Canik’te 100. yıl heyecanı

Canik’te 100. yıl heyecanı
15.01.2019
A+
A-

Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100 yıldönümünü verdiği özel konserle kutladı. Kulakların pasının silindiği geceye katılan  Başkan Osman Genç, Canik’in kültür ve sanatta marka olduğunu söyledi.

Yurt içi ve yurt dışında verdiği bir çok konserle adından söz ettiren Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, 1919’dan 2019’a sloganıyla Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. yıldönümü nedeniyle özel konser verdi. Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve şefliğini Yavuz Özkaran yaptığı koro, dinleyicilere 100. Yıl heyecanını yaşattığı gecede kulakların adeta pasını sildi.

100.YILIN ONURUNU YAŞIYORUZ

Belediye olarak kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirten Başkan Osman Genç, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı bir şehir olarak, 100. yıla ulaşmanın onurunu yaşıyoruz. Belediye olarak kurduğumuz ve verdiği konserlerle bizleri onurlandıran Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğumuzun 100. yıla özel verdiği konser bizim için büyük anlam taşımaktadır” dedi.

TİYATRO VE MÜZİK OKULLARI

Samsun’un kültürel ve sosyal hayat standardını yükseltecek yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Genç, “İlk göreve başladığımız zamanlarda kültür-sanat faaliyetleri için mekanlar yoktu. Ancak yaptığımız kültür merkezleriyle kültür-sanatta önemli mesafeler aldık. Türkiye’de Tiyatro Okulu kuran iki belediyeden biriyiz. Ayrıca yine Canik Müzik Okulu kurduk. Yine kurs ve gençlik merkezlerimizde gençlerimiz enstrüman kursları alıyor. Türk Sanat Müziği Topluluğumuz da önemli bir yere sahip. Ayrıca Canik Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetlerini her zaman destekliyoruz. Canik artık kültür ve sanatta marka olmuştur” diye konuştu.

‘ŞEHRİN GELİŞMİŞLİĞİNİ ARTIRIYORUZ’

Bir şehrin sadece fiziki olarak gelişmesinin mümkün olmadığını da ifade eden Başkan Genç, “Şehirlerin gelişmişlik kriterlerinde kültür ve sanat çok önemli yere sahiptir. Eğer kültür ve sanatta gerideyseniz, yaptığınız yolların, binaların hiç bir kıymeti yoktur. Yaptığımız eğitim, kültür, sanat yatırımları ile şehrimize ruh kazandırmaya çalışıyoruz. Bu manada kültür ve sanata en çok yatırım yapan belediye olarak, kültür ve sanat yatırımlarıyla şehrimizin gelişmişliğini artırıyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız için çok önemli eğitim, kültür, sanat, spor tesisleri yaptık. Tüm vatandaşlarımızdan bu tesislerden yararlanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEHİRLERDE KÜLTÜR-SANAT ÖNEMLİ

Şehirlerin gelişmişlik kriterlerinden birisinin de kültür ve sanat olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Şehirlere ruh veren kültür ve sanattır. Tiyatro, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği gibi müzik alanlarında sanat faaliyetleri şehir yaşayanların sosyal gelişmişliğine katkı sağlar. Bu yönde belediye olarak önemli çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı. Yoğun ilgi gören ve Başkan Osman Genç’in eşi Nimet Genç ile Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın da yer aldığı gecenin sonunda Şef Yavuz Özkaran ve koro üyelerini tebrik eden Başkan Genç, sanatçılara çiçek verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber