Canik’te dolu dolu 15 yıl

Canik’te dolu dolu 15 yıl
01.03.2019
A+
A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, son meclis toplantısında geride kalan 15 yılı değerlendirdi. Projelerle dolu bir 15 yıl geçirdiklerini belirten Başkan Genç, Canik’i arka bahçelikten cazibe merkezine dönüştürdüklerini söyledi.

Canik Belediyesi’nin son meclis toplantısı Belediye Başkanı Osman Genç başkanlığında yapıldı. Verdikleri hizmetten dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Genç, hem son 5 yıllık dönemi hem de görev yaptığı 15 yılı değerlendirdi. Eski Canik ile yeni Canik’i karşılaştıran Başkan Genç, her alanda yaptıkları yatırımlarla Canik’te hayalleri gerçekleştirdiklerine işaret ederek, 15 yıl önce şehrin arka bahçesi görünen ilçeyi bugün tercih edilen bir cazibe merkezine dönüştürdüklerini vurguladı.

EKİP OLARAK BAŞARDIK

Geriye doğru bakıldığında dolu dolu ve projelerle süslü bir 15 yıl geçirdiklerine vurgu yapan Başkan Genç, “Yaptığımız bütün işleri ekip olarak birlikte başardık. Canik’e çaktığımız her çivide hepimizin emeği var. Canik, çöp istasyonunun olduğu, lastik fabrikalarının, hurdacıların çamur içinde, insanların gelmeye çekindiği, çöplerin bidonlarla toplandığı, şehrin arka bahçesi olarak görülen bir yerdi. Bunlara hepimiz şahidiz. Tabi biz 15 yıl önce şehrimize hizmet için kollarımızı sıvadığımızda Canik’i 3K dediğimiz üç temel taş olan Kurumsal, Kültürel ve Kentsel Dönüşüm üzerinde planladık. Bunları yaparken yine 3E dediğimiz Eşit, Ekonomik ve Ekolojik Yönetimi ihmal etmedik” dedi.

DUYARLI BİR ŞEHİR HEDEFLEDİK

Belediye başkanları ve meclis üyelerinin şehrin doktorları olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Biz öncelikle şehrimizin yaralarını sarmakla, pansuman etmekle işe başladık ve daha sonra ilçemizi ayağa kaldırdık. Artık dünyada devletlerden çok şehirler yarışıyor. Bugün dünyada atak yapmak isteyen devletler marka şehirler yapma peşinde. 3. bin yılın başında şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Bu manada yerel yönetim olarak duyarlı bir şehir anlayışıyla, geçmişe geleceğe insana kadına çocuğa bütün canlılara, kültüre sanata, ticarete duyarlı bir şehir hedefledik” diye konuştu.

KURUMSAL DÖNÜŞÜM

Bundan 15 yıl önce göreve başladıklarında işe makam kapısını sökerek başladıklarını hatırlatan Genç, “Daha önce farelerin cirit attığı bir belediye binası vardı. Canik’e yakışır şekilde Geçmişi Bugünü ve Yarını yansıtan yeni bir hizmet binası yaptık. Dünya üçüncüsü olan yeni bir logo tasarladık. Aynı zamanda hizmeti teknoloji ile buluşturduk.  Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile hizmeti internetin olduğu her yerde vatandaşın ayağına götürdük. 4445590 Çağrı Hattı ve Whatsaap Hattı ile 7 gün/24 saat ulaşılabilir bir belediye oluşturduk. Ve kalitemizi ISO 9001 Belge Yönetim Sistemi Belgesi ile tescilledik. Aynı zamanda belediyemiz bünyesinde farkındalık oluşturan Akademik Belediyecilik Birimi, Proje Geliştirme Birimi, Dış İlişkiler Birimi, Hukuk Birimi, Aile Birimi, Engelli Koordinasyon Birimi yeni birimler kurduk” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel Dönüşümde de çığır çığır açtıklarını ve öncü olduklarını dile getiren Başkan Genç “Şehrimizin fiziki dönüşümü noktasında konut sektörüne öncü olması amacıyla 600 konutluk Mavi-Yeşil konutlarını inşa ettik. Ve bu projemiz ilçemizde konut sektörünü tetikledi. Canik’te bugüne kadar 12 bin civarında yeni modern konut inşa edildi. Tabi bu Canik’in gelişiminin ve göç almasının yanında iş ve aş da demek. Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Karadeniz’in en büyük dönüşümüne imza attık. Bu da binlerce insanımıza modern yaşam alanı oluştururken, yine binlerce insanımıza istihdam kapısı açtı. Hurdacıları, lastik fabrikalarını kaldırdık. Aynı zamanda bulunduğu bölge ile ismi özdeşleşen cezaevini kaldırdık. Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi’nde önemli yol aldık. Burası da Türkiye’ye örnek olacak bir proje. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ve Kapalı Otopark Canik’in merkez eksikliğini giderdi. Yine bir çok mahallemizde uyguladığımız Güzel Evim, Mutlu Geleceğim Projesi ile binlerce evi yeniledik. Mekke Caddesi’ni modern görünüme kavuşturduk. 15 yılda 200 bin ton asfalt döktük, 55 kilometre yeni yol açtık” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM

Fiziki dönüşümün yanında sosyal ve kültürel dönüşümü gerçekleştirdiklerini belirten Genç “Okullarımızı yeniledik, modern hale getirdik, yeni arsalar ürettik. Eğitime 200 milyon lira katkı sağladık. İlçemizin dört bir yanına hanım konakları, aile okulları, sıbyan mektepleri inşa ettik. Camilerimizi tek tek yeniledik. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nü şehrimize kazandırdık. Oyuncak Müzesi, Destanlar Müzesi’ni açtık. Canik Kültür Merkezi, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Hasan Doğan Spor Salonu, mini spor tesisleri, Meşe Kültür Tesisleri, Meşe Orman Park, Tiyatro ve Müzik Okulları, önemli mesafe katettiğimiz Sancaktepe Projesi, Engelsiz Kafe ve Park, sosyal ve kültürel etkinlikler, uluslararası konferanslar, çalıştaylar, 20’nin üzerinde kitap, uluslararası projeler ve daha pek çok çalışmayla ilçemizi ihya ettik. Tabi kırsal bölgelerimizde de fiziki, sosyal ve kültürel dönüşüme imza attık. Bütün bunların yanında özel sektör ve devlet yatırımlarına öncü olduk. Ürettiğimiz arsalarla bir çok özel sektör ve devlet yatırımını ilçemize çektik. Üç milyar lira civarındaki toplam yatırımla nüfusumuz yüzde 52 arttı” değerlendirmesini yaptı.

HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Hayata geçirdikleri örnek projelerle Canik’te hayalleri gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Genç, şunları söyledi: “Şimdi sizden şöyle bir an gözlerinizi kapatmanızı ve bütün bunların olmadığı 15 yıl öncesine gitmenizi rica ediyorum. Canik’te yapılanların şöyle bir an olmadığını düşündüğümüzde aslında yapılanların önemini daha iyi anlayabiliriz. Biz 15 yılda ilçemize yaptıklarımızla Samsun’un gelişmişlik kriterlerinin yükselmesine katkıda bulunduk. Tekrar Meclis Toplantımızın, ilçemiz ve şehrimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyor, bugüne kadar şehrimize vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber