Teşkilat olarak her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Canik hem belediyecilik yönünden hem de teşkilat çalışmaları bakımından örnek teşkil etmektedir.”

Samsun’u temsil ediyoruz

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 7. sezonuna çıkacak olan Samsun Canik Belediyespor Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, teknik heyet ve kulüp yöneticileri ile tanışma ve kaynaşma yemeğinde sezon öncesi biraraya geldi.

Samsun Canik Belediyespor Kulübü yöneticileri ve şehri Süper Lig’de temsil eden Kadın Basketbol Takımının teknik heyeti ve oyuncuları verilen yemekte biraraya geldi. Canik’te özel bir restorantta düzenlenen yemekte kulüp yöneticileri ile oyuncular ve teknik heyet tanışma ve kaynaşma imkanı buldu. Kulüp Başkanı Ekrem Altan’ın da yer aldığı yemekte yöneticiler ve takım oyuncuları kendilerini tanıtırken, yeni sezon öncesi başarı dileğinde bulunuldu.

SÜPER LİG’DE 6. SEZON

Samsun’u Süper Lig’de temsil eden takımın, şehrin adının duyurulmasına katkı sağladığına işaret eden Kulüp Başkanı Ekrem Altan, “Bu sezon Süper Lig’de 7. sezonumuz. İyi bir takım kurduğumuza inanıyorum. Takımımızın başında Ekin Baş bi tecrübeli bir antrenörümüz var. İnşallah bu sezon başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu konuda teknik heyetimize ve oyuncularımıza güvenimiz tam. Ben teknik kadromuza ve oyuncularımıza yeni sezonda başarılar diliyorum” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber